کد خبر: ۱۰۰۳۸۴۶
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۴

چهارمحال و بختیاری؛ مقصد روزهای گرم تابستان گردشگران

 وجود تابستان داغ و افزایش دمای هوا در بیشتر استان‌های کشور باعث شده است چهارمحال و بختیاری به‌عنوان یکی از مناطق سردسیر و کوهستانی ایران بار دیگر به مقصدی محبوب برای گردشگران تبدیل شود.
چهارمحال و بختیاری؛ مقصد روزهای گرم تابستان گردشگران
آفتاب‌‌نیوز :

آب‌وهوای مطبوع، طبیعت بکر و چشم‌اندازهای چشم‌نواز کوهستانی چهارمحال و بختیاری را به مکانی مطلوب (ایده‌آل) برای فرار از گرمای طاقت‌فرسای تابستان تبدیل کرده‌اند به‌ویژه با تعطیلی روز چهارشنبه اول مردادماه، موجی از مسافران برای تجربه هوای خنک و طبیعت بکر این خطه به سوی آن سرازیر شده‌اند.

به زعم برخی از گردشگران ، چهارمحال و بختیاری با قرار گرفتن در میان رشته‌کوه‌های زاگرس مرکزی، در ماه‌های گرم سال آب‌وهوایی خنک و دلپذیر دارد.

دمای پایین‌تر نسبت به سایر مناطق کشور، رودخانه‌های کم‌جان، دسترسی به جنگل‌های بلوط، مراتع سرسبز، چشمه‌های کم آب و دشت‌های طبیعی ، این استان را به یکی از مقاصد طبیعت‌گردی در فصل تابستان تبدیل کرده است.

دمای هوا؛ برگ برنده گردشگری چهارمحال و بختیاری

از جمله جاذبه‌های طبیعی این استان می‌توان به چشمه کوهرنگ اشاره کرد که با وجود خشکسالی شدید یک دهه اخیر ، یکی از پربازدیدترین مکان‌های طبیعی منطقه است. با وجود خشکسالی بی‌سابقه و کاهش دبی آب، هنوز هم آبشارهای زیبای لردگان مانند آبشار آتشگاه با فضای جنگلی و صدای دلنشین آب، آرامشی خاص برای بازدیدکنندگان فراهم می‌آورد. غار یخی چما در نزدیکی چلگرد، یکی از نادرترین پدیده‌های طبیعی ایران است که حتی در تابستان نیز یخ‌های دائمی در دل خود دارد.

گردشگری روستایی و زندگی عشایری؛ تجربه‌ای متفاوت

یکی از ظرفیت‌های منحصربه‌فرد چهارمحال و بختیاری، تجربه زندگی عشایری و فرهنگ اصیل بختیاری است. گردشگران با حضور در مناطق عشایرنشین مانند بازفت، کوهرنگ و اردل می‌توانند از نزدیک با سبک زندگی سنتی عشایر آشنا شوند، از طعم غذاهای محلی لذت ببرند و صنایع دستی و آیین‌های فرهنگی آن‌ها را تجربه کنند. روستاهایی همچون سرآقاسید، دیمه، شمس‌آباد، ناغان، بارز و چلگرد به دلیل معماری بومی و جاذبه‌های طبیعی خود، در سال‌های اخیر به قطب‌های مهم گردشگری روستایی تبدیل شده‌اند.

چهارمحال و بختیاری، میزبان گردشگران سراسر ایران

تعطیلی روز چهارشنبه اول مردادماه به علت موج گرمای بی‌سابقه در بسیاری از نقاط کشور، فرصتی فراهم کرد تا جمعی از مردم برای فرار از گرما، راهی طبیعت زاگرس در چهارمحال و بختیاری شوند. صبح جمعه سوم مردادماه با گذر از پارک‌های اصلی شهرکرد از جمله پارک‌های لاله در میدان معلم و ورودی شهر حضور گردشگران مشهود بود. حضور گسترده مسافرانی که از نقاط مختلفی چون بوشهر، خوزستان، بندرعباس، چابهار، سیستان و بلوچستان، تهران، فارس و اصفهان برای اقامت چادر زده‌اند؛ و برخی هنوز در خواب بودند و برخی دیگر از هوای خنک صبحگاهی برای صرف صبحانه و آمادگی برای سفر به مناطق گردشگری بهره می‌بردند. اقامتگاه‌های بوم‌گردی، هتل‌ها و کمپ‌های عشایری با ظرفیت کامل پذیرای گردشگران بودند و گزارش‌ها از افزایش چند برابری ورود مسافران نسبت به هفته‌های گذشته حکایت دارد.

