آفتابنیوز : آفتاب: محمود احمدینژاد در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «الان» امارات به سوالاتی پیرامون تحولات داخلی، جهانی، انقلاب اسلامی و برنامهریزی ایران برای دهه پیش رو پاسخ داد.
وی با بیان اینکه روابط ایران با همه کشورها دوستانه است، گفت: اروپاییها در انتخاب مستقل هستند. اگر میخواهند تحت تاثیر آمریکا حرکت و روابط خود را تنظیم کنند باید بدانند که قدرت آمریکا در حال اضمحلال و روبه افول است در این صورت آنها هم به همراه آمریکا افول خواهند کرد اما اگر به طور مستقل با ملت و دولت بزرگ و مستقلی مانند ایران رابطه دوستانه و احترامآمیزی برقرار کنند به نفع خود آنها خواهد بود. ملت ایران از این رویکرد استقبال میکند اما اگر می خواهند در کنار آمریکا قرار بگیرند برای ما تفاوتی نمیکند. زیرا در زمان جنگ صدام علیه ایران کشورهایی مانند شوروی، آمریکا وبسیاری از کشورهای اروپایی از او حمایت میکردند و ملت ایران در مقابل همه آنها با دست خالی و در محاصره اقتصادی ایستادگی کرد و از آن دوره با موفقیت عبور کرد. بیشک کسانی که امروز در مقابل ایران باقی ماندهاند بسیار کوچکتر از قدرتهای آن زمان هستند.
وی در پاسخ به اتهاماتی مبنی بر منزوی بودن ایران در جهان، تصریح کرد: مگر همه دنیا اروپا در چند کشور اروپایی خلاصه میشود. در کنفرانس بازنگری انپیتی، از سوی ایران مواضع و پیشنهاداتی مطرح شد، آمریکاییها و اروپاییها هم حرفهایی زدند ولی در نهایت بیش از 180 کشور جهان به با مواضع ایران همراهی کرده و رای دادند و این به روشنی کسانی که منزوی هستند را مشخص میکند.
وی افزود: ملت ایران با همه ملتها غیر از رژیم صهیونیستی و دولت امریکا، رابطه بسیار صمیمی و دوستانه دارد به طوریکه ارتباطات و همکاریها در زمینههای فرهنگی، اقتصادی و سیاسی بسیار گسترده است. مسئولین ایرانی به هر کشوری سفر میکنند با استقبال گستردهای مواجه میشوند اما آیا مسئولین آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی حاضرند آزادانه در بین ملتها حضور پیدا کنند، این موضوع به روشنی کسانی که منزوی هستند را معلوم میکند. در سراسر دنیا نام ایران با احترام همراه است و ملتها به ایران علاقهمند هستند. آنهایی که در مقابل ایران قرار میگیرند منزوی هستند.
احمدینژاد در بخش دیگری از این مصاحبه درباره مهمترین ویژگیهای انقلاب اسلامی با بیان اینکه انقلاب اسلامی یک رویش و رنسانس جهانی است، اظهار داشت: انقلاب اسلامی مسیر حرکت بشر را تغییر داد در شرایطی که دنیای مادی همه شئون زندگی بشر را به تصرف خود درآورده بود و در دو قطب لیبرالیسم و مارکسیسم اصولی مانند انسانیت، هویت، اخلاق، معنویت، خداپرستی و عدالت به فراموشی سپرده شده بود، انقلاب اسلامی فضا، اندیشه و راه جدیدی را در برابر بشریت قرار داد.
وی با تاکید براینکه امروز انقلاب اسلامی مهمترین رویکرد ملتها و تنها راه باقی مانده در برابر آنهاست، گفت: مارکسیسم شکست خورد و به تاریخ پیوست، لیبرالیسم هم در آستانه فروپاشی است بنابراین راهی جز یگانهپرستی، عدالت، دوستی و راه انبیاء الهی در برابر بشر باقی نمانده و این راهی است که انقلاب اسلامی احیاء کرده است.
محمود احمدینژاد ادامه داد: امروز نه تنها ملت ایران زنده، شاداب و مصممترین ملت دنیا است بلکه راه ایمان ،پاکی،عزت و عدالت را به روی همه بشریت باز کرده است.
در گذشته ایران کشوری دست چندم، تحت سلطه و وابسته بود اما امروز به کشوری پیشرفته، قدرتمند و مستقل تبدیل شده است همچنین در گذشته ملت ایران ملتی تحقیر شده بود اما امروز ملتی عزیز، صاحبنظر و موثر در تحولات جهانی به شمار میرود و همه این تغییرات از دستاوردهای انقلاب اسلامی است.
احمدینژاد در پاسخ به سوالی درباره اولویت انقلاب اسلامی در دهه آینده خاطرنشان کرد: در دهه آینده وضعیت داخلی کشور به گونهای خواهد بود که راه انقلاب به همراه پیشرفت، عدالت و دوستی با سرعت هر چه بیشتر ادامه پیدا میکند. در سطح جهانی نیز علاوه بر حضور فعال برای تغییر نظامهای ظالمانه حاکم برجهان، در مدیریت جهانی حضور فعال و اثرگذاری خواهد داشت.
وی دربخش دیگری از این مصاحبه در پاسخ به سوالی در مورد حمله رژیم صهیونیستی به کاروان حامل کمکهای انسانی به غزه اظهار داشت: رژیم صهیونیستی تنها برای ایجاد درگیری ،جنگ ،تجاوز و بحران ایجاد شده است. سرزمین فلسطین را اشغال و این رژیم جعلی را درست کردند تا دائماً در منطقه بحران، درگیری و جنگ ایجاد کنند.
احمدینژاد با انتقاد از محاصره 3ساله غزه گفت: 3سال است مردم مظلوم غزه در محاصره آب، غذا و دارو هستند. رژیم صهیونیستی جنگ بسیار سنگینی را علیه مردم غزه تدارک دید و اطلاعات حاکی است که این رژیم در حال برنامه ریزی برای حمله مجدد به غزه است تشدید محاصره و جلوگیری از رسیدن کمک های انسانی به غزه هم در همین جهت انجام میشود.
محمود احمدینژاد، گفت: حمله به کاروان آزادی بار دیگرحقیقت، موجودیت و اهداف این رژیم را آشکار کرد با این تفاوت که دنیا در سه دهه گذشته در غفلت بود و در برابر جنایات آنها سکوت میکرد اما امروز دنیا بیدار شده و همه دولتها و ملتها علیه این رژیم موضع میگیرند. گرچه حمله رژیم صهیونیستی به کاروان آزادی براساس یک بر نامهریزی بود اما در واقع آنها یک اشتباه بزرگ و تاریخی را مرتکب شدند که مطمئنا گام بلندی در نزدیک کردن این رژیم به پایان عمرش خواهد بود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر واکنش کشورهای عربی در مقابل جنایت اخیر رژیم صهیونیستی اظهار داشت: از کشورهای عربی و اسلامی انتظار میرود به عنوان اولین اقدام با رژیم صهیونیستی قطع رابطه کرده و این رژیم را تحریم و به مردم غزه کمک کنند. باید محاصره غزه شکسته و حقوق ملت فلسطین به طور کامل اعاده شود. بیتردید مواضع سست و دوپهلو نمیتواند تاثیری در محیط سیاسی داشته باشد.
احمدینژاد در پاسخ به اینکه آیا بیانیه تهران شکلگیری حرکت جدیدی در نظام بینالملل است، گفت: حتما همین طور است. برخی دولتها که 60 سال بر دنیا حاکم بودند تصور میکردند همه آینده جهان دراختیار آنهاست و همه دولتها و ملتها دقیقا همان مسیری را میروند که آنها ترسیم کردهاند در این میان بیانیه تهران نشان داد که جریان و جبهه جدیدی از دولتهای مستقل با نگاهی مبتنی بر انسانیت، عدالت و دوستی به دنبال برپایی مناسبات جدیدی در جهان و نفی سلطه ،تحمیل و فشارهای استکباری است. حمایت بسیاری از کشورها از این بیانیه، نظام یک سویه و انحصاری چند قدرت را با چالش جدی مواجه کرده و فضای جدیدی را در مناسبات جهانی به وجود آورده است.
احمدینژاد در پاسخ به سوالی درباره وضعیت اقتصادی ایران، خاطرنشان کرد: دولت برنامه گستردهای را برای اصلاح ساختارهای اقتصادی طراحی کرده است که از نیمه دوم امسال به طور گسترده اجرا خواهد شد. امروز اقتصاد ایران بسیار بزرگ و قوی است. درآمد سرانه مردم هم به طور متوسط بسیار بالا رفته و سرمایهگذاری در ایران به طور گسترده در حال افزایش است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه زیان استفاده از انرژی هستهای به مراتب از سود آن بیشتر است، اظهار داشت: این نگاه، اشتباه است. قیمت تولید برق با انرژی اتمی در مقایسه با تولید برق با سوخت فسیلی بسیار پایینتر است. بنابراین نه تنها ضرری وجود نخواهد داشت بلکه هزینهها هم کاهش مییابد. همچنین در عرصه سیاسی مقابله ایران با دنیای غرب در موضوع هستهای، موجب اقتدار و پیشرفت کشورمان شده است.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه هزینهای که برای استقلال داده میشود، سرمایهگذاری به حساب میآید تاکید کرد: هزینهای که برای پیشرفت علمی پرداخت میشود سرمایهگذاری و سود است و ملت ایران بیتردید تاکنون سود کرده است.
شاید چنین تصور شود که ایران به دلیل حرکت در این مسیر بخاطر تحریم اقتصادی ضرر کرده اما تجربه نشان داده که تحریمها موجب سرعت بیشتر کشورمان در مسیر پیشرفت و خودکفایی شده است. بیشک اگر منتظر میماندیم تا دیگران فنآوریهای نوین و پیشرفته را در اختیارمان قرار دهند چه بسا دهها سال دیگر هم به پیشرفتها و جایگاه امروز دست پیدا نمیکردیم.
وی در پاسخ به اینکه برخی معتقدند هزینه انرژی هستهای با نیاز ایران برابری نمی کند، خاطرنشان کرد: اگر این سخن به معنای هزینه اقتصادی است که تولید نیرو با انرژی اتمی ارزان تر از تولید نیرو با نفت است پس این روند با سود همراه بوده است و اگر به معنای تحریم فن آوریهاست که 30 سال در تحریم هستیم ولی این تحریمها موجب پیشرفتهای بسیاری درایران شده است به طوریکه امروز صاحب فنآوریهای بزرگ هستیم اما اگر به معنای هزینه در عرصه سیاسی باشد امروز ایران مقتدرتر از حتی 5سال قبل است، مطمئنا در عرصه سیاسی هم قویتر شدهایم بنابراین ضرری وجود ندارد.
وی در پاسخ به سوالی درباره روابط ضعیف ایران با کشورهایی مانند آلمان و فرانسه، خاطرنشان کرد: زمانی آلمان و فرانسه جز شرکای اصلی تجاری ایران بودند اما امروز چنین نیست. امروز روابط ایران با اکثر کشورهای دنیا، بسیار گستردهتر از کشورهای اروپایی است. امروز ایران هیچ نیازی به اروپا ندارد ضمن اینکه برای ادامه حیات خود نیاز به تکیه کردن به یک قدرت بیگانه نداریم چرا که ایران قدرتی بزرگ است و نیازی ندارد به کسی متکی باشد.
احمدینژاد در پاسخ به این سوال که چه زمان احساس کردید میتوانید نقش بزرگی را ایفا کنید،گفت: من قطرهای از دریای ملت ایران هستم هنگامی که انقلاب به پیروزی رسید این باور شکل گرفت که ملت ایران میتواند اقدامات بزرگی انجام دهد و این اتفاق هم افتاد و البته کارهای بزرگی هم در راه است.
وی در پاسخ به اینکه با گذشت یک سال از انتخاب مجدد به عنوان ریاست جمهوری اسلامی ایران چه تغییراتی در ایران ایجاد شده است، اظهار داشت: اقتصاد ایران در حال پیشرفت است. ما در ابتدای انقلاب، کشوری عقبمانده با اقتصادی کاملا وابسته و ضعیف بودیم در آن زمان 6میلیون بشکه نفت تولید میشد که 600 هزار بشکه آن در داخل کشور مصرف و بیش از 5میلیون بشکه صادر می شد اما امروز 2 میلیون و 400 هزار بشکه صادر میشود و ایران در همه عرصههای سیاسی، اقتصادی، علمی و تکنولوژی در حال پیشرفت است البته سرعت پیشرفت در یک سال اخیر بیشتر شده و درسالهای آینده بیشتر هم خواهد شد به طوریکه ایران به زودی به یک قدرت بزرگ اقتصادی در دنیا تبدیل خواهد شد.
احمدینژاد در پاسخ به سوال خبرنگار این شبکه درباره نگرانی از تشعشات نیروگاه بوشهر، تصریح کرد: بالاترین استانداردهای ایمنی در نیروگاه بوشهر رعایت شده است و بنا براعلام کارشناسان،متخصصین و ناظرین آژانس بینالمللی انرژی اتمی، مجموعه نیروگاه بوشهر از ایمنی کافی برخوردار است ضمن اینکه درحال حاضر بیش از ده میلیون نفر از مردم کشورمان در اطراف این نیروگاه و در شهرهای بوشهر، خوزستان و فارس زندگی میکنند و اگر مشکلی در این زمینه بود دولت ایران حساسیت لازم را نشان میداد. با نهایت دقت و استفاده از همه ظرفیتهای تخصصی دنیا، ایمنی را در این مجموعه رعایت شده است و جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره احتمال وقوع حادثه برای نیروگاه بوشهر خاطرنشان کرد: در همه جای دنیا امکان حادثه وجود دارد. بنابراین نگرانی درباره هر چیزی عمومی است اما بهطور خاص درباره نیروگاه بوشهر نگرانی خاصی وجود ندارد.ضمن اینکه در دنیا بیش از 400 نیروگاه اتمی وجود دارد پس باید همه دنیا در خطر باشد و کسی نباید از انرژی اتمی استفاده کند.
احمدینژاد افزود: معتقدیم کشورهای حاشیه خلیج فارس هم باید از نیروگاه اتمی برخوردار باشند این به نفع همه است که از انرژی هستهای به عنوان یک انرژی پاک استفاده کنند امروز به دلیل استفاده از انرژی فسیلی، تغییرات آب و هوایی خسارات سنگینی وارد کرده است. استفاده گسترده و فراوان از انرژی فسیلی موجب تولید گازهای گلخانهای و تغییر آب و هوایی شده است درحالیکه استفاده از انرژی اتمی چنین تبعاتی را ندارد.
وی در بخش دیگری از این مصاحبه در پاسخ به سوالی درباره اعتقاد به امام زمان (عج) و تاثیر ایشان در حوادث امروز جهان، خاطرنشان کرد: خداوند متعال پیامبران را برای هدایت بشر فرستاد. خدا به زندگی امروز بشر راضی نیست خدا انسان را نیافرید که در جنگ، کینه، درگیری، فقرو تبعیض زندگی کند. خداوند انسان را آفرید تا در صلح ،دوستی ،محبت ،عشق و پیشرفت زندگی کند. خدا انسان را آفرید تا تجلی علم، حکمت، قدرت، رحمت و رافت خداوند باشد که این امر در وجود پیامبران متجلی شده است. ماموریت پیامبران الهی تمام نشده زیرا باید در جهان حاکمیتی برقرار شود که سرشار از محبت و عدالت باشد همه با هم دوست باشند و کسی برکسی برتری نداشته باشد.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: پیامبران وعده دادند کسی خواهد آمد که این نیاز بشر را برآورده خواهد کرد. مسیحیان معتقدند حضرت عیسی(ع) می آید او در آسمان است اما بازخواهد گشت و عدالت را برپا میکند. ما مسلمانان هم معتقدیم فرزندی از فرزندان پیامبر اسلام حضرت مهدی (عج)خواهد آمد و حضرت عیسی(ع) هم او را یاری و همراهی خواهد کرد. راه زندگی امروز بشریت انتظار برای تحقق عدالت جهانی است.
وی همچنین گفت: تلاش برای برپایی عدالت ،مقابله با ظلم و بیعدالتی و ترویج محبت ،عشق و برادری در مناسبات جهانی از نتایج اعتقاد به امام زمان(عج) و انتظار برای حاکمیت ایشان در زندگی انسانها است. کسی که منتظر امام زمان(عج) است باید پاک و صالح باشد، سایر انسانها را دوست داشته باشد ،خداپرست باشد ودر برابر بیعدالتی و ظلم مقاومت کند.
احمدینژاد درباره ویژگیهای مومنانی که منتظر حضرت مهدی(عج)هستند، اظهار داشت: مومنان باید عشق به انسانها و خدا را در دل خود تقویت کنند. امام زمان(عج) عاشق همه انسانهاست و همه انسانها را دوست دارد به دلیل اینکه برای همه انسانها احترام قایل است بنابراین کسی که میخواهد امام زمان (عج)بیاید باید برای همه انسانها احترام قایل و همه را دوست داشته باشد. او میآید تا عدالت را برپا کند پس کسی که میخواهد او بیاید باید در جهت عدالت حرکت کند. او میآید تا صلح جهانی را برقرار کند پس هر کس به دنبال اوست باید تلاش کند صلح جهانی برپا شود. او میآید تا برابری ایجاد کند بنابراین کسی که میخواهد امام زمان(عج) بیاید باید در برابر قانون و حق تابع باشد.
محمود احمدینژاد درباره اقداماتی که به تعجیل در ظهور امام زمان (عج)کمک خواهد کرد ،تصریح کرد: امام زمان(عج) خود را بر بشریت تحمیل نخواهد کرد او حقیقتی است که باید انسانها او را بخواهند در این صورت است که خواهد آمد اگر کسی او را دوست دارد باید کاری کند همه او را بطلبند و از او دعوت کنند که بیاید. متاسفانه بدخواهان، مستکبران و کسانی که ضد بشر هستند موضوع امام زمان(عج) را به صورت مغشوش و انحرافی معرفی میکنند. امام زمان(عج) نمیآید که بجنگد او میآید که جنگ را ریشهکن کند، او نمیآید که خونریزی کند بلکه میآید تا خونریزی را ریشهکن کند، او نمیآید که دشمنی ایجاد کند او میآید تا دشمنی را از بین ببرد. وجود او مانند پیامبرگرامی اسلام رحمت است.او میآید تا برادری، صلح و محبت را تقویت کند بنابراین مومنان میتوانند با اصلاح خود و محیطشان، مطالبه عدالت و دعا برای امام زمان (عج) در ظهور ایشان تعجیل ایجاد کنند.
احمدینژاد در بخش دیگری از این مصاحبه درباره نقش زنان در جامعه ایرانی خاطرنشان کرد: بیشتر زنان ایران الگو هستند. امروز آنها در علم، دانش، مدیریت، فرهنگ، هنر و درفعالیتهای مهم سیاسی حضور بسیار گستردهای دارند. حضور زنان و دختران در بخش عمدهای از دانشگاههای ما پررنگ است و مراکز پژوهشی مهم ایران با حضور زنان اداره میشود. همچنین در عرصه فرهنگ و هنر حضور زنان بسیار گسترده است. زیباترین هنر دستی و صنایع دستی توسط بانوان ایرانی انجام میشود.
وی ادامه داد: امروز در دولت، خانمهای متخصص و استادان دانشگاه در مدیریت سطح بالای کشور نقش ارزندهای دارند. وزیر بهداشت ما یک استاد کامل دانشگاه است و در یکی از تخصصیترین وزارتخانهها مدیریت میکند. معاون علمی رییسجمهور یک خانم استاد دانشگاه است که تمام مخترعان، مکتشفان و نخبگان ایرانی با او همکاری میکنند. معاون حقوقی رییس جمهور یک استاد دانشگاه است که در تخصصیترین موضوعات داخلی و خارجی ورود ومدیریت میکند. بانوان ایرانی دردانشگاهها، مدارس، آموزش و پرورش وکارخانجات مدیریتهای خوب و ارزندهای را دارند.بالاتر از آن مادران ایرانی هستند که فرزندانی شجاع، مومن و عالم را تربیت میکنند.