وزیران امور خارجه اردن، امارات متحده عربی، بحرین، ترکیه، عربستان سعودی، عراق، عمان، قطر، کویت، لبنان و مصر مذاکرات فشردهای در مورد آخرین تحولات سوریه برگزار کردند.
این مذاکرات طی ۲ روز گذشته در چارچوب اتخاذ موضع واحد و تلاشهای مشترک برای حمایت از دولت سوریه برای بازسازی این کشور و تضمین امنیت، ثبات، وحدت، حاکمیت و حقوق شهروندان سوری انجام شد.
وزیران خارجه کشورهای یاد شده بار دیگر بر حمایت خود از امنیت، وحدت، ثبات و حاکمیت سوریه و رد هرگونه دخالت خارجی در امور داخلی آن تاکید کردند.
این وزرا از توافق حاصل شده برای پایان دادن به بحران در استان سویدا استقبال و بر لزوم اجرای آن برای محافظت از وحدت و شهروندان سوری و جلوگیری از خونریزی و تضمین حاکمیت قانون تاکید کردند.
آنها حمایت خود را از تمام تلاشها برای تقویت امنیت و حاکمیت قانون در سراسر سوریه و رد خشونت، نزاع و تحریک فرقهای اعلام و از تعهد «احمد الشرع» (ابومحمد الجولانی) رئیس دولت موقت سوریه برای پاسخگو کردن مسئولان نقض کننده حقوق شهروندان سوری در سویدا تقدیر کردند.
وزرای ۱۱ کشور یاد شده در بیانیه خود، حملات مکرر رژیم صهیونیستی به سوریه را محکوم کردند و این حملات را نقض آشکار قوانین بینالمللی و تجاوز به حاکمیت ملی سوریه و تهدید امنیت و ثبات آن و مانع تلاشها برای بازسازی این کشور دانستند.
این بیانیه تاکید کرد که امنیت و ثبات سوریه، پایه و اساس امنیت و ثبات منطقه را شکل میدهد و اولویت مشترک کشورهای شرکتکننده در این مذاکرات است.
این وزرا از جامعه بینالمللی خواستند تا از دولت سوریه در عملیات بازسازی حمایت کنند و از شورای امنیت خواستند تا مسئولیتهای قانونی و اخلاقی خود را برای تضمین خروج کامل رژیم اسرائیل از سرزمینهای اشغالی سوریه، توقف تمام حملات و اجرای قطعنامه ۲۷۶۶ و توافقنامهعدم درگیری منعقد شده در سال ۱۹۷۴ انجام دهد.
رژیم اسراییل روز چهارشنبه به بهانه حمایت از دروزیها در جنگ با حکومت جولانی در استان السویدا، حملاتی را به مناطقی مختلف سوریه از جمله جنوب این کشور انجام داد.
نیروهای ارتش سوریه که برای پایان دادن به درگیریهای مسلحانه بین قبایل بادیهنشین سویدا و دروزیها که منجر به صدها کشته و تعداد زیادی زخمی شد، وارد سویدا شده بودند، در اجرای توافق آتشبس اعلام شده روز چهارشنبه، عقبنشینی کردند.
از زمان سقوط دولت بشار اسد در سوریه، درگیریهایی هر از چندگاه بین دروزیهای سوریه با عناصر وابسته به جولانی به وقوع پیوسته است. از یک سو، اقلیتهای مذهبی و قومیتی سوریه نگران اقدامات تمامیتخواهانه و افراطی عناصر وابسته به حاکمیت جدید تحت رهبری گروه مسلح افراطی تحریرالشام به فرماندهی جولانی هستند و از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی با حملات مکرر به توانمندیهای نظامی سوریه و حمایت از اقلیتهای قومی و هویتی در این کشور، در تلاش برای تقسیم آن به چند کشور ضعیف و کوچک است.