آفتابنیوز : آفتاب: کارشناسان تعیین شده از سوی سازمان ملل برای نظارت بر اعمال تحریمهای بینالمللی علیه کره شمالی در جدیدترین گزارش خود مدعی شدند که کره شمالی با استفاده از تمهیدات مختلف توانسته است این تحریمها را نقض کند و تجهیزات و امکاناتی را در زمینه فناوری اتمی و موشکی به کشورهای ایران، سوریه و برمه (میانمار) صادر کند.
در این گزارش آمده است که با وجود تلاش جامعه بینالمللی برای اجرای قطعنامه های شورای امنیت، کره شمالی همچنان موشک و قطعات و فناوری موشکی به تعدادی از کشورها از جمله سوریه و ایران صادر کرده و کمکهایی را در اختیار برنامه اتمی سوریه قرار داده است.
در اکتبر سال 2006 و در پی ادعای حکومت کره شمالی در مورد آزمایش یک "وسیله انفجاری اتمی"، شورای امنیت سازمان ملل یک رشته تحریمهای بینالمللی را علیه این کشور تصویب کرد و به اجرا گذاشت و از این کشور خواست تا فعالیت خود در زمینه فناوری نظامی هستهای و موشکی را متوقف کند.
به گزارش بیبیسی سال گذشته نیز، شورای امنیت در واکنش به آزمایشهای موشکی کره شمالی، قطعنامه دیگری را نیز تصویب کرد که حاوی تحریمهای جدید بینالمللی از جمله محدودیتهایی علیه مقامات نظامی و سیاسی ارشد رژیم کره شمالی است.
این قطعنامهها طبق فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد تصویب شدهاند و تمامی کشورهای عضو سازمان ملل متحد ملزم به رعایت آنها هستند.
تحریمهای شورای امنیت شامل محدودیتهایی علیه مقامات ارشد کره شمالی است
ناظران سازمان ملل توصیه کرده اند که در مورد اقدامات کره شمالی در این زمینه تحقیقات بیشتری انجام و از تمامی کشورها خواسته شود که با قطعنامههای تحریم کره شمالی همکاری کامل بهعمل آورند.
هیأت ناظران سازمان ملل به طور تفصیلی تمهیداتی را که کره شمالی و طرفهای تجاری آن برای انجام مخفیانه معاملات مشمول تحریم بهکار گرفتهاند توضیح میدهد و پیشنهادهایی را برای جلوگیری از تکرار این وضعیت توصیه میکند.
ناظران سازمان ملل همچنین گفتهاند که بهنظر میرسد که منع صدور فناوری و تجهیزات موشکی و اتمی و تسلیحاتی و همچنین ممنوعیت واردات برخی اقلام خارجی تاثیری محسوس بر شرایط اقتصادی کره شمالی گذاشته است.
این هیأت در عین حال توصیه کرده است که لازم است افراد و نهادهای دیگری به فهرست 8 سازمان و 5 شخصیت کره شمالی افزوده شود که در حال حاضر، مشمول مسدود شدن داراییها و ممنوعیت مسافرت به خارج هستند.
این گزارش در حالی ارائه شده است که کره شمالی به دلیل حمله و غرق یک شناور نیروی دریایی کره جنوبی که به کشته شدن 46 سرنشین آن منجر شد با فشارهای بینالمللی مواجه بوده و احتمال صدور قطعنامه جدیدی از سوی شورای امنیت علیه این کشور مطرح شده است.
کشورهای غربی خواستار تحریم برمه به دلیل سرکوب دموکراسی و نقض حقوق بشر شدهاند.