آفتاب: وزیر خارجه کشورمان گفت: اگر بر اصل مبادلهی سوخت اتفاقنظر ایجاد شود، در این صورت در سایر ابعاد بر اساس اعتماد متقابل امکان تبادلنظر وجود دارد.
منوچهر متکی ـ وزیر امور خارجهی کشورمان در نشست خبری مشترک با احمد داوود اوغلو ـ وزیر امور خارجهی ترکیه ـ در جمع خبرنگاران با اشاره به روابط خوب میان دو کشور، افزود: در آخرین کمیسیون مشترک یعنی کمیسیون 21 در آنکارا، هدفگذاریهایی بر اساس رهنمودهای دو کشور انجام شد. در سفر اردوغان ـ نخستوزیر ترکیه ـ به تهران نمایندگان ویژهای برای بررسی توافقات انتخاب شدند. در کنار رایزنیهای موثر سیاسی در سطوح مختلف همکاریهای گسترده اقتصادی در جهت منافع دو ملت وجود دارد که میتوان به تاسیس شهرک صنعتی در مرز دو کشور و پنجرهی مشترک گمرکی اشاره کرد که در واقع این موضوع نشانگر برداشتن موانع است.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان در این نشست خبری با اشاره به موضع دو کشور درباره عراق گفت: ایجاد ثبات و آرامش در عراق و تحولات جدید از موضوعات مورد بحث میان دو کشور است. از مشارکت همهی طرفها و گروهها در شکلگیری حکومت جدید عراق حمایت میکنیم و امیدوار هستیم رهبران عراق نیز در یک هماندیشی بتوانند شرایط را برای حرکت و پیشرفت ملت عراق فراهم کنند.
وزیر امور خارجهی کشورمان، در ادامه با اشاره به موضوع افغانستان، گفت: موضوع افغانستان پس از کنفرانس لندن مورد بررسی قرار گرفت و دو کشور مواضع یکسانی در رابطه با افغانستان دارند که این موضوع نیز مورد گفتوگو قرار گرفت. همهی طرفهای جامعهی بینالمللی نیز نگرانی یکسانی نسبت به شرایط افغانستان دارند.
وزیر امور خارجهی کشورمان با اشاره به کنفرانسهای اتمی برگزار شده اخیر، ادامه داد: در گفتوگوی امروز، مسائل طرح شده در کنفرانس تهران دربارهی خلع سلاح هستهیی را با هم مرور کردیم و همچنین از داوود اوغلو به خاطر نگاه مثبت وی به حرکت ایجاد شده دربارهی خلع سلاح هستهیی و حمایت ترکیه از این حرکت تشکر میکنیم. در یک تعامل سازنده با همهی کشورهای جامعهی بینالمللی حتی دارندگان سلاحهای هستهیی امید است که به یک تعامل اجمالی دربارهی خلع سلاح هستهیی برسیم.
او در ادامه یکی از موضوعات مورد گفتگو را نگرانیهای موجود دربارهی فلسطین و مشکلات خواهران و برادران فلسطینی اعلام کرد و اضافه کرد: در این زمینه نیز گفتگوی کوتاهی انجام شد. یکی دیگر از محورهای مورد بررسی در این گفتگو با توجه به عضویت ترکیه در شورای امنیت سازمان ملل و کشور دوست در منطقه، موضوعات بینالمللی و فعالیتهای هستهیی ایران بود که مورد بررسی قرار گرفت.
متکی در ادامه با اشاره به فعالیتهای هستهیی ایران، گفت: در سالهای اخیر بهخصوص در یکسال اخیر مشورتها و ایدهپردازیهایی انجام شده است. بهخصوص در بخش تبادل سوخت که هنوز میتواند به عنوان یک ایده مورد پردازش قرار گیرد، در گفتگوهای آنکارا و همچنین در گفتگوی امروز مشورتهایی در اینباره انجام شد. جمهوری اسلامی ایران رویکرد اصولی و منطقی در حمایت از گفتگوها داشته و همین موضع اصولی را نیز اکنون دارد.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: برای همکاریها و ایجاد زمینههای جدید، گفتگو مناسبترین ظرفیتی است که میتواند مورد استفاده قرار گیرد.