آفتابنیوز : آفتاب: عضو اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران با اشاره به وضعیت کنونی بنگاههای اقتصادی گفت: در حال حاضر شرایط اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانهها در کشور محیا نیست. بدون شک ورود به مرحله جدیدی از اصلاح قیمتها نیازمند فراهم بودن زیرساختهایی است که در حال حاضر وجود ندارد.
مسعود دانشمند با بیان این مطلب در گفتگو با ایلنا اظهار داشت: در حال حاضر به واسطه عدم اجرای تعهدات دولت در قبال بخش تولید و صنعت طی فاز نخست قانون هدفمندییارانهها، اغلب بنگاههای اقتصادی به ویژه واحدهای کوچک و متوسط با مشکل تامین نقدینگی مواجه شدهاند که به تبع آن ظرفیت تولیدی آنها روند نزولی به خود گرفته است.
وی با انتقاد از پرداخت یارانه نقدی به خانوارها عنوان کرد: امروز دولت سوبسیدهای موجود در حوزه انرژی را حذف کرده و همان ارقام را به صورت نقدی به حساب خانوارها واریز می کند. بر این اساس آیا میتوان این شیوه را به معنای هدفمند کردن یارانهها قلمداد کرد؟ آیا تزریق دوباره سوبسیدها به جامع میتواند منجر به ایجاد توسعه اقتصادی شود؟
دانشمند به شرایط تورمی ایجاد شده در جامعه و افزایش بیش از حد قیمت کالاها در بازار اشاره کرد و افزود: در صورت ادامه روند کنونی، باتوجه به رشد بیش از حد قیمت کالاها باید انتظار کاهش روزانه قدرت خرید مردم در جامعه را داشت که حاصل این امر حرکت به سمت رکود در اقتصاد ملی خواهد بود.
به گفته وی؛ اعمال حمایتهای صحیح و واقعی از بخش تولید داخلی ميتواند موجب توسعه بخش های مولد اقتصادی شود که به تبع این امر با ایجاد اشتغال و افزایش فرصتهای شغلی میتوان به توانمندسازی خانوادهها دست یافت. امروز تامین نقدینگی برای بهروز کردن تجهیزات و تکنولوژی تولید، تسهیل مسیرهای واردات مواد اولیه و تامین سرمایه در گردش، مهمترین نیازهای واحدهای تولیدی کشور هستند.