کد خبر: ۱۰۰۴۸۴
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۷:۱۹

عباسپور: رویه‌ دولت، تئوری امام‌خمینی را خدشه‌دارمی‌کند

دولت خود قوانین را به خوب و بد تقسیم می‌کند و بر این اساس در ابلاغ قوانین تعلل می‌کند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: علی عباسپور نماینده مردم تهران در مجلس رویه فعلی دولت را در جهت تضعیف مجلس دانست.

علی عباسپور، اظهار داشت: قانون اساسی میثاق ملی ماست و همه مردم و مسئولان در هر رده باید پاسدار این قانون باشند، به‌ویژه شخص رییس جمهوری که سوگند یاد کرده‌اند، پاسداری از قانون اساسی را وظیفه مهم خود می‌داند.

وی افزود: وظیفه تنظیم حدود اختیارات قوا در قانون اساسی به وضوح روشن شده و این امر به مقام معظم رهبری سپرده شده است، ضمن اینکه سیاست‌های کلان کشور هم طبق قانون اساسی از سوی رهبری نظام ترسیم می‌شود و در نهایت این سیاست‌ها در مجلس به قانون تبدیل و دولت موظف به اجرای قوانین مصوب می‌شود.

نماینده مردم تهران با بیان اینکه جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در قانون اساسی به روشنی مشخص شده است، گفت: در دوران حیات حضرت امام خمینی (ره) موضوعی در مجلس مطرح شد که شورای نگهبان این مصوبه را خلاف شرع می‌دانست و در مقابل مجلس نیز بر نظر خود تاکید داشت، به همین دلیل در تجدید نظر صورت گرفته در قانون اساسی این موضوع مطرح شد که چنین مواردی باید برای تصمیم نهایی در مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد پیگیری قرار گیرد.

وی بر این اساس عدم اجرای مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام را عدم پذیرش قانون اساسی دانست و افزود: از شخصی که باید پاسدار قانون اساسی باشد تعجب می‌کنیم که با تعبیر شخصی با قانون اساسی برخورد می‌کنند و به آن اشکال وارد می‌کند.

عباسپور افزود: البته اشکال وارد کردن به قانون منعی ندارد اما اینکه سرخود و بدون توجه به قانون اساسی، قانونی را اجرائی نکنند اشکال دارد.

وی تاکید کرد: مجلس در طول دوره فعالیت خود پای‌بندی خود را به اسناد بالادستی کشور نشان داده است.

رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اینکه اسناد بالادستی نظام یا مصوبات کلانی هستند که از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام و با تایید مقام معظم رهبری و در راستای اجرای قانون اساسی مصوب می‌شوند و یا فرمایشاتی هستند که از سوی مقام معظم رهبری مطرح می‌شوند، افزود: مجلس تمام تلاش خود را کرده است که همواره بر مبنای این اصول حرکت کند و در مواردی نیز که مغایرتی میان مصوبه خود با این اسناد و یا شرع مقدس وجود داشته است تلاش کرده که در مرحله اول ایرادات مطرح شده از سوی شورای نگهبان را رفع کند و یا در مواردی که بر مصوبه خود اصرار داشته‌اند آن را مجمع تشخیص مصلحت ارجاع دهند.

وی با بیان اینکه متاسفانه در شورای عالی انقلاب فرهنگی که ریاست آن را رئیس جمهوری برعهده دارند تداخل قوا به وضوح مشاهده می‌شود، تصریح کرد: در این شورا رئیس قوه مجریه هم سیاست‌گذاری می‌کند و هم قانون‌گذاری و هم مسئولیت اجرای قوانین را می‌پذیرد و این موضوع عامل اصلی تداخل قوا در نظام جمهوری اسلامی است.

عباسپور با اشاره به یکی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی که از سوی رئیس قوه قضائیه قابل اجرا دانسته نشد، گفت: بر شورای عالی انقلاب فرهنگی نه مجمع تشخیص مصلحت و نه شورای نگهبان نظارت دارند و بی‌توجهی اسناد بالادستی در برخی از مصوبات از سوی این شورا به وضوح دیده می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود سوال نماینده از وزرا را حق مسلم نمایندگان در قانون اساسی دانست و گفت: مرجع تشخیص این موضوع که یک سوال درست و یا نادرست است دولت نیز نمایندگان از بطن مردم هستند و حق دارند مشکلاتی را که در اجرا مشاهده می‌کنند از وزرا و دولت پیگیری کنند.

رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به تعامل مثبت بین نمایندگان و وزرا در اکثر سوال های مطرح شده در صحن علنی، گفت: از برکات نظام جمهوری اسلامی است که نمایندگان مردم می‌توانند یک وزیر را در مقابل عملکردش مورد سوال قرار دهند و مشکلات مردم را از این طریق پیگیری کند.

وی با تاکید بر اینکه همه کشورهای قدرتمند از مجالس مقتدری برخوردار هستند، افزود: هرچه یک مجلس مقتدرتر باشد آن کشور از یک نظام سیاسی پیشرفته‌تری برخوردار است.

نماینده مردم تهران در مجلس یکی از میراث‌های گرانب‌های امام راحل که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز بوده است را اقتدار مجلس در نظام جمهوری اسلامی اعلام کرد و گفت: بر همین اساس بود که امام راحل تاکید داشتند مجلس در راس امور است.

وی با بیان اینکه، هیچ مکانیزمی نباید سبب تضعیف مجلس شود، افزود: رویه فعلی دولت به تئوری حضرت امام (ره) به تئوری امام (ره) مبنی بر در راس امور بودن مجلس خدشه وارد می‌کند.

عباسپور با تاکید بر اینکه ما به طور مکرر شاهد هستیم قوانین از سوی دولت به صورت سرخود ممیزی می‌شود گفت: دولت خود قوانین را به خوب و بد تقسیم می‌کند و بر این اساس در ابلاغ قوانین تعلل می‌کند.

وی با بیان اینکه متاسفانه بارها دیده‌ایم که قوه مجریه در امور مربوط به قانون‌گذاری دخالت می‌کند افزود: در خصوص شوراها دولت خود تصمیم گرفت که برخلاف قانون این شوراها را حذف کند، این نمونه بارز دخالت در امر قانونگذاری است که خوشبختانه مجلس با مصوبه‌ای این تصمیم دولت را لغو کرد.

نماینده مردم تهران تاکید کرد: رهبری بارها تاکید کردند که باید مجلس تقویت شود و بهتر است رئیس جمهور به عنوان شخص دوم مملکت در راستای فرمایشات شخص اول مملکت که همانا مقام معظم رهبری هستند عمل کنند.

وی افزود: این برکت نظام جمهوری اسلامی است که در 30 سال گذشته نیز به نمایش گذاشته شده است که مجلس برخواسته از بطن مردم در کنار شورای نگهبان از مصالح کشور پاسداری می کند و اجازه نمی‌دهد نظام از مسیر اصلی و چارچوب تصویب شده از سوی امام راحل و مقام معظم رهبری خارج شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین