آفتابنیوز :
آفتاب- فروزان آصف نخعی: نخستین و دومین جلسه رسیدگی به پرونده حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان در شعبه 76 دادگاه کیفری استان هر یک به ترتیب در تاریخهای 02-12-88 و 29-1-89 درحالی برگزار شد که وکلای مدافع برخی از شکات از جمله رحیم مشایی، عبادی و باقی و... خواستار ارائه اسناد متقن از سوی متهم آقای شریعتمداری جهت ارائه به دادگاه بودند.
بر اساس كيفرخواست صادره از سوي دادسراي عمومي و انقلاب تهران، پرونده مذكور با شكايت دادگستري شهرستان شهريار، بازپرس سابق دادگستري استان لرستان، سرپرست وقت دادسراي ناحيه 9(فرودگاه)، اسفنديار رحيممشائي، سيد مرتضي هاشمي، عمادالدين باقي، شيرين عبادي، شادي صدر و اعلمي نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي تشكيل شده است.
در میان پروندههای مذکور بیتردید چالش میان مدیرمسئول کیهان و رییس دفتر رییس جمهوری میتواند مرکز توجه از این جهت باشد که دو نیروی اصولگرای تندرو با یکدیگر در محاکم حقوقی به مصاف یکدیگر رفتهاند.
در این جلسه شریعتمداری کماکان سیل اتهامات خود را مبنی بر این که " من سند دارم که آقایان از امریکا بودجه دریافت کردهاند، شیرین عبادی نیز بودجه گرفته است " حواله شکایت کنندگان کرد بدون آن که در پاسخ به یکی از وکلای شیرین عبادی که درخواست مدرک در این زمینه کرده بود، اسنادی ارائه دهد.
ستوده از رییس دادگاه خواست تا "آقای شریعتمداری مدارک را در خصوص این صحبتها به دادگاه ارائه کند". بنا بر اظهارات وکلای مدافع شیرین عبادی و باقی اظهارات آقای شریعتمداری همگی اتهامات امنیتیاند که نیازمند سند و مدرک هستند با این همه شریعتمداری در دفاعیات خودش که به زعم وکیل رحیممشایی بیشتر ابراز نظر است تا دفاعیه، سخنان خود را نیازمند ارائه سند نمیداند آن جا که میگوید:" انتظار ندارند كه بنده براي تلاش بيوقفه صهيونيستها براي اعطاي نوبل به شيرين عبادي سندي كاملا سري و طبقهبندي شده ارايه كنم."
بر اساس آن چه ایسنا از جلسه امروز یکشنبه دادگاه مخابره کرده به نظر میرسد در این جلسه اتهامات شریعتمداری در باره شکایت رحیم مشایی مورد بررسی قرار نگرفته و به جلسه دیگر موکول شده است. آن چه ایسنا در باره شکایت مشایی بر روی خروجی خود قرارداده تنها این پارگراف است که " وكيل مدافع اسفنديار رحيممشايي ديگر شاكي پرونده كيهان گفت: ما درخواست داريم كه افراد از چارچوب كيفرخواست خارج نشوند؛ زيرا دادگاه براي حفظ حقوق طرفين است. بايد در چارچوب آيين دادرسي دفاع صورت گيرد. در مورد شكايت موكل اينجانب نيز آقاي شريعتمداري مدت زمان زيادي توضيحات زيادي را ارايه دادند. نظرات وي دارد جاي دفاعياتش را ميگيرد."
شاید حضور پروندههایی چون شکایت شیرین عبادی و ... باعث شده تا جریان طولانی دادگاه به این دست از شکایتها اختصاص داده شود و درنهایت شاید ماجرای شکایت و منازعه حقوقی میان رحیم مشایی و شریعتمداری به نحوی در برابر شکایت منتقدان با انصراف رحیم مشایی از شکایت خودمختومه شود.
این درحالی است که در نخستین جلسه دادگاه وكيل مدافع اسفنديار رحيممشائي گفته بود که " روزنامه كيهان در تاريخ 2/2/ 87 در ستون خبر ويژه مطلبي را با عنوان درخواست استفاده از عامل سيا به چاپ رسانده است كه شكايت ما مربوط به اين خبر است. خبر مربوط به حضور هوشنگ اميراحمدي در كشور است. در خبر حضور هوشنگ اميراحمدي نتيجه وساطت و همراهي موكل اعلام ميشود. اين مطلب 100 درصد كذب است و روزنامه نيز مطلبي دال بر صحت اعلام نكرده است."
به گزارش ایسنا شریعتمداری در جلسه قبلی دادگاه اظهارکرده بود: آيا پذيرفتن عامل تابلودار CIA و كسي كه بدترين فحاشيها را نسبت به امام و نظام داشته، اهانت به نظام و ملت نيست؟ كيهان با اشاره مستند به هوشنگ اميراحمدي كه از ضدانقلابان تابلودار است ضمن درج بخشنامه از مسوولان نظام پرسيده بود كه چه كسي اين عامل سيا را به ايران دعوت كرده است؟ آيا هشدار كيهان جرم تلقي ميشود؟ بويژه امروز كه مراكز علمي ما مورد توجه سرويسهاي دنيا قرار دارد. "
وکیل رحیم مشایی در جلسه قبلی دادگاه گفته بود: " روزنامه كيهان در اين خبر موكل را به اقدام ضد ملي متهم كرده و اين افترا است و از سوي ديگر در مطلب منتشر شده روزنامه كيهان اقدام به تخفيف شخصيت موكل شده است. اگر متهم دليلي براي صحت مطالب خود دارد آنها را ارايه دهد."
