آفتابنیوز : آفتاب: مهندس میر حسین موسوی و دکتر زهرا رهنورد با جمعی از جوانان اصلاحطلب دیدار کردند.
به گزارش برخی از سایتهای خبری میر حسین موسوی در ابتدا ضمن تشکر از حضار، گفت: شرایط امروز جامعه ویژه است و در این شرایط برای شما جوانان رجوع به افکار مختلف نشاندهنده حقطلبی شماست.
وی با اشاره به سخن چند روز پیش یکی از مسئولان وزارت کشور که اعلام کرده بود احزاب محترم هستند اما در کارهای کشور نباید دخالت کنند تصریح کرد: همین جمله را اگر بشکافیم به ریشه بسیاری از مشکلات جامعه پیخواهیم برد.
وی افزود: نوعی نگاه در جامعه وجود دارد که از پیشنهادها ناراحت میشود. از تنوع آرا و دخالت مردم در سرنوشت خود ناراحت میشود و مردم را تنها برای تشریفات و جشنها مراسم میخواهد.
به گفته موسوی طبق آنچه که احزاب اصلاحطلب و جنبش سبز به آن پایبند هستند این نگاه را بر نمیتابند. معتقدیم که حاکمان واقعی، مردم هستند و بیدلیل گفته نشده است مردم ولی نعمت ما هستند.
وی تصریح کرد: ملت هوشیار و بیدار است. ایران مرکز تمدن جهانی بوده است. نمیشود با این ملت مثل بچهها رفتار کرد. حتی یک مهمانی را هم تحمل نمیکنند.
وی به اهمیت ایجاد تشکلها و احزاب اشاره کرد و گفت: از ابتدای مشروطه تا کنون نیروهای مذهبی در قالب تشکلهای مذهبی در مقابل سایر گروههای سیاسی احساس مسئولیت میکردند. من خواندم که مرحوم مدرس هم به دنبال تشکیل حزب ضعفا بود و دلیلش هم این بود که سوسیالیستها به دنبال تشکیل حزب بودند و گروههای مذهبی هم احساس مسئولیت میکردند. این احساس مسئولیت تا انقلاب و بعد از آن با تشکیل حزب مشارکت و مجاهدین انقلاب و … ادامه پیدا کرد.
وی معتقد است هم اکنون نیز گروههای اصلاحطلب مذهبی در بین مردم و جامعه ریشه دارند. حقیقت این است که در شرایط موجود، فضا دگرگون شده و یک فراز جدیدی از تاریخ را تجربه میکنیم.
وی از گروههای مذهبی خواست تا به یک نکته مهم بپردازند و آن اینکه چرا آن نقش راهگشای دین در اول انقلاب امروز در حل امور کمرنگ شده است؟
وی به خاطره ای از دوران نخستوزیری خود اشاره کرد و گفت: روزی آقای منافی که وزیر بهداشت بودند نقل میکردند که دیداری با امام داشتند و بعد از دیدار امام(ره) برای نماز ایستادند. همه عجله کردند که فیض جماعت برسند. من یک برگ از درخت کندم و روی آن نماز خواندم. حضرت امام بعد از نماز به من گفتند چرا آن برگ را کندی؟ میتوانستی از برگهایی که پای درخت ریخته استفاده کنی. این طرز نگاه نشان میدهد که سنت الهی ما اجازه رفتار خشن را حتی با یک موجود زنده نمیدهد.
موسوی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما باید دقت کنیم که جنبش سبز بسیار فراتر و گستردهتر از تشکلهای صاحبنام است و تاکید برای تحقق بدون تنازل قانون اساسی و اجماع بر سر آن جنبه حیاتی برای اصلاح دارد.
در این دیدار همچنین دکتر زهرا رهنورد با اشاره به جایگاه احزاب گفت: احزاب بین مردم و حاکمیت قرار دارند و اقدام برای حذف احزاب به معنای حذف پل ارتباطی با مردم است. در واقع حذف احزاب یعنی حذف جامعه مدنی و از بین بردن دموکراسی.
به اعتقاد این استاد دانشگاه، زنان و جوانان بار اصلی جنبش را بر دوش کشیدند و هزینه سنگینی که این دو قشر دادند قابل مقایسه با سایر اقشار نیست.
وی با اشاره به تکثر در جنبش سبز خاطر نشان کرد: با همه این تکثر، جنبش سبز بر دو اصل تکیه دارد که نخستین آن قانون اساسی و دومین آن احترام به تکثر ایدهها، سلایق و عقیدهها است.
همچنین در این دیدار جوانان اصلاح طلب نقطه نظرات خود را مطرح کردند و به بحث و گفتگو پیرامون مسائل مختلف پرداختند.