گردشگران درباره استان چه گفتند؟

الله‌کرم تنگستانی از شهرستان تنگستان استان بوشهر که کیلومترها را طی کرده و به چهارمحال و بختیاری آمده است می‌گوید: چهار روز است به همراه خانواده از گرما و شرجی بوشهر فرار کردم و به آب و هوای پاک و طبیعت بکر زاگرس پناه آورده‌ایم. سفرمان را از پل زمانخان و باغ‌های سرسبز سامان آغاز کردیم و از روستاهای مارکده و سوادجان در نزدیکی رودخانه زاینده‌رود بازدید کردیم. او سامان را به دلیل مردمان مهمان‌نواز و طبیعت آرام آن، مقصد اصلی گردشگری خود معرفی می‌کند و می‌افزاید: اگر چه آثار خشکسالی مانند کاهش آب رودخانه‌ها و چشمه‌ها مشهود است، اما زیبایی و آرامش طبیعت چهارمحال و بختیاری به‌ویژه شهرستان سامان همچنان چشم‌نواز است. علی توتونچی مسافری از تهران، که به‌دلیل تعطیلی روز چهارشنبه تصمیم گرفته است از شلوغی و گرمای پایتخت فرار کند می‌گوید : از عصر سه‌شنبه همراه خانواده سفر را آغاز کردم و قرار بود تا صبح پنجشنبه بازگردم، اما اینجا آنقدر باصفا و آرام‌بخش است که هنوز دوست ندارم برگردم. بازدید از آبشار کوهرنگ، پل زمان خان و روستای سرآقاسید تجربه‌ای بی‌نظیر بود. او معتقد است: همه جای ایران زیباست، اما طبیعت بکر، کوهستان‌های سبز و مردمان مهمان‌نواز چهارمحال و بختیاری فرصتی بی‌نظیر برای گردشگران و طبیعت‌دوستان است.

ثبت بیش از ۶۱ هزار تردد در محورهای چهارمحال و بختیاری

رییس مرکز مدیریت راه‌های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای چهارمحال و بختیاری می‌گوید: براساس گزارش دوربین‌های نظارت تصویری بیش از ۶۱هزار و ۳۸۲ تردد ورودی و خروجی در محورهای ارتباطی این استان ثبت شده است.

 لاله اشرفی ادامه می‌دهد: طی ۲ روز گذشته تعداد ۳۱ هزار و ۹۵۹ تردد ورودی و ۲۹ هزار و ۴۲۳ تردد خروجی در محورهای استان چهارمحال و بختیاری به ثبت رسید.  در این مدت محور شهرکرد – فرخشهر با ۲۳ هزار و ۸۴۷ تردد، پرترددترین محور استان بود که نشان از نقش کلیدی این مسیر در ترافیک درون‌استانی و بین‌استانی دارد. بیشترین خودروهای مشاهده‌ شده با ۱۵ هزار و ۶۸۶ خودرو مربوط به استان اصفهان بوده است. پس از آن خوزستان با ۶هزار و ۹۰۳ پلاک، تهران با سه هزار و ۶۰۵، فارس با هزار و ۳۷۰، خراسان رضوی با ۸۵۹ و بوشهر با ۵۰۱ پلاک در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

رییس مرکز مدیریت راه‌های چهارمحال و بختیاری با تأکید بر اهمیت پایش دقیق ترددها می‌گوید: سامانه‌های هوشمند ثبت تردد در محورهای استان به‌صورت شبانه‌روزی فعال هستند و اطلاعات آن‌ها در مدیریت ترافیک، برنامه‌ریزی ایمنی و بهسازی محورهای مواصلاتی کاربرد مستقیم دارد.

ترافیک سنگین در مسیرهای منتهی به تفرج‌گاه‌ها

رییس پلیس راه چهارمحال وبختیاری می‌گوید: با توجه به اعلام تعطیلی روز چهارشنبه و گرمای هوا در بیشتر نقاط کشور حجم ورود مسافران به استان افزایش یافته است.

