آفتابنیوز : آفتاب: سومین و آخرین جلسه رسیدگی به پرونده روزنامه كیهان به مدیر مسئولی حسین شریعتمداری صبح امروز در شعبه 76 دادگاه كیفری استان تهران با حضور هیأت منصفه مطبوعات و به ریاست قاضی سیامک مدیر خراسانی برگزار شد.
در جلسه دادگاه کیهان دوربینهای صدا و سیما حضور یافته بودند که قاضی مدیرخراسانی به محض مشاهده دوربینها تاکید کرد که پخش جلسه گذشته دفاعیات شریعتمداری در برابر شکایت شیرین عبادی از شبکه چهارم سیما بدون هماهنگی با دادگاه بوده است.
همچنین قاضی با پخش این جلسه از دادگاه از سیما نیز مخالفت کرد و دوربینهای صدا و سیما جمع شد.
نکته جالب توجه این بود که چگونه بدون هماهنگی با قاضی پرونده دوربینهای بزرگ صدا و سیما توانسته بودند به راحتی در دادگاه مستقر شوند.
از دیگر حاشیههای امروز دادگاه، تلاش بیوقفه وکلای مدافع حسین شریعتمداری برای رساندن مدارک و مستندات به وی که امروز بیحوصله و عصبی به نظر میرسید بود.
شریعتمداری بخش اعظم وقت خود را به انتقاد شدید از وکلای مدافع شکات خود اختصاص داد که این امر موجب اعتراض وکلای مدافع شد.
وکلای مدافع اسفندیار رحیم مشایی، شیرین عبادی و عمادالدین باقی اجازه ارائه آخرین دفاعیات به صورت شفاهی به دادگاه را نیافتند و بر اساس نظر قاضی قرار شد که آخرین دفاعیات در قالب لایحهای به دادگاه و هیأت منصفه مطبوعات تقدیم شود.
هیأت منصفه مطبوعات نیز اعلام نظر نهایی خود با منوط به مطالعه این لایحه کرد.
به گزارش این خبرگزاری، در ابتدای این جلسه حسین شریعتمداری به بیان دفاعیات خود در مورد شكایت سید مرتضی هاشمی پرداخت و یادآور شد: شكایت مرتضی هاشمی را فاقد وجاهت قانونی میدانم.
شریعتمداری در مورد شكایت اكبر اعلمی نیز اظهار كرد: وی كیهان را متهم به دروغ پراكنی كرده این در حالی است كه در صحت خبر كیهان كمترین خدشهای وجود ندارد و مستند آقای اعلمی برای شكایت از كیهان فقط ادعای خودش است.
وی افزود: این ادعا در حالی است كه خبر كیهان به نقل از چند نماینده مجلس كه شاهد ماجرا بودند، ارائه شد. خبر، مربوط به درگیری آقای اعلمی با یكی از نمایندگان مجلس است. این خبر واقعیت دارد و اگر سوال شود چرا درج شده میتوان به آییننامه مجلس اشاره كرد البته روزنامه كیهان جوابیه آقای اعلمی را نیز منتشر كرد. جوابیه كه چه عرض كنم بهتر است بگویم فحشنامه و جوابیه مذكور دو برابر خبر كیهان بود.
مدیر مسئول روزنامه كیهان درباره شكایت محمدرضا رحیمی كه در زمان طرح شكایت معاون حقوقی و معاون پارلمانی رئیس جمهور بود، گفت: شكایت وی در اعتراض به خبری به عنوان« جلسه ساعت 12» است. شاكی در حالی مطالب را تكذیب میكند كه توضیح نمیدهد گزینه مورد نظر وی چه بوده است.این در حالی است كه در بخشی از خبر بر سلامت نفس و فقدان شائبهی سوء استفاده رحیمی و مرحوم كردان اشاره شده است.
شریعتمداری مطلب مورد شكایت را قرائت كرد و گفت: در جلسه مذكور وزیر وقت كشور حضور داشته و مدیر عامل یك شركت اماراتی نیز حضور داشتهاند و جلسه پیرامون قرارداد كرسنت بود. سوال این بود كه آیا حضور آقای رحیمی معاون پارلمانی و حقوقی رئیس جمهور در این جلسه مبهم نبوده است؟ آیا اشاره به وجود ابهام آن هم در یك قرارداد نفتی میتواند مورد شكایت واقع شود؟ و آیا به روزنامه كیهان ربطی نداشته است؟
مدیر مسئول روزنامه كیهان یادآور شد: در همان نوشته تاكید كردیم آقای رحیمی در زمان ریاست دیوان محاسبات از كسانی بودند كه به سوء استفاده در این قرارداد اشاره كرده و پیگیر ماجرای سوء استفاده در قرارداد كرسنت بوده و برای ما عجیب است كه چرا این شكایت صورت گرفته است.
وی با بیان این كه جوابیه مطلب منتشر شده نیز در روزنامه به چاپ رسید، ادامه داد: شكایت را غیرعادی دانسته و فاقد دلایل محكمه پسند میدانیم.
در ادامه جلسه دادگاه قاضی سیامک مدیر خراسانی سوالی را از جانب صالح نیكبخت مطرح كرد مبنی بر این كه در كجای مصاحبه مورد اشاره درباره حمایت از تروریستهای اهواز صحبتی شده بود كه شریعتمداری گفت: ماجرای حمایت از تروریستها فقط ماجرای اهواز نیست زمانی كه آقایان از تروریستها حمایت میكردند دو ماه از حملات ریگی گذشته بود. اسناد فراوانی را ارائه میكنم كه این افراد از تروریستها حمایت میكنند. اگر منظور سوال این است كه بنده به بقیه مسائل نپردازم كه بنده معذورم. اگر منظورشان این است كه ذهن دادگاه به یک نقطه معطوف شود باز هم متاسفم.
مدیر مسئول روزنامه كیهان ادامه داد: در جلسه قبل صالح نیكبخت به عنوان وكیل انجمن دفاع از حقوق زندانیان در دادگاه حاضر شد و نسبت به بنده فحاشی كرد چنانچه شكایت وی شامل نكات و مطالب جدید بود باید شكایت خود را به دادستانی ارائه میداد كه پس از طی مراحل رسیدگی صورت گیرد.
مدیر مسئول روزنامه كیهان خاطرنشان كرد: آقای نیكبخت در شكواییه خود ضمن اهانت به ما برای خود در تعریف و تمجید سنگ تمام گذاشته بود. وكالت عوامل بد نام و بد سابقه با چند انگیزه متفاوت از سوی وكلا مدافع صورت میگیرد: نخست این كه به اقتضای حرفه خویش ضمن بهره گیری از تخصص خود تلاش میكنند حقی از موكلشان تضییع نشود و گروه دوم كه تعداد آن ها در ایران اسلامی اندك است، كسانی هستند كه پول و شهرت در پذیرش وكالت افراد بد سابقه و دشمنان ایران اسلامی برای آنها نقش دارد.
وی با بیان این كه انشاء الله آقای نیكبخت از این طیف نباشند، گفت: آقای نیكبخت در جلسه قبل بیان كردند كه در پرونده حوادث تروریستی اهواز به دفاع از حقوق متهمان پرداخته و ورودی به ماهیت پرونده نداشته است برای میزان صداقت وی و همخوانیاش با متهمان تروریست عناوین زیادی وجود دارد از جمله این كه آقای باقی بعد از اعدام تروریستها در اهواز در مصاحبه با رادیو فردا اعلام میكند جریان دادرسی برای اعدام این افراد غیر عادلانه بوده است و یا این كه بعد از بازداشت هاله اسفندیاری جاسوس موساد و عضو كددار میز ایران در سازمان سیاه آقای باقی در مصاحبه با رادیو فردا به دفاع از وی میپردازد.
در ادامه این جلسه یكی از وكلای عمادالدین باقی خطاب به ریاست دادگاه و اعضای هیات منصفه گفت: آقای شریعتمداری نزدیک سه ساعت در حال صحبت هستند. در حالی كه اجازهای به ما برای بیان توضیحات داده نمیشود كه رئیس شعبه 76 دادگاه كیفری استان تهران با بیان اینكه نظم جلسه دادگاه را رعایت كنید، از حسین شریعتمداری خواست كه به بیان دفاعیاتش بپردازد.
نسرین ستوده یكی از وكلای شیرین عبادی نیز اظهار كرد: شما اجازه دفاع را از وكلای شاكیان سلب میكنید. متهم ادعا كرده كه خانم شیرین عبادی در حالی كه وكالت زنان و كودكان را به عهده میگیرد حتی حمایت كوچكی از قربانیان غزه نكرده است. ولی شما حتی به ما اجازه نمیدهید كه بیانیهای كه موكل امضا كرده است به دادگاه ارائه دهیم.
دیگر وكلای شكات كه در جلسه دادگاه حاضر بودند در مورد شیوه رسیدگی اعتراض خود را بیان كردند و یادآور شدند كه به برخی از وكلای شكات اجازه ارائه مطالب داده نمیشود كه رئیس شعبه 76 دادگاه كیفری استان تهران از آنها خواست كه مطالب خود را به صورت لایحه ارائه دهند.
در این میان قاضی سیامك مدیر خراسانی خطاب به حسین شریعتمداری گفت كه مستشاران دادگاه معتقدند كه چاپ دفاعیات در روزنامهتان خلاف مقررات است.
پس از ارائه دفاعیات حسین شریعتمداری، رئیس شعبه 76 دادگاه كیفری استان تهران ختم جلسه رسیدگی را اعلام كرد.