کد خبر: ۹۷۷۳۶
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۳۸۹ - ۱۱:۵۸
سخنگوي اقتصادي دولت خبر داد :

هدايت نقدينگي به سمت بازار سرمايه

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب:سيدشمس‌الدين حسيني در ابتداي اين نشست خبري با بيان اين‌كه پرداخت‌ها و دريافت‌هاي دولت از بودجه عمومي در سال گذشته به مرز 85 هزار ميليارد تومان رسيد گفت: اين رقم در مقايسه با عدد مصوب بودجه عمومي نشان‌دهنده تحقق 95 درصدي است و نسبت به عملكرد سال قبل آن رشد دو درصدي را نشان مي‌دهد.

به گزارش ایسنا وي با اشاره به تحقق 96 درصدي ماليات‌ها نسبت به عدد مصوب بودجه در سال گذشته گفت: اين رقم در حالي به 30 هزار ميليارد تومان رسيد كه نسبت به عملكرد سال قبل از آن 25 درصد رشد نشان مي‌دهد. همچنين درآمد گمركي از شش هزار و 250 ميليارد تومان فراتر رفت و با وجود كاهش ارزش واردات نسبت به عملكرد درآمدهاي گمركي سال قبل 10 درصد رشد كرد.

حسيني درصد تحقق درآمدهاي گمركي نسبت به مصوبه بودجه را 94 درصد اعلام و خاطر نشان كرد: علت شش درصد محقق نشدن به واردات خودرو برمي‌گردد كه كمتر از 50 درصد پيش بيني بود.

او همچنين به موضوع فروش سهام اشاره و با بيان اين‌كه علاوه‌بر اين‌كه سازمان خصوصي‌سازي 1840 ميليارد تومان نقد بابت فروش سهام به خزانه واريز كرد اين عدد نسبت به رقم سال قبل 68 درصد رشد داشته است ادامه داد: آن چه در بودجه 88 بابت رد ديون و همين طور اجراي قانون مديريت خدمات كشوري براي كارگران پيش بيني شده بود 4700 ميليارد تومان بود كه همه‌ آن توسط دولت انجام شد.

سخنگوي اقتصادي دولت با تاكيد براين كه با وجود اجراي قانون مديريت خدمات كشوري هزينه‌هاي جاري دولت تنها دو درصد رشد كرد گفت:‌كل پرداخت‌هاي جاري دولت از مرز 59 هزار ميليارد تومان فراتر رفت كه 60درصد آن به حقوق دستمزد مربوط مي‌شد همچنين در بخش پرداخت‌هاي عمراني با در نظر گرفتن ماده دو قانون تنظيم كه به پوشش حوادث غير مترقبه مربوط است رقم اين بخش به 20 هزار ميليارد تومان رسيد كه 90 درصد اعتبار مصوب بود و اگر عدد مربوط به قانون تنظيم را از آن حذف كنيم 79 درصد رقم مصوب محقق شده است.

وزير اقتصاد با تاكيد بر اين كه دولت در بخش مالي بسيار منضبط عمل كرده و اين انضباط مالي در سال جاري نيز تداوم پيدا خواهد كرد به تشريح عملكرد پولي دولت در سال گذشته پرداخت و گفت: نقدينگي در بهمن سال گذشته براساس آماررسمي نسبت به اسفند سال قبل آن 17.9 درصد رشد داشت، نرخ تورم به 10.8 تقليل يافت و خالص دارايي‌هاي خارجي بانك مركزي 10درصد افزايش يافت. اين در حالي است كه بدهي دولت به بانك مركزي يك درصد كم شد و بدهي بانك‌ها به بانك مركزي نيز 20.5 درصد كاهش يافت.

حسيني با اشاره به اين كه سپرده‌هاي 11 بانك دولتي در سال گذشته 42 هزار ميليارد تومان افزايش يافت كه نشان‌دهنده رشد 27 درصدي است گفت:‌ استحكام مالي سيستم بانكي كشور افزايش يافته و بانك‌ها در سال گذشته 98 درصد منابع خود را تسهيلات داده‌اند كه رقم 30 هزار ميليارد توماني تسهيلات جديد نشان‌دهنده رشد 18درصدي آن است.

وي با تاكيد براين كه در سال جديد سياست پولي سخت‌تر خواهد شد و بسته پولي ابلاغ شده تغييرات عمده‌اي در بخش نرخ ذخاير قانوني داشت گفت: اين نرخ به نفع سپرده‌هاي بلندمدت كاهش يافت، به طوري‌كه بانك‌هايي كه سپرده‌هاي بلندمدت بيشتري جذب كنند قدرت تسيهلات‌دهي بيشتر خواهند داشت.

سخنگوي اقتصادي دولت در تشريح وضعيت بازار سرمايه در سال گذشته با بيان اين كه شاخص كل بورس در پايان سال 87 كمتر از هشت هزار واحد بود اما اين رقم در سال گذشته به 12 هزار و 500 رسيد گفت: اين رشد 58 درصدي در حالي بود كه ارزش بازار با 45 درصد رشد از كمتر از 45 هزار ميليارد تومان به بيش از 65 هزار ميليارد تومان رسيد و حجم معاملات از كمتر از 48 ميليارد سهم به حدود 86 ميليارد سهم افزايش يافت كه رشد 78 درصدي را نشان مي‌دهد.

او ادامه داد: تعداد دفعات معامله در سال 88 كمتر از يك ميليون و 900 هزار بار بود كه در سال گذشته به بيش از سه ميليون بار معامله رسيد. همچنين حجم معاملات بورس كالا 31 درصد رشد داشت و به رغم كاهش قيمت بسياري از محصولات بورس كالا از لحاظ ارزش رشد 11.5 درصدي را تجربه كرد.

او تاكيد كرد: اگر رشد 27 درصدي در سپرده‌هاي سيستم بانكي و رشد 26 درصدي معاملات در بورس را در كنار هم ملاحظه كنيم نشان مي‌دهد بخش قابل توجهي از نقدينگي به بازار سرمايه هدايت شده است.

حسيني با تشكر از عنايات مقام معظم رهبري نسبت به بازار سرمايه و توجه ايشان به لزوم استفاده از نوآوري‌ها در بازار سرمايه گفت: رهنمودهاي ايشان تاثير خوبي بر بهبود وضعيت بازار داشت كه به طوري كه فروردين ماه سال جاري 50 هزار شخص حقيقي اقدام به خريد سهام كرده‌اند در حالي كه اين رقم در سال گذشته 12 هزار نفر بود.

سخنگوي اقتصادي دولت در ادامه به تشريح وضعيت تجاري خارجي در سال گذشته پرداخت و با اعلام رشد 35درصدي وزن صادرات غير نفتي از 40 ميليون و 400 هزار تن در سال 87 به 54 ميليون 500 هزار تن در سال گذشته گفت: رشد وزني صادرات ميعانات گازي 14درصد، محصولات پتروشيمي 22 درصد و ساير كالاها 51 درصد بوده است.

او با تاكيد بر اين‌كه ارزش صادرات غير نفتي در سال گذشته 10 درصد رشد داشت گفت: اين رقم از 23 ميليارد و 600 ميليون دلار به 25 ميليارد و 600 ميليون دلار افزايش يافت اين در حالي است كه حجم كل تجارت خارجي در جهان طي سال 2009 معادل منهاي 12درصد بوده است.

وزير اقتصاد همچنين به موضوع سرمايه‌گذاري خارجي در كشور پرداخت و اعلام كرد كه طي سال گذشته حدود 2.5 ميليارد دلار سرمايه وارد كشور شده است كه نسبت به عدد 1.6 ميليارد دلار سال قبل آن 60 درصد رشد نشان مي‌دهد اين در حالي است كه جريان سرمايه‌گذاري خارجي در جهان طي سال 2009 ، 30 درصد كاهش يافت.

سخنگوي اقتصادي دولت همچنين به برخي مصوبات اقتصادي هيات وزيران اشاره كرد و با بيان اين كه اساسنامه صندوق ضمانت سرمايه‌گذاري تعاون با سرمايه 1200 ميليارد ريال تصويب شده است گفت:‌ اين صندوق با هدف تضمين سرمايه‌گذاري و اعتبارات در بخش تعاون امسال شروع به كار مي‌كند.

او همچنين از تصويب اسا‌س‌نامه سازمان هدفمند كردن يارانه‌ها در دولت در راستاي اجراي اين قانون خبر داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین