گاردین نوشت: رهبران اتحادیه اروپا بر سر تاکتیکها اختلاف دارند و در حالی که تنها دور روز برای مذاکره جهت رسیدن به توافق تجاری با واشنگتن برای جلوگیری از تهدید تعرفههای ۵۰ درصدی ترامپ بر واردات باقی مانده است، اتحادیه اروپا وارد هفتهای حساس میشود.
به گفته اسکات بسنت وزیر خزانهداری آمریکا، مذاکراتی که در روزهای گذشته ادامه داشته است، بر ۱۵ تا ۱۸ توافق با شرکای مهم متمرکز است، در حالی که ترامپ نسبت به اعمال نرخ مالیات واردات تا ۷۰ درصد بر دیگر کشورها هشدار داده است.
تردیدهای ایجاد شده توسط واشنگتن باعث شوک اقتصادی در جهان شده است و کسب و کارها سرمایه گذاری خود را متوقف کردهاند و دلار در نیمه نخست سال جاری میلادی، بدترین عملکرد را در۵۰ سال گذشته داشت.
با نزدیک شدن به ضربالاجل ترامپ در ۹ جولای (۱۸ تیر)، کمیسیون اروپا همچنان درباره نحوه برخورد رئیس جمهوری آمریکا با این بلوک مردد است و این موضوع ۱.۶ تریلیون یورو از تجارت فراآتلانتیک را تهدید میکند.
یک دیپلمات اتحادیه اروپا گفت: در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا، این پرسش اساسی مطرح است که این آیا کشورهای این بلوک باید به هر قیمتی با آمریکا توافق کنند تا از جنگ تجاری جلوگیری کنند، یا اگر توافق به اندازه کافی خوب نیست، قدرت خود رانشان دهند.
فردریش مرتس صدراعظم آلمان گفته که برای جلوگیری از یک جنگ تجاری تمام عیار، خواهان یک توافق سریع به سبک توافق انگلیس با آمریکا است، در حالی که امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه معتقد است که اگر یک توافق شتاب زده و «نامتوازن» مطرح باشد، بیشتر ترجیح میدهد برای دستیابی به توافقی بهتر صبر کند.
ترامپ زمانی اتحادیه اروپا را «بدتر از چین» نامیده بود، بنابراین کمیسر تجارت اتحادیه اروپا، هفته گذشته در جریان مذاکرات با اعضای ارشد دولت ترامپ از جمله بسنت، تهدید کرد این اتحادیه تعرفههای ۱۷ درصدی را بر واردات مواد غذایی از آمریکا اعمال خواهد کرد.
ترامپ روز دوم آوریل (۱۳ فروردین) تعرفههای تنبیهی «روز آزادی» را تقریبا بر همه کشورها اعمال کرد. اما یک هفته بعد از تصمیم خود عقب نشینی کرد و آن را تا ۹۰روز به تاخیر انداخت.
ایالات متحده اکنون در آستانه آغاز یک جنگ تجاری جدید به دهها کشور است، زیرا دوره ۹۰ روزه تعلیق تعرفهها روز چهارشنبه به پایان میرسد و تنها دو توافق – با انگلیس و ویتنام – بدست آمده است.
با نزدیک شدن مذاکرات به مرحله نهایی و حساسترین مرحله، صنایع سراسر اروپا خود را برای چالشهای جدید، با توافق یا بدون توافق با آمریکا، آماده میکنند.
آنها انتظار دارند هزینه ریاست جمهوری ترامپ دستکم اعمال تعرفههای ۱۰ درصد صادراتی به ایالات متحده باشد که پنج برابر بیشتر از میانگین ۲ درصدی قبل از انتخاب او در سال گذشته است.
به گزارش ایرنا، شبکه خبری سی ان ان پیشتر و در در پی توافق تجاری آمریکا و انگلیس، اعلام کرد که این توافق، یک پیروزی بزرگ دیپلماتیک برای دولت انگلیس است و به نظر میرسد که رابطه دوستانه و محتاطانهای را که کییر استارمر نخست وزیر انگلیس، با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ایجاد کرده است، تایید میکند.
ترامپ سپس از اولین توافق تجاری دوره دوم خود با بریتانیا خبرداد که نقطه عطفی در جنگ تجاری پر فراز و نشیب او به شمار میرود.