کد خبر: ۹۹۱۳۴۸
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۹

گرما در چهارمحال و بختیاری رکورد تاریخی زد

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: گرمای هوا در برخی ایستگاه‌های استان در روز دوم خرداد رکورد ۳۰ ساله خود در این استان را شکست.
گرما در چهارمحال و بختیاری رکورد تاریخی زد
آفتاب‌‌نیوز :

معصومه نوروزی روز شنبه ایرنا با اشاره به افزایش بی‌سابقه دما در این استان طی روز‌های اخیر گفته بود: بیشینه دمای هوا در شبانه‌روز گذشته در ایستگاه‌های شهرکرد، سامان، اردل، ایل‌بیگی، بروجن، فارسان، فرخشهر، کوهرنگ و لردگان رکورد تاریخی زد و دما در چنین تاریخی از زمان راه‌اندازی ایستگاه‌های هواشناسی تاکنون در هریک از این ایستگاه‌ها به این شدت بالا نبوده است.

وی ادامه داد: بیشینه دما در ۲۴ ساعت گذشته در شهرکرد به ۳۴، اردل ۳۶، ایل‌بیگی ۳۶، فارسان ۳۳، فرخشهر ۳۴، لردگان ۳۸ و کوهرنگ به ۳۰ درجه سانتی‌گراد بالای صفر رسید که در مقایسه با میانگین بلندمدت بین یک تا سه درجه سانتی‌گراد در ایستگاه‌های مختلف افزایش دما ایجاد شده است.  تغییر اقلیم و وقوع خشکسالی‌های متوالی تاثیر بسزایی در گرمایش هوا دارد و این شرایط به شدت محیط‌زیست، منابع طبیعی و منابع آب استان را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: افزایش ۹ درجه‌ای میانگین دمای بیشینه در استان سبب شده تا این استان رکوردار افزایش دما در کشور باشد.

وی وزش باد شدید و شکل‌گیری پدیده گرد و خاک را پدیده جوی غالب در استان طی روز‌های آینده اعلام کرد و گفت: این وضعیت کیفیت هوای استان را کاهش می‌دهد.

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: پس از اینکه گرمای هوا در استان رکورد ۳۰ ساله خود را شکست، از روز دوشنبه تا پایان هفته دما کاهش نسبی خواهد داشت. اگر چه طی روزهای پیش رو دما در استان کمی خنک‌تر می‌شود اما مجدد توده هوای گرم استان را فرا می‌گیرد.

چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانه‌های زاینده‌رود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارش‌ها در این استان، فلات مرکزی را نیز تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

خشکسالی‌های اخیر از سال ۱۳۸۶ در چهارمحال و بختیاری آغاز شده و پیامد‌های ناگواری بر منابع آب، محیط‌زیست و فعالیت‌های اقتصادی این استان به‌ویژه در بخش کشاورزی داشته است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین