آفتابنیوز :
آفتاب: یادداشت نویس سایت شفاف با اشاره به سوابق دکتر احمدینژاد در دعوت افراد به مناظره به دلایل عدم پذیرش پیشنهادات مناظره درباره هدفمند کردن یارانهها از سوی وی پرداخته است.
مهرداد شمسشاید در طول سه دهه اخیر هیچ فردی همچون محمود احمدی نژاد از مناظره و مباحث حاشیه ای مربوط به آن استقبال نکرده است. فردی که خود را به عنوان چهره ی شماره یک جنجالی ترین برنامه تلویزیون رسمی جمهوری اسلامی ایران در 3 دهه گذشته مطرح کرد.
وی نقش اول مناظره هایی را بر عهده داشت که به جرات می توان گفت که روند جاری سیاست در جامعه ی ایران را دگرگون ساخت. شاید بتوان گفت که تاریخ سیاسی معاصر ایران یک بزنگاه داشت و آن هم مناظره های تلویزیونی بود که محمود احمدی نزاد با رقبای انتخاباتی اش انجام داد.
اما این تمام داستان نبود وی که در همان مناظره ها خود را به عنوان " کارشناس ارشد" در تمامی زمینه های مدیریتی، سیاسی و علمی معرفی کرد. پا را از چارچوب مرز های ملی فراتر نهاده و سران دیگر کشور ها را نیز به مناظره کردن، دعوت کرد.
شاید بار ها و بار ها این خبر که محمود احمدی نژاد، باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده را به مناظره دعوت کرده بود، بر روی خبرگزاری ها و رسانه های مهم تمامی دنیا به عنوان خبر اول رفته باشد و میلیون ها نفر از مردم جهان با اشتیاق فراوان آن را دنبال کرده باشند.
نکته قابل توجه در این بین آن بود که احمدی نژاد تاکید کرده بود: " به سازمان ملل میروم و اوباما را به مناظره دعوت میكنم؛ مناظرهای در برابر رسانههای جهان، نه این كه پشت درهای بسته بنشینیم و راجع به مسائل حرف بزنیم."
حال اما داستان جور دیگری است. محمود احمدی نژاد همان فردی که می خواست در مقابل چشم تمام جهانیان با اوباما مناظره کند، پس از 22 خرداد لااقل در سطح ملی و مربوط به مسائل داخلی دیگر از هیچ مناظره ای استقبال نمی کند. در رویه جدید رئیس دولت دهم بهتر دیده شده است که وی یک طرفه در مقابل دروبین قرار گیرد و خودش یک تنه تنها با مخاطبان روبه رو باشد.
محمود احمدی نژاد مرد مناظره های تلویزیونی دیگر نمی خواهد مناظره کند، مردی که همگان را دعوت به مناظره می کرد اکنون دعوت ها را با سکوتش جواب میدهد.
نمونه ی آخر این دست برخورد ها، در اواخر سال گذشته در رابطه با طرح هدفمند سازی یارانه ها بود. محمود احمدی نژاد در یک برنامه تلویزیونی به صورت یک طرفه به نمایندگان منتقد دولت انتقاد کرد، این انتقادات به شدتی بود که این نمایندگان را وادار به واکنش کرد و در همان روز های آخر سال 88 بود که سه تن از نمایندگان با صدور بیانیه ای احمدی نژاد را دعوت به مناظره کردند.
مصباحی مقدم، نادران و توکلی، سه تن از نمایندگان اصولگرا و اقتصاددان مجلس شورای اسلامی در واکنش به سخنان رئیس جمهور در مورد هدفمند کردن یارانهها در بیانیه ای مشترک اعلام کردند: حاضریم در مناظرهای زنده با آقای دکتر احمدی نژاد از منافع ملی و مصلحت مردم و اقتصاد کشور دفاع کنیم.
اما رئیس دولت دهم ترجیح داد که در مقابل این خواست نمایندگان سکوت کند. احمدی نژاد که خود را " کارشناس ارشد" تمامی مسائل می داند. اکنون در مقابل خواست این نمایندگان که اقتصاد دان هستند، اما به تعبیر رئیس دولت دهم معلوم نیست مدرکشان را از کجا آورده اند سکوت کرده است. نکته جالب دیگر در این میان درخواست نمایندگان منتقد از احمدی نژاد است که " البته خوب است ایشان که اقتصاددان نیستند این کار را به اهلش بسپارند." این جمله خودش شاید گویای یکی از اصلی ترین دلایل سکوت رئیس دولت باشد. شاید وی نیز درک کرده است که در بحث تخصصی یارانه ها "مدرک تحصیلی" و کارشناسی تخصصی مهم تر از دانستن فوت و فن های مناظره و جدل های بی پایان سیاسی است.
اما این سکوت احمدی نژاد تا جایی پیش رفت که بار دیگر احمد توکلی در آغاز روز های کاری سال 89 بر خود لازم دید که دعوت از رئیس جمهور را تجدید کند.
با وجود این که احمدی نژاد درباره موضع مناظره تاکنون هیچ واکنشی نشان نداده است اما احمد توکلی نماینده مشهور تهران باز هم بر این مسئله تاکید کرد و گفت: «در شرايط كنوني رئيس جمهور بايد به درخواست مناظره نمايندگان پاسخ مثبت دهد.» توکلی امروز در گفت و گو با فارس اظهار کرد: «چنانچه مناظره در رابطه با قانون هدفمندسازي يارانهها برگزار شود، مردم با استدلالها، نظرات و ديدگاههاي مختلف آشنا ميشدند.»
به نظر می رسد محمود احمدی نژاد که همواره خودش را در موضع تهاجمی قرار می داد و تجربه ی مناظره های دوران تبلیغات ریاست جمهوری هم این امر را تایید می کند. اکنون در موضعی قرار دارد که نمی خواهد تن به مناظره رو در رو دهد.
البته شاید احمدی نژاد خودش را فراتر از آن می داند که با کسانی که جایگاه پائین تری نسبت به مثلا رئیس جنمهور آمریکا دارند وارد مناظره شود.
اما باز هم این سوال باقی است که چرا به پیشنهاد منطقی نمایندگان اقتصاد دان منتقد دولت مبنی بر حضور چند کارشناس اقتصادی حامی احمدی نژاد برای مناظره و روشن شدن استدلال های دو طرف در بحث تخصصی یارانه ها پاسخی داده نمی شود. این سکوت شائبه ی آن را تشدید می کند که دیگر کارشناس خبره ای در کنار " کارشناس ارشد" نمانده است و وی به تنهایی همه ی کار ها را می کند.
بی جنبگی رو در انتخابات ریاست جمهوری قبلی دیدیم
دیدیم چه آشوبی به پا کردند وقتی کم آوردند