کد خبر: ۱۰۰۰۹۱
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۵:۰۹

مهمان‌پرست: همه کشورهای مستقل و آزاده، خواهان اجرای بیانیه هسته‌ای تهران هستند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: ‌سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ساعت 10:30 به وقت وین سفرای کشورهای ایران، ترکیه و برزیل نامه درخواست ایران را برای مبادله سوخت 3.5 درصد با 20 درصد تحویل مقامات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد. 

رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت خارجه که این هفته ترجیح داد کنفرانس مطبوعاتی خود را به جای روز سه‌شنبه در روز دوشنبه و این‌بار در استانبول برگزار کند با اشاره به پروسه‌ای که پرونده هسته‌ای ایران طی سال‌های اخیر طی کرده است گفت: استفاده از دانش هسته‌ای برای مصارف صلح‌آمیز یک ضرورت است و بسیاری از کشورهایی که دارای منابع عدیده نفت و گاز هستند به سرعت در حال از دست دادن این منابع هستند و برای ادامه حیات خود نیاز به انرژی جدید دارند که در قالب دستیابی به دانش صلح‌آمیز هسته‌ای به دست می‌آید. 

وی در ادامه با بیان این مطلب که ایران برای برخورداری از سوخت مورد نیاز در تامین انرژی رآکتور تحقیقاتی تهران که مصارفی کاملا صلح‌آمیز دارد روز جمعه گذشته ایران طی یادداشتی از آژانس درخواست خود را برای مبادله سوخت رآکتور تهران براساس آنچه در بیانیه سه‌جانبه ایران، ترکیه و برزیل مندرج شده بود مطرح کرد که به دلیل تلاقی درخواست ایران با تعطیلات آژانس بین‌المللی اتمی این نامه امروز به دست این نهاد بین‌المللی ارائه شد. 

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: به اعتقاد ما اقدام مثبت آژانس و گروه وین می‌تواند پاسخگویی به درخواست ایران باشد و این انتظار با حمایت کشورهای متعهد و غیرمتعهد روبه‌رو است. 

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که با وجود تدوین بیانیه تهران و پشتیبانی کشورهایی چون ایران، ترکیه و برزیل از این بیانیه آمریکا و فرانسه همچنان بر ادامه روند تحریم‌ها تاکید می‌کند و در این رابطه موضع جمهوری اسلامی ایران چیست گفت: بیانیه سه کشور فضایی را برای تفاهم و همکاری به‌وجود آورد و در همین رابطه اخیرا در اجلاس وزرای خارجه تاجیکستان که با حضور 57 کشور اسلامی برگزار شد بندی در حمایت از بیانیه تهران نیز تصویب شد. کشورهای عضو جنبش عدم تعهد نیز از این بیانیه استقبال می‌کنند و ما فکر می‌کنیم غیر از چند کشور دنیا که بیشتر به دنبال بهانه‌گیری هستند همه کشورهای مستقل و آزاده خواهان اجرای این بیانیه هستند. 

وی تاکید کرد: به چند کشور خاص نیز توصیه می‌کنیم که نسبت به فضای بسیار خوب ایجاد شده برخورد مثبت‌تری داشته باشند. 

مهمانپرست همچنین در رابطه با این مطلب که گفته می‌شود ایران تولید سوخت را ادامه خواهد داد آیا این اقدام نمی‌تواند بر روند اعتمادسازی بیانیه تهران تاثیر منفی داشته باشد گفت: کشورهای گروه وین نیاز ما را تامین می‌کند و فضای بسیار بزرگی را برای همکاری‌های بعدی ایجاد خواهد کرد. 

وی همچنین در رابطه با اظهارات «اشتون» دبیر سیاست خارجه اتحادیه اروپا که پس از بیانیه تهران اعلام کرده بود آماده همکاری با ایران هستیم نیز اظهار داشت: در حال حاضر بحث مبادله سوخت اولویت اساسی ما با گروه وین است و امیدواریم در این زمینه شاهد استقبال کشورهای دیگر نیز باشیم. 

مهمانپرست همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه گفته می‌شود ایران مانند بیانیه پیشین این کشور با گروه وین نسبت به بیانیه تهران بی‌تفاوت خواهد بود و تنها برای خرید زمان این بیانیه را تنظیم کرده است نیز گفت: برخی کشورها با یک رویکرد تبلیغی در گذشته اعلام کرده بودند که ما پس از انعقاد بیانیه پیشین ایران و گروه وین ما این کشور را فریب داده‌ایم. 

وی افزود: احساسی که از این اظهارات در ما به وجود آمد این بود که آنها به دنبال مبادله نیستند و در این امر جدیت لازم را ندارند. ایران به همراه ترکیه و برزیل و با حمایت بسیاری از کشورهای مستقل برای حمایت از اعتبار خود و کشورهای دیگر بیانیه تهران را امضا کرده‌اند و از آن حمایت می‌کنند. 

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین خاطرنشان کرد: آنچه برای رآکتور تحقیقاتی تهران مورد نیاز است 120 کیلوگرم سوخت 20 درصد است و کارشناسان اینگونه برآورد کردند که برای تولید میزان مورد نظر باید 1200 کیلوگرم اورانیوم مصرف شود. 

دستیار ارشد وزیر امور خارجه گفت: ما مبادله سوخت را در فضایی توام با تفاهم و همکاری انجام خواهیم داد و همانطور که اشاره شد این اقدام می‌تواند آغاز یک حرکت بزرگ برای همکاری‌های عادلانه و سازنده باشد. 

وی همچنین با رد اظهاراتی که حاکی از تلاش برخی کشورها برای تصویب قطعنامه جدید علیه ایران در سازمان ملل است گفت: ما برخوردهای تحریم و تهدیدآمیز را نمی‌پذیریم و نسبت به اجرای بیانیه تهران کاملا جدی هستیم. 

مهمانپرست همچنین در رابطه با این پرسش که مخالفت‌هایی در رابطه با بیانیه تهران در ایران وجود دارد نیز گفت: چند تن از نمایندگان نسبت به بیانیه تهران تردیدهایی را نسبت به اقدام طرف مقابل مطرح کرده بودند؛ این افراد نمایندگان ملت بوده و در اظهاراتشان آزاد هستند. 

وی تاکید کرد: البته از مجموع 290 نماینده مجلس که 240 و 250 نفر از آنها معمولا در جلسه علنی حضور دارند 234 نفر از بیانیه تهران حمایت قاطع کرده بودند. 

سخنگوی وزارات امور خارجه تصریح کرد: بیانیه تهران نشان داد که کشورهای مستقلی چون ایران، ترکیه و برزیل ظرفیت‌های فراوانی برای انجام کارهای بزرگ دارند. 

وی در پایان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران که در مراجعت از سفر به گرجستان وارد استانبول شده بود از وزیر امور خارجه ترکیه دعوت کرد تا با یک هیات رسانه‌ای به تهران سفر کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین