آفتابنیوز :
آفتاب: رئیس مجلس با اشاره به اینکه در شرایطی که جریانهای التقاطی و مارکسیستی فعالیت میکردند روحانیت کشور را حفظ کرد، گفت: «به همین دلیل باید روحانیت را سرمایه ملی تلقی کرد».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، علی لاریجانی صبح امروز در همایش 30 سال انقلاب اسلامی، آسیبها و دستاوردها که در تالار جابر ابن حیان دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، اظهار داشت: «در 120 سال اخیر در ایران هر جا نهضت فراگیری صورت گرفته در رأس آن یک عالم دینی حضور داشته است. مانند نهضت تنباکو، جنبش مشروطیت، ملی شدن صنعت نفت، 15 خرداد و انقلاب 57».
رئیس مجلس شور و شعور را دو عنصر اساسی در ایجاد انقلاب اسلامی توصیف کرد و یادآور شد: «ماده المواد انقلاب ما حماسه حسینی است و اگر بخواهیم انقلاب ما دوام یابد حماسه حسینی باید باقی باشد».
وی با اشاره به اینکه شعور بعد دیگر پیروزی همه انقلابها از جمله انقلاب اسلامی ایران است،خاطرنشان کرد: «شعور در پیروزی انقلاب اسلامی ناشی از عقلانیت حاکم در روحانیت شیعی بود، چرا که روحانیت شیعه به افکار معتدله نزدیک است و از گذشته تا کنون افراطی گری در کار تشیع راه نداشته و الان هم ندارد».
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انقلابی بودن غیر از افراطیگری است اظهار داشت: «کسانی که افکار روبنایی دارند و اطلاعاتشان کم است چه قبل از انقلاب و چه بعد از پیروزی انقلاب حرکات افراطی انجام میدهند».
لاریجانی با اشاره به تاثیر افرادی مانند شهید مطهری، شهید بهشتی، شهید مفتح، امام خمینی (ره)، آیت الله هاشمی رفسنجانی و رهبر معظم انقلاب خاطرنشان کرد: «این افراد نسلی تربیت کردهاند که از بصیرت دینی برخوردار است».
رئیس مجلس شورای اسلامی بسط عقلانیت را برای تثبیت انقلاب در دهه آینده ضروری خواند و گفت : «زمانه فعلی زمانهای نیست که بخواهیم کارها را با سعی و خطا پیش ببریم».
وی تصریح کرد: «ریشه شوری که به پیروزی انقلاب منجر شد در تاریخ تشیع است و هر چند در پیروزی انقلاب شیعه، سنی و غیر مسلمانان نقش داشتند اما همه آنها تحت تاثیر فرهنگ تشیع بودند و این شور ریشه در حماسه حسینی دارد».
وی انقلاب اسلامی را از جهات مختلف حادثهای عظیم دانست و یادآور شد: «البته ممکن است باز هم به دلیل اینکه در بطن این حادثه قرار داریم نتوانیم همه زوایای آن را به خوبی دریابیم اما با این حال برخی مولفههای این حادثه قابل درک است».
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه تفکرهای موجود در فلسفه سیاسی جهان در گذشته بر مبنای وابستگی به دو قطب شرق و غرب استوار شد خاطرنشان کرد: «انقلاب اسلامی ایران به دلیل اینکه فارغ از این دو موج بود حرفی نو و تازه داشت».
لاریجانی اضافه کرد: «از ابتدا سیاست آمریکا و قدرتهای بزرگ انکار واقعیت انقلاب اسلامی ایران بود و در طول 30 سال گذشته نیز این روند استمرار یافته است. آمریکاییها با راه انداختن جریانهای تجزیهطلب، تحریک صدام برای حمله به ایران و طراحی کودتاهای مختلف در این خط که انکار و نفی انقلاب اسلامی ایران بود تلاش کردند، اما امروز در شرایط متفاوتی قرار داریم و تراز ایران نسبت به گذشته متفاوت شده است».