حسین شریعتمداری مدير مسوول روزنامه كيهان در پاسخ به اتهامات وارده مطرح کرد که " روزنامه كيهان براي اثبات دخالت قطعي آقاي مشائي براي ورود هوشنگ اميراحمدي دلايل و اسنادي ارايه كرده است ولي آقاي مشائي براي ادعاي خود به اظهاراتش اكتفا ميكند. در كجاي دنيا دلايل و اسناد مستحكم با اظهارات شفاهي و غيرمستند برابر ميشود؟"
شريعتمداري در ادامه به سوابق هوشنگ اميراحمدي اشاره كرد و مدعي شد: " با توجه به موارد فوقالذكر شكايت آقاي مشائي از كيهان نه تنها فاقد وجاهت قانوني است بلكه وي به دلايل ياد شده قابل تعقيب كيفري هستند و اميدواريم اگر دادگاه توان تعقيب آقاي مشائي را ندارد حداقل با صدور قرار منع تعقيب فرصت اينجانب را هدر ندهد."
نزاع میان شریعتمداری و رحیممشایی در حوزه رسانهای نیز ادامه داشت. از جمله حسین شریعتمداری در کیهان پس از حوادث انتخابات 22 خرداد، اسفندیار رحیم مشایی را مهره کودتای مخملی نامیده بود، هر چند که او بعدها نوشت که درباره مشایی نیز زیاده روی شده است. با این همه حسین شریعتمداری در سرمقاله دیگر کیهان مجددا به انتقاد از اسفندیار رحیم مشایی پرداخت.
او برخی نظرات آقای مشایی را " سخیف و اقدامات تعجب آوری" ذکر کرد که "هر از چند گاه مطرح كرده و انجام می دهد"، این نوشته شریعتمداری به این بخش از سخنان رحیم مشایی در گفت و گو با ویژه نامه نوروزی همشهری مربوط میشد که میگوید: "من بخشی از اصولگراها را تشكیل می دهم كه محورشان برای رسیدن به ولایت، احمدی نژاد است. من مصداق برجسته تبعیت از ولایت را احمدی نژاد می دانم. من معتقدم فقط ادعای مقصد كافی نیست، بلكه توجه به طریقت هم لازم است و احمدی نژاد هم مظهر یك طریقت برجسته از ولایتمداری در یك نظام الهی است"!
حسین شریعتمداری در ادامه اضافه میکند که " اگر از قلمبه گوییهای رایج در سخنان آقای رحیم مشایی صرفنظر كنیم، ایشان بر این باور است- و یا بهتر است گفته شود بر این باور تظاهر می كند- كه نه فقط "طریق ولایت" از آقای احمدی نژاد می گذرد، بلكه اگر ولایت مقصود و "مقصد" است، آقای احمدی نژاد، راه رسیدن به این مقصد، یعنی "طریقت" است! چیزی، نستجیربالله و با عرض پوزش شبیه به این كه "بی عشق خمینی نتوان عاشق مهدی شد".در این مقاله شریعتمداری تاکید دارد که مشایی از این رو این سخنان را در باره احمدی نژاد مطرح می کند که او را با تقسیم بندی خود مبنی بر این که عدهای یا موافق احمدی نژاد و یا منتقد احمدی نژادند ، راه انتقاد بر احمدینژاد را ببندد.
حسین شریعتمداری در نشست " کالبدشکافی فتنه و بازخوانی لغزشهای خواص " نیز که در مدرسه معصومیه قم برگزار شد، درباره اظهارات مشایی گفت: برخی برخوردها و اظهارات نشان میدهد که سنخیت زیادی با جریان اصیل اصولگرا ندارد.حسین شریعتمداری و روزنامه کیهان علیرغم دفاع همهجانبه از دولتهای نهم و دهم احمدینژاد را به دلیل استفاده از پدر زن پسرش در پستهای حساس مورد انتقاد قرار داده بود.
سایتهای هوادار رحیم مشایی در این درگیری رسانهای وارد شدند اما اوج این درگیریها خارج از عرف اخلاق حرفه رسانهای این گونه ادامه یافت که از سوی حقیقت نیوز از سایتهای نزدیک به دکتر احمدینژاد اعلام شد که حسین شریعتمداری مبتلا به سرطان مری است و تاسال 89 بیشتر در قید حیات نخواهد بود.
مسئولان بیمارستان بقیهالله الاعظم تهران در گفت و گو با خبرنگار سیاسی " فردا " با اعلام بهبودی حال عمومی حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان و ترخیص وی از بیمارستان خبر حقیقت نیوز را تکذیب کردند.
سایت فوق مدعی شده بود که یکی از اعضای تیم پزشکی "حاج حسین شریعتمداری" مدیر مسئول روزنامه کیهان در گفت و گو با حقیقت نیوز گفته است: "حال عمومی حسین شریعتمداری بسیار وخیم است و تنها برای این یار وفادار نظام و انقلاب باید دعا کرد."
رسانه هواردان اسفندیار دولت از زبان این عضو تیم پزشکی حاج حسین شریعتمداری مدعی شد: "متاسفانه آقای شریعتمداری به سرطان مری مبتلا شده است و این احتمال می رود که این یار صدیق نظام تا سال جدید بیشتر در قید حیات نباشد."
اکنون باید دید که در این منازعه تکلیف شکایت رییس دفتر رییس جمهور از حسین شریعتمداری مدیرمسئول کیهان به کجا میانجامد؟