کد خبر: ۷۵۰۱۴۲
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۷
تبلیغات

تراکتور فرگوسن؛ آشنایی با تاریخچه و سازنده تراکتور Ferguson

تراکتور‌های فرگوسن باعث ایجاد یک انقلاب تمام عیار در صنعت کشاورزی شدند. به جرئت می‌توان ادعا کرد که اگر این ابداع نبود، جهان در تأمین نیاز‌های غذایی خود دچار مشکلات عمده‌ای می‌شد...
تراکتور فرگوسن؛ آشنایی با تاریخچه و سازنده تراکتور Ferguson
آفتاب‌‌نیوز :

تراکتور یکی از ماشین آلات بسیار مهم در زمینه کشاورزی است. بسیاری از فعالیت‌های کشاورزی بعد از ابداع تراکتور دستخوش تغییرات رو به جلو بسیار زیادی شدند. بیش از ۱۰۰ از آغاز تلاش‌ها برای ساخت تراکتور در دنیا سپری شده است. در سال ۱۹۱۶ اولین بار بود که فردی به نام هری فرگوسن (Harry Ferguson) در کشور انگلستان دست به کار شد و تحقیقات خود را در زمینه ساخت تراکتور آغاز کرد. دستاورد کار او تقریبا امروز در تمام انواع تراکتور‌هایی که در بازار موجود هستند، قابل رؤیت است. در ادامه به ما همراه باشید تا به بحث و بررسی پیرامون تاریخچه تراکتور فرگوسن بپردازیم.

تراکتور فرگوسن در چه سالی ساخته شد؟

سال ۱۹۱۶ بود که فردی به نام هری فرگوسن در کشور انگلستان به فکر ساخت دستگاهی افتاد که فرآیند‌های کشاورزی را تسهیل کند. دستگاه ایده‌آل مد نظر او دارای سیستم خودکار بود که اپراتور انسانی صرفا باید آن را مانند یک خودرو هدایت می‌کرد. تلاش‌ها و تحقیقات فرگوسن حدود ۲۰ سال به طول انجامید.

در نهایت در سال ۱۹۳۶ بود که فرگوسن موفق شد اولین تراکتور را در بازار عرضه کند که چیزی در حدود ۲۰ اسب بخار قدرت داشت. البته لازم به ذکر است که او در اقدامی هوشمندانه حق اختراع تراکتور فرگوسن را در سال ۱۹۲۶ به نام خود به صورت رسمی ثبت کرد. نسخه اولیه تراکتور‌های فرگوسن تحت عنوان مدل A شناخته می‌شود که توجهات زیادی را به خود جلب کرد. کلیه مدل‌های بعدی تراکتور‌های فرگوسن با الهام از این مدل پایه طراحی و روانه بازار شده‌اند.

تراکتور فرگوسن؛ آشنایی با تاریخچه و سازنده تراکتور Ferguson

عرضه تجاری تراکتور فرگوسن با همکاری شرکت فورد

فرگوسن صاحب ایده‌ای بکر بود که فرصت‌های بی‌شماری را در پیش روی خود داشت. البته او پا را فراتر نیز گذاشته بود و نمونه‌ای موفق از ایده خود را نیز تولید کرده بود. بعد از آن وقت عرضه انبوه در بازار بود که باید برای تولید تجاری آن دست به کار می‌شد. او برای همکاری شرکت فورد را انتخاب کرد. در اکتبر سال ۱۹۳۸ طرح خود را برای هنری فورد مشهور تشریح کرد نتیجه جلسه او عقد قرارداد رسمی شد که به تولید تجاری تراکتور فرگوسن انجامید.

البته از آن به بعد نام این تراکتور به صورت رسمی به تراکتور فرگوسن – فورد تغییر کرد. اولین محصول تجاری حاصل این همکاری نیز در اکتبر سال ۱۹۳۹ وارد انگلستان شد. این کشور برای تولید مواد غذایی مورد نیاز خود در طول جنگ جهانی هزاران تراکتور را در زمین‌های کشاورزی مورد بهره‌برداری قرار داد. شرایط به سمتی پیش رفت که تا پایان ماه ژوئن سال ۱۹۴۷ حدود ۳۰۰ هزار دستگاه تراکتور از سوی شرکت فورد روانه بازار شد. بالا گرفتن جنگ در دنیا نیز در افزایش تقاضا برای این محصول بی‌تأثیر نبود.

