آفتاب: محمود احمدینژاد گفت: خودخواهی و استبداد، جنگ و لشگرکشی، ساختن بمب اتم و بیعدالتی در روابط اقتصادی و سیاسی نه تنها تمدن ساز و فرهنگساز نیستند، بلکه محکوم به نابودی است و هرگاه رفتار و تصمیمات یک قدرت در نزد ملتها مقبول نباشد و جاذبهاش را از دست بدهد و نفرتآور شود، آن قدرت هرگز پایدار نخواهد ماند.
وی گفت: تفکر مادی در بخش اقتصاد به دنبال بیرون کردن رقیبان از میدان و ایجاد انحصارات، ترویج مصرف بیشتر، استفاده از ابزارهایی که با آن قدرت خرید ملتها را کاهش دهند و عدم تعهد به ضرورت پاک داشتن آب و هوا و حفظ محیط زیست شیوه رایج است. پیروان این تفکر برای سود بیشتر اگر لازم بدانند جنگافروزی را روا میدارند تا سلاحها و کالاهای بیشتری را به فروش برسانند.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس تفکر مادی در بخش سیاسی، فریبکاری، اعمال استانداردهای چندگانه و ایجاد اختلاف برای تسلط بیشتر در جهان توجیه میگردد و در بخش فرهنگ نیز تلاش برای از بین بردن سنتها و ارزشهای اقوام مختلف و ترویج ارزشهای خلاف اخلاق و تمدن نتیجه تفکر مادی و غیرانسانی است.
محمود احمدینژاد با بیان اینکه امروز در جهان اتفاقات ناگواری در حال وقوع است، خاطرنشانکرد: حمله به عراق و افغانستان و حملات مکرر به پاکستان و زخم کهنه فلسطین فاجعه بشری جهان هستند. سوءاستفاده از امتیاز وتو به عنوان یک موضوع غیرعادلانه و تحمیلی، جلوگیری از پیشرفت ملتها در علم و تکنولوژی و حتی تهدید با بمبهای هستهای که جهان را به مخاطره افکنده است به مسألهای عادی تبدیل شده است.
وی افزود: در شرایط کنونی جهان، صاحبان بمبهای هستهای به دیگر کشورها اجازه نمیدهند، حتی از انرژی صلح آمیز هستهای برخوردار باشند و به دروغ دیگران را متهم میکنند که در صورت تولید انرژی هستهای ممکن است به ساختن سلاح هستهای دست بزنند در حالی که برخی از آنان هم صاحب سلاحهای مخرب هستهای هستند و هم از سلاح هستهای استفاده کردهاند یعنی در حالی که خودشان مجرم هستند به بهانه احتمال اشاعه، مانع استفادههای صلحآمیز میشوند. این نوع رفتار و اقدامات همگی ناشی از این است که ابعاد معنویت و اخلاق و محبت انسانی را کنار گذاشتند و حاضرند عدالت و پاکی را فدای منابع خود کنند.
احمدینژاد با طرح این سوال که آیا میتوان چنین دولتهایی را صاحب تمدن و فرهنگ به شمار آورد، تصریح کرد: بیتردید صاحبان این نوع اندیشه و عملکرد اثری در تاریخ جز بدنامی نخواهد داشت. آیا امروز امپراطوری منقرض شده است، انگلیس که به بسیاری از ملتها از جمله ایران وچین ظلم و تجاوز کرد، توانست باقی بماند؟ آیا امروز تمدنی به نام تمدن انگلیسی در جهان شناخته شده است؟ آیا امروز امپراطوری رو به انقراض آمریکا میتواند منشا تمدن پایدار و فرهنگ متعالی باشد؟
وی گفت: امروز به وضوح مشاهده میشود که رفتار دولتهای متوالی آمریکا نسبت به سایر ملتها و حتی ملت خود رفتاری فاقد اعتبار و ارزش و بلکه نفرت انگیز است. بستر پایداری یک ملت وجود فرهنگ متعالی و انسانی است یعنی فرهنگ صلح و عدالت و عشق و خدمت عوامل ماندگاری هستند که خوشبختانه این ویژگیها در دو ملت ایران و چین موج میزند.
محمود احمدینژاد در ادامه اظهارات خود با اشاره به شعار نمایشگاه اکسپو شانگهای مبنی بر «شهر بهتر، زندگی بهتر» اظهار داشت: شهر بهتر با فرهنگ بهتر تعریف میشود یعنی هرچه عناصر فرهنگی انسانی قوی تر باشد، شهر بهتری خواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد: عدهای معتقدند شهر بهتر یعنی شهری با ارتباطات و دسترسیهای مناسب، خدمات عمومی رضایت بخش، پارکها و گردشگاهها و مناظر شهری چشم نواز و شهری با امنیت بالا؛ البته همه این موارد میتوانند از ویژگیهای یک شهر بهتر باشد، اما به نظر میرسد این ویژگیها کافی نیست. شهر بهتر شهری است که در آن روابط بینساکنین، روابطی انسانی باشد، یعنی مبتنیبر عدالت باشد در آن شهر کسی حق دیگری را پایمال نکند، مسوولان و مدیران شهری با همه مردم به عدالت رفتار کنند. همه در برابر قانون برابر باشند و شهروندان حقوق یکدیگر را رعایت کنند.
محمود احمدینژاد گفت: شهر بهتر شهری است که در آن همگان زندگی شرافتمندانه داشته باشند و هیچ شهروندی نیازمند ضروریات اولیه نباشد.
وی افزود: شهر بهتر باید شهری با فرهنگ و ارزشهای انسانی وشهری باشد که استعدادهای الهی جوانان آن شهر شکوفا شده تا برای پذیرش ذخایر فرهنگ و تمدن بشری آماده شوند.
احمدینژاد با بیان اینکه از مجموع شهرهای بهتر، کشور بهتری ساخته میشود، گفت: بشریت به امید روزی است که همه کشورها جزء کشورهای بهتر باشند تا از رهگذر آن جهانی بهتر ساخته شود و این مقصد نهایی همه پیامبران الهی و صالحان است.
محمود احمدینژاد، خاطرنشان کرد: اگر همه تلاش کنیم شهر بهتری ساخته شود آنگاه کشور بهتری خواهیم داشت و کشورهای بهتر، جهانی بهتر خواهند ساخت جهانی که در انتظار بشریت است و به دست موعود و انسان کامل و با یاری صالحان برپا خواهد شد و این پیام روشن امروز ملت ایران و دو ملت بزرگ ایران و چین که صاحب پایگاههای تمدن بشری هستند در کنار هم میتوانند در تحقق این هدف پیشگام باشند.
احمدینژاد در بخش دیگری از سخنان خود با طرح این سوال که چرا تمدنهای شرقی ماندگار و الهامبخش هستند،اظهار داشت: تمدنها خود به خود به وجود نمی آینده و حاصل تلاش نسلهای متوالی یک ملت هستند، تمدنها به دنبال جنگ و اشغالگری نیز متولد نشدهاند چرا که همه اینها ضد تمدن و مانع شکوفایی آن هستند. تمدنها از دل فرهنگهای متعالی و انسانی متولد شدهاند و معمولا پیامبران الهی و مصلحان بشری بنیانگذاران تمدنهای انسانی هستند.
وی با بیان اینکه انسان از وجه مادی و معنوی برخوردار است، اظهار داشت: بسیاری تلاش کردند انسان را صرفا در دایره خواستههای مادی محدود کنند و فقط به بعد مادی او اصالت دهند بر این اساس چنین فردی مدام به دنبال تامین نیازهای مادی خویش بوده و ازابعاد معنوی و انسانی خود غافل است.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه بهترین تعریف از انسان را باید در مکتب انبیاءالهی جستجو کرد، گفت: خداوند انسان را خلق کرد تا جانشین او در زمین باشد و به انسان کرامت بخشید و از روح خود در او دمید تا اخلاق او مثل اخلاق خداوند باشد، خداوند عادل است و از بشر خواسته است که در مسیر عدالت حرکت کند و حقوق انسانها را محترم شمرده و به آن تجاوز نکند.
وی افزود: خداوند از بشر خواسته است تا بیعدالتی، تجاوز به حقوق دیگران و از نامهربانی دوری کند بنابراین همه ملتهایی که به عدالت،پاکی و احترام و خدمت به دیگران التزام دارند دارای فرهنگ متعالی و تمدنساز هستند.
محمود احمدینژاد، اظهار داشت: همه انسانها خواهان صلح، عدالت و احترام هستند و از ستم و تبعیض رنج می برند از این رو فرهنگهایی که به همه ابعاد انسانی توجه کرده باشند و انسانها خود را با آن بیگانه نپندارند الهام بخش و ماندگار خواهند بود.
احمدینژاد با اشاره به اینکه تمدنهای بزرگ به دست انسانها و ملتهای بزرگ برپا میشود، گفت: همه مظاهر هنر و زیباییها مربوط به فرهنگها و تمدنهایی است که مردم در آن دارای احساسات و عواطف پاک انسانی و سرشار از عشق و محبت هستند.
محمود احمدینژاد با بیان اینکه انسانها تا زمانی که یکدیگر را دوست نداشته باشند نمیتوانند به یکدیگر خدمت کنند،گفت: خدمتگزاران حقیقی بشر،عاشقان حقیقی بشریت هستند. عدالت گمشده انسانهاست و تنها کسانی میتوانند عدالت را به بشریت ارزانی کنند که خود عاشق انسان باشند.
وی تصریح کرد: فرهنگهای پایدار و الهام بخش بر ارزشهای انسانی استوار است و همه این ارزشها در ایمان به خدا متجلی است.