آفتاب: علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از مواضع برخی دولتهای کشورهای اسلامی تصریح کرد: ظاهر اسلامی را علیالعموم حفظ میکنند اما روح اسلامی را فراموش کردهاند، نتیجه این مسیر جز وابستگی و ذلت نیست.
علی لاریجانی روز سهشنبه در نشست تروئیکای مجمع مجالس آسیایی درباره جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین ضمن سپاسگزاری از حضور روسای پارلمانهای سوریه و اندونزی و نواب رئیس مجالس فلسطین و افغانستان و سایر فعالان مبارزه با تروریسم صهیونیستی، حماس و جهاد گفت: امروز تروئیکای بین المجالس آسیایی به مناسبتی در تهران تشکیل می شود که با حادثه وحشیانه و غیرانسانی رژیم صهیونیستی در حمله به کاروان آزادی جهت کمک رسانی به مردم غزه مواجه هستیم.
رئیس مجلس گفت: همانگونه که اخبار 48 ساعت گذشته گویای آن بود موجی از نفرت نسبت به رفتار رژیم صهیونیستی در این حادثه ایجاد شد البته آمریکا و انگلیس نخواستند حتی در این ماجرای شنیع موضعی انساندوستانه هرچند ظاهری بگیرند که توقعی از آنها هم نیست.
وی افزود: اما آیا این اولین بار است که این رژیم چنین اقدامات جنایتکارانه ای انجام میدهد. آیا در کشتار دیر یاسین و غانا، در حملات وحشیانه در جنگ 33 روزه و جنگ 22 روزه، جنایاتی از این دست مرتکب نشد، آیا در دهههای اخیر این رژیم دست به ترورهای ناجوانمردانه حتی در کشورهای اروپایی نزد؟
لاریجانی یادآور شد: طبعاً کسانی که با تاریخ فلسطین آشنا هستند میدانند ماهیت این رژیم با درنگی نسبت به هرکسی اعم از مسلمان و یهودی و مسیحی که با او نباشد، معرفی شده است و متاسفانه در قرن بیستم و بیست و یکم شاهد نکبتبارترین پرونده جنایت هستیم که رژیمی با کمال پررویی دست به جنایتی میزند و ملت مظلوم فلسطین را بیش از 60 سال زیر سختترین فشارهای غیرانسانی قرار داده است اما در مقابل آن اقدامی صورت نمیگیرد. ریشه این واقعه تلخ چیست؟
لاریجانی با بیان اینکه عوامل مختلفی در این امر دخالت دارد، تصریح کرد: نکته نخست این است که همان کشورهای قدرتمند و فاسدی که موجد چنین رژیم دروغینی بودند، مستمراً پیگیر بثای آن هستند انگلیس و آمریکا در مرحله نخست و بقیه کشورهای غربی با فراز و فرودی در پی هر حادثه جنایتکارانه این رژیم فضا را به سوی دیگر سوق میدهند و با کمکهای نظامی و مالی استعداد رژیم صهیونیستی را افزایش داده تا این رژیم سرپا بماند و در خاورمیانه کشورهای اسلامی را ذلیل کند و از طرف دیگر همان کشورهای حامی رژیم صهیونیستی لباس صلح طلبی به تن میکنند و به سراغ کشورهای آسیایی و اسلامی میروند که به شما هم کمک تسلیحاتی میکنیم نفت و گاز خود را بدهید تا برای تقویت شما سلاح بدهیم و در عوض شما با روند صلح فضاحتآور همراهی کنید. صورت معادله ماجراجویی اسرائیل این است.
وی ادامه داد: نکته دیگر، کشورهای اسلامی بجای درک و فهم ریشه این مصیبت بزرگ، خود را سرگرم ژستهای دیپلماتیک و اجلاسهای سرگرم کننده کردهاند که جز حرف چیزی در آن نیست و مدتها است در ادای همین حرف هم عاجزند و آنقدر ملاحظه میکنند که مبادا گوشهای از واقعیت، آمریکا و غرب را ناراحت کند.
لاریجانی متذکر شد: در واقع منطق اغلب این کشورها "گذران عمر" است در رفت و آمدها و سخنرانیها و با خونسردی از کنار کاروان مرگبار رژیم صهیونیستی عبور میکنند. حتی گاهی از کمک کردن مادی به مردم در محاصره غزه به بهانههای مختلف فرار میکنند شرط میگذارند اول همه گروههای فلسطینی متحد شوند یا طرح اعراب را بپذیرید یا هیچ.
وی در ادامه با بیان اینکه در این میان عدهای با دعای واقع گرایی، حتی با رژیم صهیونیستی روابط سیاسی یا اقتصادی برقرار کردند و عده ای هم طرح سازش دادند، تصریح کرد: روشن بود این مسیرها بیراهه است.
لاریجانی یادآور شد: از یک طرف مواجه با رژیمی هستیم که در هر فرصتی قصد بلعیدن و سرکوب کشورهای اسلامی را دارد. از طرف دیگر عدهای میخواهند با اقدامات تاکتیکی او را آرام کنند. وی تاکید کرد: واضح است که این تاکتیکها صرفاً زمان نفسگیری به آن رژیم میدهد و استراتژی آن را تغییر نمیدهد.
وی با یادآور شدن اینکه گاه این تصور را در ذهن کشورهای اسلامی ایجاد میکنند که امکان حل مسأله وجود ندارد و قدرت لازم برای مقابله با این رژیم فراهم نیست، گفت: به ذهن میرسد این هم یک عملیات روانی القایی برای عدم اتکا به خود است.
لاریجانی افزود: چطور سیدحسن نصرالله قهرمان جهان اسلامی و حزبالله در جنگ 33 روزه کمر این رژیم را شکست آن هم با امکانات بسیار محدود شما در همین واقعه اخیر ملاحظه کنید این گروه با 6 کشتی عازم غزه شدند که چند سال است در محاصره قرار دارد. حال اگر همه کشورهای اسلامی امکانات خود را بسیح میکردند رژیم صهیونیستی جرات چنین اقدامی را داشت؟
وی در ادمه با یادآور شدن اینکه حوادث گذشته درسی را به ما می دهد که باید کشورهای اسلامی استراتژی جدیدی را اتخاذ نمایند، تاکید کرد: پله نخست آن همگرایی سیاسی در بحث مقاومت علیه رژیم صهیونیستی است، یعنی پارلمانها و دولتهای آسیایی و اسلامی را به سمتی حرکت نمایند که در مواجهه با رژیم صهیونیستی از اصل مقاومت حمایت کنند.
رئیس مجلس گفت: چه دولتهایی مثل لبنان و سوریه که در صف مقدم مقاومت قرار دارند چه نیروهای فلسطینی که عمدتاً مثل حماس، حزبالله و سایر گروهها که استراتژی مقاومت را دنبال میکنند، باید جزء استراتژی حمایتی قرار گیرند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدام شب گذشته شورای امنیت در محکومیت حادثه جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در حمله به کشتیهای آزادی، که همه وحدت کردند که اسرائیل را محکوم کنند، تاکید کرد: باید همگی از ظرفیت کشورها و نهادهای بینالمللی در این جهت بهره جوییم.
وی گام بعدی را مبارزه همصدا با اقدامات غیرقانونی و توهینآمیز رژیم صهیونیستی نسبت به مسجدالاقصی و تخریب اماکن اسلامی و فشار برای مهاجرتهای دسته جمعی فلسطینیان و یهودیسازی شهر قدس دانست و متذکر شد: این موضوع صرفاً به فلسطین مربوط نیست به کل عالم اسلام، بلکه کل عالم بشریت مربوط میشود.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: کشورهای هم نظر در این امر در سطح یونسکو، سازمان ملل بسیار زیادند باید اراده جدی در پارلمان ها و دولتها در احقاق حقوق فلسطینیان وجود داشته باشد و مستمراً دنبال شود. از صاحبنظران و حقوقدانان برجسته استفاده شود و رژیم صهیونیستی مواجه با اراده جمعی همه کشورهای آسیایی و اسلامی شود.
لاریجانی فشار بر کشورهای اسلامی و آسیایی توسط پارلمانهای این کشورها را برای قطع روابط سیاسی و اقتصادی خود با رژیم صهیونیستی سومین گام همگرایی عنوان و خاطرنشان ساخت: ممکن است برخی کشورهای آسیایی در مرحله نخست همراهی نکنند باید تلاش های خود را گسترش دهیم این رژیم دروغین تا در موضع انزوا قرار نگیرد هر روز حادثه ای خلق خواهد کرد که دیگران را از موضوع اصلی منصرف نماید.
رئیس قوه مقننه کشورمان گفت: گام چهارم فشار برای شکستن محاصره غزه است. این امر در شرایط پدید آمده باید مبنای حرکت همه پارلمانها و دولتهای آسیایی و اسلامی قرار گیرد. ترکیه ابتکار بجایی را بکار برد و چنین کاروانی را شکل داد از ملت های مختلف، فضای جهانی سبعیت رژیم صهیونیستی را دریافت . از این فرصت باید استفاده کرد و گام بعدی را تمهید نماییم. یعنی شکستن محاصره غزه ضمن اینکه از ترکیه باید دفاع کنیم و جنایت رژیم صهیونیستی را در مجامع بین المللی پیگیری نماییم، باید کاروانهای دیگر را شکل دهیم تا رژیم صهیونیستی بفهمد نمیتواند یک ملت مظلوم را در محاصره قرار دهد.
وی افزود: هر چند این اقدامات علاج اصلی ماجراجویی ستمکارانه رژیم صهیونیستی نیست اما گامهای همگرایی به سوی هدفی مشخص است تا ارادهای قوی بتوانند حرکت مجاهدانه خود را دنبال کنند.
لاریجانی خطاب به حاضران در اجلاس تروییکا اظهار داشت: رژیم صهیونیستی امروز در موقفی نیست که بتواند در منطقه قلدری کند. نسخه های سازش دچار بی ورزنی و تمسخر این رژیم قرار گرفته و هر جریان و دولتی که پشت این نسخه ها قرار گیرد خود را در میدان تمسخر کشانده یکصدایی در بین فلسطینیان در این جهت بهانه جویی را از دست برخی کشورهای عافیت طلب می گیرد و به نفع ملت مظلوم فلسطین خواهد بود.
وی افزود: ضمناً دولتها اگر منتظرند از آقای اوباما آبی گرم شود این هم سرابی بیش نیست. اصولاً به جهانی پس از آمریکا رسیدهایم که در آن کشورهای آسیایی پر نقشتر خواهند شد. البته آمریکا مایل نیست کشورهای آسیایی در ایجاد صلح و امنیت منطقه خود نقش آفرین شوند و به طور جدی سنگاندازی میکند اما شرایط زمانه را به درستی بشناسیم، پس از شکست استراتژی جنگطلبانه آمریکا در دهه اخیر، و ظهور قدرتهای اقتصادی و فناوری در آسیا، زمان صحنه گردانی مستقلانه آسیاست.
وی از بین المجالس کشورهای اسلامی خواست در مسئله اخیر با تحرک جدی در دفاع از مردم مظلوم فلسطین و شکستن محاصره غزه اقدام نمایند.