پیشرفت‌های تولید تراکتور‌های فرگوسن – فورد

همکاری فرگوسن با شرکت فورد منجر به شناخته شدن این محصول در بازار شد. به موجب قرارداد بین آن‌ها، شرکت فورد موظف بود که یک کارخانه در شهر داگنهام انگلستان احداث کند که از این کار سر باز زد. در نتیجه فرگوسن نیز طرح جدید خود برای ارتقای تراکتور‌ها را در اختیار شرکت فورد قرار نداد. در نتیجه فرگوسن با یک شرکت دیگر به نام Standard Motor Company of Coventry به توافق رسید که طرح ثانویه خود برای طراحی تراکتور فرگوسن با نام TE۲۰ را در اختیار این شرکت قرار داد.

به موجب این قرارداد فرگوسن توانست طرح‌های تکمیلی خود به منظور ارائه محصولی باکیفیت‌تر را عملیاتی کند. همچنین شرکت Standard Motor Company of Coventry نیز سود بسیار خوبی را به جیب زد. چرا که این همکاری در میانه جنگ جهانی دوم به ثمر نشست. شدت گرفتن جنگ نیاز به غذا را در سراسر کشور‌ها دنیا افزایش داده بود. در نتیجه سرعت کشاورزی باید افزایش پیدا می‌کند. تراکتور فرگوسن این مهم را محقق ساخت و به همین دلیل به شدت مورد استقبال قرار گرفت. اولین تراکتور مدل TE۲۰ فرگوسن در اکتبر سال ۱۹۴۸ روانه بازار شد و بلافاصله تولید انبوه آن با استقبال بی‌نظیری در کشور‌های دنیا مواجه شد.

تراکتور فرگوسن؛ آشنایی با تاریخچه و سازنده تراکتور Ferguson

عرضه تراکتور‌های جدید نسل T۰۲۰

یکی از مشکلاتی که برای تراکتور TE۲۰ وجود داشت، تعداد بسیار زیاد تجهیزات جانبی بود که باید اپراتور در کنار تراکتور تهیه می‌کرد تا بتواند فرآیند‌های کشاورزی را مدیریت کند. تعداد این تجهیزات جانبی به بیش از ۶۰ مورد می‌رسید که عملا کار را برای اپراتور انسانی دشوار می‌کرد.

فرگوسن بار دیگر دست به کار شد و این بار به سراغ داخلی سازی تک تک تجهیزاتی رفت که در گذشته باید به صورت جداگانه تهیه می‌شدند. نتیجه این تلاش‌ها عرضه تراکتور فرگوسن نسل جدید شد که با نام TO۲۰ در بازار شهرت پیدا کرد. کار کردن با این تراکتور به مراتب راحت‌تر بود و به علاوه بسیاری از فرآیند‌های کشاورزی را به صورت مکانیزه با آن قابل انجام بود. فرگوسن فعالیت‌های بازاریابی زیادی نیز برای نشان دادن قابلیت‌های تراکتور تولیدی‌اش در پیش چشمان کشاورزان انجام داد که عامل مهمی زمینه موفقیت او به شمار می‌رفت.

آغاز به کار شرکت جهانی Massey-Harris

ژوئیه سال ۱۹۵۳ بود که فرگوسن با ثروتی که برای خود دست و پا کرده بود، یک شرکت با نام Massey-Harris را پایه‌گذاری کرد. در این شرکت او به دنبال طراحی و ساخت نسل‌های جدید‌تری از تراکتور‌ها بود. او در سال ۱۹۵۷ ساخت تراکتور جدید با نام TE۶۰ را آغاز کرد که گام بلندی در راستای تولید تراکتور‌های پیشرفته به شمار می‌رفت.

البته او در شرکت Massey-Harris فعالیت خود را به تولید تراکتور فرگوسن محدود نکرد. بلکه در سال ۱۹۶۱ بود که اولین ماشین مسابقه‌ای خود را نیز طراحی و روانه بازار کرد. اتفاقا در مسابقات جهانی همان سال بود که خودرو تولیدی این شرکت موفق به کسب رتبه اول شد. شرکت او در سال‌های آینده در زمینه طراحی و تولید سیستم‌های متعددی در وسایل نقلیه فعالیت کرد.

در نهایت در ۲۵ اکتبر سال ۱۹۶۰ بود که هری فرگوسن در منزل شخصی‌اش در گذشت.

کلام پایانی

در این مقاله به بررسی تاریخچه تراکتور فرگوسن پرداختیم. تراکتور‌های فرگوسن باعث ایجاد یک انقلاب تمام عیار در صنعت کشاورزی شدند. به جرئت می‌توان ادعا کرد که اگر این ابداع نبود، جهان در تأمین نیاز‌های غذایی خود دچار مشکلات عمده‌ای می‌شد که می‌توانست حوادث ناگواری را به دنبال داشته باشد. در پایان باید اشاره کنیم که تراکتور‌هایی که در حال حاضر تولید می‌شوند نیز کاملا بر پایه تراکتور فرگوسن طراحی می‌گردند. مقالات بیشتر را در سایت سیسال با آدرس https://sisaal.com ببینید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین