آفتابنیوز : آفتاب: حجتالاسلام رسول منتجبنیا، در پاسخ به سوالی در مورد شیوه برخورد امام(ره) با بحرانها، اظهار داشت: ایشان در تصمیمگیریها مبانی و احکام شرعی و الهی را بر همه چیز مقدم میدانستند و در مرحله بعد، رضایت مردم و توجه به مطالبات آنها را در نظر داشتند.
وی افزود: امام این آموزه را که بعد از خداوند به اکثریت مردم -و نه اقلیت آنها- توجه شود، از آیات و روایات گرفته بودند و لذا پس از احراز رضایت پروردگار، به عنوان یک مجتهد عالیرتبه، نظرات نخبگان و عامه مردم را لحاظ میکردند و هرجا یک تصمیم مطالبات مردم را تامین میکرد، بر نظر نخبگان و خواص هم ترجیح میدادند.
قائممقام حزب اعتماد ملی یادآور شد: موارد متعددی داشتیم که امام بعضی خواص را به خاطر رضایت عامه مردم، عزل میکردند، زیرا نتوانسته بودند در کنار مردم بمانند. لذا امام بعد از خداوند، مردم را ملاک و اعتبار مشروعیت خود میدانستند و همیشه بر رضایت مردم تاکید داشتند.
منتجبنیا تصریح کرد: امام با روحیه آرامی که به دست آورده بودند و با اتکا به خدا و مردم، در همه بحرانها آرامش و اطمینان خود را حفظ میکردند و هرگز تحت تاثیر احساسات قرار نمیگرفتند و عوامل بیرونی نمیتوانست ایشان را تحت تاثیر قرار دهد. در همین راستا، هنگام حمله ارتش عراق به ایران، برخلاف تصور همه تحلیلگران از شکست ایران، ایشان با کمال آرامش فرمودند، دیوانهای سنگی پرتاب کرده است و ما هم چنان سیلی به او خواهیم زد که نتواند از جای خودش برخیزد.
وی ادامه داد: در زمان امام بحرانهای سیاسی و اقتصادی کمی نداشتیم، اما ایشان باز هم با آرامش همهچیز را تدبیر میکرد و بهگونهای رفتار میکرد تا همه تصور کنند، امام متعلق به همه آنها و پدر ملت است و هیچکس ایشان را مخالف خود فرض نکند، مگر اینکه کسی با مردم و انقلاب اعلام جنگ کند.
منتجبنیا گفت: به دلیل همین انس و الفت مردم با امام، در مواقع اختلاف، ایشان با یک جمله آن را تبدیل به صمیمیت و اخوت میکردند و این حس اطمینانبخشی را امام در همه حال داشتند.
قائممقام حزب اعتماد ملی، در پاسخ به سوال دیگری در مورد اصول مغفول شده اندیشه امام، اظهار داشت: مهمترین نکته مورد غفلت واقع شده، مسأله مردمداری و جمهوریت نظام است، زیرا این موضوع امروز کمتر مورد توجه قرار میگیرد.