کد خبر: ۹۸۳۵۸۳
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۲

ابراهیم متقی: در جنگ ایران و عراق آمریکایی‌ها بیشتر از روس‌ها از ما حمایت کردند

رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در نشست بررسی «روایت و تحلیل ایرانی از تاریخ تحولات روسیه» گفت: روس‌ها یک ذهنیت مبتنی بر منافع دارند. ما فکر می‌کنیم، چون ما رویکرد ضدآمریکایی داریم آنها باید کنار ما باشند.
ابراهیم متقی: در جنگ ایران و عراق آمریکایی‌ها بیشتر از روس‌ها از ما حمایت کردند
آفتاب‌‌نیوز :

نشست بررسی «روایت و تحلیل ایرانی از تاریخ تحولات روسیه» با رونمایی از کتاب «نومحافظه‌کاری عصر پوتین، ریشه‌ها و اندیشه‌ها» نوشته مهدی سنایی دانشیار دانشگاه تهران و مشاور سیاسی رئیس‌جمهور برگزار شد.

در همین راستا ابراهیم متقی، رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در این نشست اظهار داشت: انتظار داریم که روسیه متحد ما باشد، چون ذهنیت ما دو گانه دوست و دشمن است. مولفه‌ای به نام منافع را در نظر نداریم.

اهم اظهارات متقی در این نشست را در ادامه می‌خوانید.

*از سوی دیگر سطحی نگاه می‌کنیم. روس‌ها زمانی که انقلاب ایران شکل گرفت از آمریکایی‌ها بیشتر نسبت به انقلاب ایران بیم داشتند چرا که انقلاب دینی کنار مرزهایشان بود.

*روس‌ها یک ذهنیت مبتنی بر منافع دارند. ما فکر می‌کنیم، چون ما رویکرد ضدآمریکایی داریم آنها باید کنار ما باشند.

* این اواخر ایرانی‌ها به روسیه گفتند با سوریه چه می‌کنید؟ روس‌ها گفتند خودتان هر کاری می‌کنید، بکنید ما درگیر جنگ اوکراین هستیم.

*در ارتباط با جنگ هشت ساله ایران و عراق، آمریکایی‌ها بیشتر از روس‌ها از ما حمایت می‌کردند؛ حداقل آنکه موشک‌های اف ۱۴ آمد یا سفر مک فارلین اتفاق افتاد. اما در مورد روسیه هیچ خبری از حمایت نبود.

* اتحادیه اروپا هیچ وقت روس‌ها را به عنوان یک کشور اروپایی نشناخته‌اند. چرا که کشور بزرگی است و تجارب زیادی نسبت به روسیه داشتند. برای همین اروپا کنار اوکراین ایستاده است. این باعث نزدیکی روسیه و آمریکا می‌شود. اعتماد آمریکا به روسیه در دراز مدت بیشتر است تا اعتماد اروپا به روسیه.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین