سیدعلی شریفی روز سهشنبه در پنل تخصصی «ارزیابی آسیبپذیری و برنامهریزی بهسازی و بازسازی سازههای شهری پس از انفجارهای جنگی» اظهار کرد: شهرداری تهران در بحث جبران خسارتها پای کار آمد و بدون دریافت هزینه برخی از ماموریتها را برعهده گرفته است.
وی ادامه داد: آماری که امروز از مناطق ۲۲گانه دریافت کردیم نشان میدهد که بخش عمده خسارت واحدهای آسیبدیده مربوط به شکستن شیشه و پنجره است که شهرداری تهران پای کار آمد تا مواردی که صرفا آسیب در حد شیشه و پنجره و موارد جزیی است برعهده بگیرد.
۷۰ درصد ساختماهای آسیبدیده بتنی بودند
نائب رییس اول سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران نیز در این پنل تخصصی گفت: قرار بر این است که یک برآورد دقیق به لحاظ تکنیکال ارائه شود که کدام ساختمانها نیاز به مقاومسازی و کدام نیاز به نوسازی دارند.
منصور سعیدی افزود: بررسی نقاط آسیبدیده به اتمام رسیده و امروز پرونده آنها بسته و به کمیته بحران ارسال میشود. ۷۰ درصد ساختمانهای آسیبدیده بتنی بودند، یعنی ساختمانهایی که سازههای فلزی داشتند و در ۱۵ سال گذشته ساخته شده بودند نسبت به ساختمانهای بتنی آسیب کمتری دیدند؛ که این موضوع نیز در حال بررسی است.
لزوم اطلاعرسانی از روند نوسازی و بهسازی ساختمانهای آسیبدیده در جنگ
علی شمسیپور، رییس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران نیز با اشاره به تجربیات زیسته خود از جنگ ۱۲ روزه، گفت: باید با سرعت بیشتری به سمت بهسازی ساختمانها پیش برویم. یکی از نکات مهم در این زمینه اطلاعرسانی دقیق و درست و در لحظه رسانهها از اقدامات نوسازی و بهسازی ساختمانهایی است که در جریان جنگ ۱۲ روزه آسیب دیدهاند و شهرداری در این امر موفق بوده است.