آفتابنیوز :
آفتاب: «باراک اوباما»، نامزد دموکرات در رقابتهای انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا اخیرا در مصاحبهای با شبکه فاکس نیوز درباره مسائلی از قبیل ایران، پاکستان و القاعده صحبت کرده است. این مصاحبه توسط «بیل اورایلی» یکی از مجریان تندروی این شبکه صورت گرفته که به داشتن لحنی خشن معروف است. آنچه که در پی میاید بخشهایی از این مصاحبه است که به موضوع ایران مربوط است:
-
بگذارید مصاحبه را درباره امنیت ملی آغاز کنیم آیا به جنگ با تروریسم اعتقاد دارید؟ - مطمئناً
-
دشمن ما چه کسی است؟
- القاعده و طالبان و شبکههای کوچکی که درپی حمله به آمریکا هستند و ایدئولوژی غلطی از دین اسلام دارند و باید با آنها برخورد کنیم.
-
آیا ایران جزو این گروه است؟ - ایران یک تهدید بزرگ است ولی فکر نمیکنم مانند شبکه القاعده باشد. شما شیعه و سنی را دارید و باید قادر به تشخیص این دو گروه از یکدیگر باشیم. عراق یک مثال خوب است در عراق دولت آمریکا صدام حسین را مرتبط با القاعده خواند و در نتیجه باعث اشتباه منابع اطلاعاتی ما شد. بنابراین ما با گروههای مختلفی روبرو هستیم ولی همه یک ایدئولوژی ندارند.
-
ایران در صورتی که به سلاح هستهای دست یابد آن را در اختیار حزبالله قرار خواهد داد و اهمیتی به اعتراضات ما نمیدهد. بنابراین رئیسجمهور آینده آمریکا باید درباره ایران تصمیمگیری جدی کند. یا از طریق نظامی و یا دیپلماسی وارد عمل شود. به عنوان یک شهروند آمریکایی از شما میپرسم ایران تا چه حد خطرناک است؟
- دستیابی ایران به سلاح هستهای غیرقابل قبول است؛ در این باره با شما موافقم و این اقدام ایران باعث تغییر بازی میشود؛ در عین حال من همواره تکرار کردهام که گزینه نظامی را روی میز خواهم داشت. ولی در زمانی که دو نفر برای رسیدن به ریاستجمهوری تلاش میکنند توضیح جزئیات بیشتر برنامههای آنها به ضرر نامزدها خواهد بود. کافی است که بگویم برای حفظ امنیت کشور یک لحظه صبر نخواهم کرد.
-
در صورت وجود راهکار دیپلماسی آیا قادر به تحریم اقتصادی ایران هستید؟ - احتمالاً؛ ولی همه چیز در حد فرضیه است. در عین حال ما نیازمند فشار برای تغییر این وضعیت هستیم.
-
درباره عراق معتقدم شما درباره جنگ اشتباه میکنید و باید پذیرفت که آمریکا تروریستها را در عراق شکست داد ما همچنین از امکان دخالت ایران در عراق جلوگیری کردیم پس چرا مخالف جنگ با عراق هستید؟ - من بارها تکرار کردم بدون شک میزان خشونت در عراق پایین آمده و این نشانگر عملکرد نیروهای آمریکایی و ژنرال پترائوس و آقای کراکر سفیر آمریکا در عراق است ولی طرح جنگ طوری موفق شد که انتظار نمیرفت. در عین حال این امر تا قسمتی به خاطر همکاری مجمع بیداری عراق و دیگر گروهای عراقی بود. سیاستهای ما در این 5 سال با مدیریت نادرست همراه بوده و پرزیدنت بوش خواستار ادامه این سیاستها است و این باعث آشتی میان عراقیها و مسئولیتپذیری آنها نشده است.
-
در زمینه افغانستان زمانی قادر به شکست طالبان خواهیم شد که در پاکستان بر این افراد پیروز شویم؟- کاملاً موافقم ولی باید در افغانستان متمرکز شد و به پاکستان فشار بیشتر آورد. به طور مثال میتوان به آنها کمکهای نظامی ارائه دهیم تا تروریستها را مورد هدف قرار دهند و باعث بازگشت دموکراسی شویم. ما 10 میلیارد دلار صرف مشرف کردیم ولی باعث خروج تروریستها از این کشور نشد.