وی با اشاره به شرایط کشور در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تاکید کرد: «در زمان شاه ایران در دست نشاندگی کامل قرار داشت و 60 هزار مستشار آمریکایی در ایران حضور داشتند که در تصمیم گیریهای اصلی کشور دخالت میکردند اما الان ایران مستقل شده و شرایط یکجانبه آمریکا نیز تغییر یافته است».
رئیس مجلس به تئوری خاورمیانه از سوی ایالات متحده اشاره کرد و گفت: «تصور آمریکاییها این بود که بعد از حمله به افغانستان و عراق به سراغ ایران میآیند اما امروز این تصور به بنبست رسیده و همه صاحبنظران آمریکایی اذعان میکنند که نمیتوان ایران را انکار کرد».
وی با تاکید بر اینکه بعد از گذشت 30 سال انقلاب اسلامی به تثبیت رسیده است خاطرنشان کرد: «مسیر حرکت انقلاب از نظر تاثیرگذاری و بالا رفتن تراز ملت ایران و استراتژی درستی که ایران دنبال کرده باعث شده که نظر صاحبنظران آمریکایی تغییر کند و همه دریابند که نمیتوان واقعیت ایران را انکار کرد».
لاریجانی با اشاره به اینکه در آستانه ورود به دهه چهارم انقلاب اسلامی هستیم گفت: «دو موضوع را باید برای دهه چهارم انقلاب مورد توجه قرار داد یکی تثبیت موقعیت فعلی است چون توطئههای آمریکاییها که به همان میزان که کشور به تثبیت میرسد بیشتر میشود و باید تلاش کرد تا نهال انقلاب که رویش و یک بیداری در کشورهای اسلامی ایجاد کرده به جریان بالنده و الهام بخش خود ادامه دهد و کار دوم نیز کارآمدسازی مجموعههای اصلی کشور است».
وی تاکید کرد: «فربه بودن سیستم اداری، تحقق عدالت به معنی واقعی و نه شعاری از مواردی است که باید برای دهه چهارم مورد بررسی و توجه قرار گیرد».
رئیس مجلس شور و شعور را دو رکن اساسی در پیروزی هر انقلابی دانست و بیان داشت: «حتی انقلابهای بدوی که اخیرا به عنوان انقلاب رنگین انجام شد یک شور تصنعی داشت و هر چه انقلاب عمیقتر و با ثباتتر باشد این دو مولفه باید پایدارتر و عمیقتر باشد».
وی در ادامه به شرایط بعد از جنگ جهانی دوم اشاره کرد و گفت: «بعد از جنگ جهانی دوم قطب بندیهایی شروع شد و عمده کشورها بر اساس این قطب بندیها استقلال خود را از دست دادند و بعد از جنگ جهانی اول نیز که امپراتوری عثمانی از بین رفت دیگر حکومت مستقلی در حوزه کشورهای اسلامی وجود نداشت و انقلاب اسلامی ایران با در نظر گرفتن این شرایط به پیروزی رسید».
رئیس مجلس افزود: «وضعیت ایران در ادوار مختلف با حکومت پادشاهی همراه بوده، اما سرنوشت ایران با به روی کارآمدن صفویه متفاوت شد و برای اولین بار در ایران دولت ملی شکل گرفت و مذهب شیعه رسمیت یافت و علما و مراجع شیعه که تحت تاثیر حکومتهای قبلی از کشور خارج شده بودند بازگشتند و یک امپراتوری جدید شکل گرفت».
لاریجانی گفت: «در فاصله صفویه تا پیروزی انقلاب دیکتاتوری ساده قاجاریه به دیکتاتوری وابسته و پیچیده پهلوی تبدیل شد و رهایی از شمول قطب بندیها و آزاد شدن ازنظام شاهنشاهی دو کار بزرگی بود که انقلاب اسلامی انجام داد».
وی یادآور شد: «علت اینکه فکر انقلاب اسلامی در جهان رویش پیدا کرده و انقلاب به موفقیت رسیده این است که انقلاب اسلامی بر اساس فعالیتهای سازمان روحانیت و دانشجویان که افراد بصیری بودند نزج پیدا کرد و روحانیت سازمانی تشکیل داد که در ادوار مختلف استقلال خود را از حکومت ها حفظ کرد و علاوه بر این به عنوان سیستم دارای متد استقلال فکری و سیاسی خود را حفظ کرد و دچار استحاله و التقاط نشد».
رئیس مجلس با اشاره به اینکه در شرایطی که جریانهای التقاطی و مارکسیستی فعالیت میکردند روحانیت کشور را حفظ کرد، گفت: «به همین دلیل باید روحانیت را سرمایه ملی تلقی کرد و در 120 سال اخیر در ایران هر جا نهضت فراگیری صورت گرفته در رأس آن یک عالم دینی حضور داشته است. مانند نهضت تنباکو، جنبش مشروطیت، ملی شدن صنعت نفت، 15 خرداد و انقلاب 57».
دکتر لاریجانی در ادامه بسط عقلانیت را برای تثبیت انقلاب در دهه آینده ضروری دانست و گفت: «تنها در پناه بسط عقلانیت چالشها قابل حل است و آن متدولوژی که میتواند چالشها را حل کند بسط عقلانیت است. زمانه فعلی زمانهای نیست که بخواهیم کارها را با سعی و خطا پیش ببریم ، بلکه باید پدیده ها را با دقت و از زوایای مختلف ارزیابی کنیم و بسنجیم و سپس حرکت کنیم».
رئیس مجلس شورای اسلامی ریشه مواجهه با بحرانهای تحمیلی از سوی کشورهای فرا منطقهای را ایستادگی خواند و تاکید کرد: «حل مسائل پشت میز مذاکره ممکن نیست بلکه باید استواری باشد تا در بازی موفق شویم».
وی در ادامه اظهار داشت: «سیستم حکومتی ایران دوپایهای یعنی هم پارلمانی و هم ریاستی است و بر همین اساس باید بر اساس سند چشم انداز حرکت کرد درغیر این صورت با وقوع تغییرات و نوسانات در چرخش نیروها، عدم تعادلهایی بوجود میآید و شرایط تغییر خواهد کرد».
لاریجانی افزود: «باید بر روی برخی موارد تمرکز فکری داشته باشیم و دانشهای پیشرفته جایی است که مسیر پرش را برای ملت رقم میزند، رهبران ایران به خوبی حرکت ایران را در این مسیر شروع کردهاند و این حرکت باید تقویت شود».
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جریان بیداری اسلامی در صحنه سیاست خارجی و عرصه بینالمللی باید صیانت شود، تصریح کرد: «جایگاه ایران به عنوان یک بازیگر موثر میتواند در دهه چهارم انقلاب تثبیت شود و الان نیز ایران را به عنوان یک بازیگر قبول دارند اما تثبیت این جایگاه کار میبرد».
وی با اشاره به برگزاری کنفرانس ادیان برای برقراری صلح در فلسطین اظهار داشت: «کارچاق کنی این کنفرانس بر عهده اعراب و بهرهبردار آن هم اسرائیل بود و میخواستند فلسطین را قربانی این کنفرانس کنند».
دبیرسابق شورای عالی امنیت ملی با اشاره به حمله آمریکا به عراق و افغانستان با بیان اینکه تا سالها با این پدیده مواجه خواهیم بود یادآور شد: «ریشه مواجهه با این بحرانها ایستادگی است و اگر کسی فکر میکند پشت میز مذاکره میتوان مسائل را حل کرد امکانپذیر نیست، بلکه باید استواری باشد تا در بازی موفق شویم».
گفتنی است در پایان این مراسم تندیس یادمان 30 سال انقلاب اسلامی از سوی رئیس دانشگاه صنعتی شریف به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی اهدا شد.