سرهنگ غلامعلی نوربخش می‌افزاید: براساس گزارش‌های رسیده بیشتر مسیرهای منتهی به مناطق تفرج‌گاهی و گردگشری چهارمحال و بختیاری از ترافیک سنگین و پرحجمی برخوردار است. از روز چهارشنبه بیشترین مسیرهای پرترافیک استان در حاشیه زاینده رود، شهرکرد – سورشجان به سمت کوهرنگ، شهرکرد- شلمزار به سمت ناغان و مسیر امامزاده حمزه علی گزارش شده است.

نوربخش از مسافرانی که در مسیرهای روستایی و گردشگری تردد می‌کنند خواست برای پیشگیری از بروز هرگونه حادثه جاده‌ای به دلیل آشنا نبودن با جاده‌ها نسبت به رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی دقت نظر کافی داشته باشند.

رییس پلیس راه چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه از روز چهارشنبه تاکنون هیچ حادثه تصادفی در محورهای ارتباطی استان گزارش نشده است برضرورت رعایت سرعت مطمئنه با توجه به اینکه بیشتر حوادث جاده‌ای استان در جاده‌های ۲ طرفه به دلیل سرعت بالا و انحراف به چپ به وقوع می پیوندند تاکید کرد.

نوربخش همچنین بستن کمربند ایمنی برای پیشگیری از وقوع جراحت‌های سنگین در تصادف‌های واژگونی را مورد تاکید قرار داد.

آمادگی چهارمحال و بختیاری برای پذیرایی از مسافران

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری نیز از آمادگی ۱۰۰ درصدی مراکز اقامتی استان برای پذیرایی از مسافران خبر می‌دهد.

هادی قاسمی نافچی می‌افزاید: مهمترین پیک سفر چهارمحال و بختیاری پس از تعطیلی مدارس و در فصل تابستان است که استان تمام تاسیسات اقامتی استان را برای خدمات رسانی به مسافران در حالت آماده باش قرار داده است.

او اضافه می‌کند: چهارمحال و بختیاری ۱۸۵ مرکز اقامتی ،پذیرایی، تفریحی و سرگرمی با سه هزار و ۴۰۰ تخت، ۷۰ بومگردی و ۱۵ کانون گردشگری دارد که با تمام توان آمادگی پذیرایی را از مسافران دارند.

هادی نافچی ادامه می‌دهد: هرچند این سرانه و ظرفیت‌های موجود برای اقامت گردشگران با توجه به استقبال مسافران محدود است اما تلاش شده از همین ظرفیت نیز استفاده بهینه صورت گیرد.

او با اشاره به حضور بیش از ۲۷ هزار و ۴۰۰ مسافر و گردشگر در تعطیلات خرداد ماه در چهارمحال و بختیاری می افزاید: با توجه به گزارش دوربین‌های نظارت تصویری و پایش های انجام شده پیش بینی می‌شود شمار مسافران ورودی به استان در تعیلات اخیر بیش از این آمار باشد.

قاسمی نافچی ادامه می‌دهد: با توجه به حجم مسافران به سمت چهار محال و بختیاری تلاش شده مراکز جایگزینی برای مراکز اقامتی استان پیش بینی شده تا درصورت تکمیل ظرفیت مراکز موجود از این مراکز جایگزین استفاده شود.

او یادآور می‌شود: بیشترین مقصد گردشگران چهارمحال و بختیاری در تعطیلات اخیر سامان و کوهرنگ بوده است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری تاکید می‌کند: چنانچه مسافران نسبت به مورد و مساله ای در اماکن گردشگری شکایتی داشتند می‌توانند با سامانه ۰۹۶۲۹ وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تماس بگیرند.

کلام آخر

چهارمحال و بختیاری با داشتن طبیعتی بکر، آب‌وهوای مطبوع و فرهنگ غنی، به‌خصوص در روزهای گرم تابستان،این استان را به گزینه‌ای منحصر به فرد برای سفرهای استانی تبدیل کرده است.

البته گردشگری مسوولانه و حفظ محیط زیست و منابع طبیعی از جمله مواردی است که باید مورد توجه گردشگران و مسافران در جریان سفر باشد.

بیش از ۸۰۰ جاذبه گردشگری در فصول مختلف سال به ویژه در روزهای تعطیل، پذیرای مسافران و طبیعت‌گردان است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین