دکتر رویا امیری با بیان اینکه سهولت مصرف و قیمت ظاهرا مناسب پودر و عصارههای زعفران موجب افزایش تقاضای این محصولات شده است، گفت: پودر شدن زعفران امکان اختلاط آن با مواد ارزانقیمت از جمله زردچوبه، گلرنگ، پودر پوست انار و رنگهای مصنوعی را افزایش میدهد و زمینه بروز تقلب را فراهم میکند.
وی با هشدار نسبت به وجود رنگهای مصنوعی بهویژه تارترازین در برخی نمونههای تقلبی افزود: این رنگ میتواند عوارضی مانند حساسیت، بیشفعالی در کودکان و افزایش خطر بروز سرطان را به همراه داشته باشد و نظارت دقیقتر مصرفکنندگان را ضروری میسازد.
رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو ادامه داد: عصارههای پودری معمولاً حاوی مواد پرکننده و درصدی از پودر یا عصاره زعفران هستند، بنابراین تشخیص محصول اصل از تقلبی دشوارتر است. اگرچه آزمایشهای تخصصی دقیقترین روش تشخیص محسوب میشود، اما مصرفکنندگان میتوانند با چند آزمون ساده ( رنگ، طعم و عطر) اصالت محصول را تا حدودی ارزیابی کنند.
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، وی در پایان با تأکید بر اهمیت خرید از فروشگاههای معتبر گفت: قیمتهای غیرواقعی و بسیار پایین مهمترین نشانه محصولات تقلبی است. توجه به پروانه ساخت بهداشتی و اصالت بستهبندی باید در اولویت مصرفکنندگان باشد.