کد خبر: ۹۸۶۷۷۷
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۲

طغیان ملخ در خراسان‌رضوی

 سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌رضوی گفت: تغییرات اقلیمی و خشکسالی عامل اصلی طغیان آفت «ملخ کوهاندار» در تاغ‌زار‌های این استان است.
طغیان ملخ در خراسان‌رضوی
آفتاب‌‌نیوز :

مهندس علی شکاری روز سه‌شنبه افزود: مبارزه گسترده با آفت ملخ کوهاندار در خراسان رضوی آغاز شده است، اکنون ۵۰ هزار هکتار از جنگل‌های «دست کاشت» تاغ در شهرستان‌های سبزوار، گناباد، خواف، رشتخوار، بجستان، ششتمد، خلیل آباد، مه ولات و بردسکن این استان به آفت مذکور آلوده شده است.

وی بیان کرد: خشکسالی‌های پی در پی و افزایش دما، درختان تاغ را تحت استرس شدیدی قرار داده و آنها را در برابر آفات آسیب پذیرتر کرده است.

سرپرست اداره کل منابع طبیعی خراسان رضوی افزود: از سوی دیگر کاهش جمعیت پرندگان و حشرات مفید شکارگر به دلیل تخریب زیستگاهها، زمینه برای طغیان آفت ملخ کوهاندار تاغ را فراهم کرده است.

وی اظهار کرد: جنگل‌های دست کاشت تاغ به دلیل یکنواختی اکولوژیکی، بیشتر در معرض هجوم آفات قرار می‌گیرند؛ این در حالی است که در اکوسیستم‌های طبیعی، تنوع گیاهی به کنترل طبیعی آفات کمک می‌کند.

شکاری گفت: از فروردین ماه امسال عملیات مبارزه با به کارگیری ۲۲ دستگاه دستگاه سمپاش پشتی تراکتوری، ۱۰ سمپاش موتوری، سه تانکر آبرسانی و یک پهپاد همراه با ۹۰ نفر نیروی انسانی به صورت شبانه‌روزی در حال انجام است.

این مسوول از همراهی مسوولان محلی و مشارکت مردم قدردانی و اظهار کرد: با اقدامات انجام شده گسترش آفت تا حد زیادی کنترل شده، اما همچنان برای مقابله مؤثرتر نیازمند همکاری تمام دستگاه‌های اجرایی و جوامع محلی هستیم.

وی خاطر نشان کرد: برای پیشگیری از طغیان‌های آینده، برنامه‌های پایش مستمر، تقویت روش‌های کنترل بیولوژیک و مشارکت مردمی در دستور کار قرار گرفته است.

«ملخ کوهاندارتاغ» از جمله آفات مهم تاغ‌زار‌ها است که در سال‌های اخیر در مناطق تاغ کاری با جمعیت‌های متفاوت و بعضا به صورت طغیانی بروز کرده است، این ملخ از جمله ملخ‌های «منوفاژ» بوده که فقط از تاغ تغذیه نموده و طبق بررسی‌های انجام شده زراعت‌های کشت شده در مجاورت تاغ‌زار‌ها هیچ کدام مورد حمله این ملخ قرار نگرفته است.

از مجموع ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار مساحت خراسان رضوی، هشت میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی و حوزه فعالیتی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری این استان است.
از این میزان یک میلیون و ۳۵۰ هزار هکتار با فعالیت ۷۲ هزار خانواده بهره بردار به صورت مشارکتی مورد حفاظت و صیانت قرار دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین