کد خبر: ۱۰۳۰۶۰۷
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۷

مقام آمریکایی: محاصره نفتی ونزوئلا حداقل دو ماه ادامه می‌یابد

کاخ سفید به ارتش آمریکا دستور داده تا بر اعمال محاصره (تحریم) بر نفت ونزوئلا به مدت دو ماه تمرکز کنند.
مقام آمریکایی: محاصره نفتی ونزوئلا حداقل دو ماه ادامه می‌یابد
آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش آرمان ملی آنلاین؛ کاخ سفید به نیرو‌های نظامی آمریکا دستور داده است که دست‌کم برای دو ماه آینده، تمرکز خود را تقریباً به‌طور کامل بر اجرای آنچه «قرنطینه» نفت ونزوئلا خوانده می‌شود، معطوف کنند.

رویترز نوشت: «این تصمیم نشان می‌دهد واشنگتن در مقطع کنونی، اعمال فشار اقتصادی از مسیر تشدید و اجرای تحریم‌ها علیه کاراکاس را بر گزینه‌های نظامی مستقیم ترجیح داده است».

یک مقام آمریکایی بدون افشای نام خود در گفت‌و‌گو با خبرگزاری رویترز ادعا کرد: «در حالی که گزینه‌های نظامی همچنان روی میز قرار دارد، تمرکز فعلی بر استفاده از فشار اقتصادی از طریق اجرای تحریم‌ها برای دستیابی به اهدافی است که کاخ سفید دنبال می‌کند.»

به ادعای این مقام، اقدامات انجام‌شده تاکنون «فشار فوق‌العاده‌ای» بر نیکلاس مادورو وارد کرده است و این باور در واشنگتن وجود دارد که اگر کاراکاس امتیازات قابل توجهی به آمریکا ندهد، ونزوئلا تا اواخر ژانویه با یک بحران اقتصادی جدی روبه‌رو خواهد شد.

طبق گزارش رویترز، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به‌طور علنی درباره اهداف دقیق خود در قبال ونزوئلا با احتیاط سخن گفته است، اما گزارش‌ها حاکی از آن است که او در محافل غیرعلنی، مادورو را برای ترک قدرت تحت فشار قرار داده است. ترامپ روز دوشنبه گفته بود «عاقلانه خواهد بود اگر مادورو قدرت را ترک کند».

این دستور در شرایطی صادر شده است که آمریکا طی ماه جاری اقدامات عملی خود علیه صادرات نفت ونزوئلا را تشدید کرده است. گارد ساحلی آمریکا دو نفتکش حامل نفت خام ونزوئلا را در دریای کارائیب توقیف کرده و در حال پیگیری توقیف سومین نفتکش تحریم‌شده با نام «بلا-۱» است؛ نفتکشی که خالی بوده و تلاش اولیه برای توقیف آن از روز یکشنبه آغاز شده است.

اوایل ماه جاری، ترامپ دستور «محاصره» همه نفتکش‌های تحریم‌شده ورودی و خروجی از ونزوئلا را صادر کرده بود، اما این مقام آمریکایی در گفت‌و‌گو با رویترز از واژه «قرنطینه» استفاده کرده است؛ اصطلاحی که یادآور بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲ است. در آن مقطع، دولت جان اف. کندی برای پرهیز از تشدید تنش، به‌جای واژه جنگی «محاصره»، از «قرنطینه» استفاده کرده بود.

حضور گسترده نظامی آمریکا در منطقه

پنتاگون هم‌زمان حضور نظامی گسترده‌ای در منطقه کارائیب ایجاد کرده است که شامل بیش از ۱۵ هزار نیرو، یک ناو هواپیمابر، ۱۱ ناو جنگی دیگر، همچنین بیش از ۱۲ فروند جنگنده اف-۳۵ می‌شود.

در مقابل، ساموئل مونکادا، سفیر ونزوئلا در سازمان ملل، روز سه‌شنبه تأکید کرد: «تهدید واقعی، ونزوئلا نیست؛ تهدید، دولت آمریکا است.» نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا، نیز بار‌ها اعلام کرده است که مبارزه با مواد مخدر صرفاً یک بهانه است و هدف اصلی واشنگتن، به گفته او، غارت منابع نفتی ونزوئلا به شمار می‌رود.

هم‌زمان، آمریکا روز سه‌شنبه به سازمان ملل اعلام کرد که تحریم‌ها را «تا حداکثر میزان ممکن» اعمال و اجرا خواهد کرد تا دولت مادورو را از منابع مالی محروم سازد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین