آفتاب: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: کسانی که دامن به اختلافات میزنند مرتکب بزرگترین ظلم به جمهوری اسلامی میشوند.
آیتالله محمّدی ری شهری با تأکید بر رهنمود مقم معظم رهبری در لزوم وجود قدرت تحلیل در میان دانشجویان گفت: دانشجو اگر دارای قدرت تحلیل و شناخت و استقلال رأی باشد، تحت تأثیر شرایط و فضای سیاسی حاکم قرار نمیگیرد و شاخصهای خود را گم نمیکند.
وی تصریح کرد: همانطور که رهبر معظّم انقلاب با الهام از قرآن تأکید داشتند، شخص مسلمان در مورد مخالفان و حتّی دشمنان نباید از مسیر عدل و انصاف خارج شود.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: احادیث اهلبیت علیهم السّلام مانند قرآن در طول زمان زنده و پاسخگوی نیازهای جامعهاند و دانشجویان دانشکده علوم و معارف حدیث با الهام از معارف نورانی اهلبیت علیهم السّلام علاوهبر اینکه نباید تحت تأثیر القائات جریانهای سیاسی قرار گیرند، بلکه باید آموزگار استقلال فکری و حقگرایی در جامعه باشند.
رییس دانشکده علوم حدیث ادامه داد: رهبری محور وحدت جامعه است و بزرگترین ظلم به نظام اسلامی و رهبری این است که کسانی اسلام، امام و رهبری را هزینه مطامع شخصی و گروهی و اختلافات سیاسی نمایند.
ری شهری تاکید کرد: باید همه تلاش کنند روزبه روز بر دوستان نظام اسلامی و رهبری افزوده و از دشمنان کاسته شود، کاری نکنیم که دوستان در صف دشمنان معرّفی شوند.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی همه وظیفه داریم کاری کنیم که دلها به هم نزدیک شود و کسانی که دامن به اختلافات میزنند در واقع مرتکب بزرگترین ظلم به جمهوری اسلامی میشوند.
ری شهری با استناد به خطبهای از امیرمؤمنان علیه السّلام گفت: حضرت علی علیه السّلام در یکی از خطبههای گرانبها که در دوران خلافت ایراد کردهاند، خطرناکترین فتنههای سیاسی معاصر خود را ریشهیابی کرده و توضیح دادهاند.
وی به دانشجویان دانشکده علوم حدیث توصیه کرد: از این حدیث میتوان بهعنوان حدیث فتنهشناسی یاد کرد و شایسته است موضوع پایاننامههای کارشناسی ارشد و حتّی دکتری قرار گیرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: مبارزه با فتنههای سیاسی اگر بر اساس شناخت درست فتنه و تشخیص راه صحیح مقابله با آن نباشد، چه بسا عکس نتیجه دهد.
وی خاطرنشان کرد: این خطبه از امیرمؤمنان علیه السّلام در کتاب "اصول کافی" از ثقة الاسلام شیخ کینی(ره) بهطور کامل نقل شده است، ولیکن شاید به دلیل برخی ملاحظات، فقط بخشی از آن توسّط سید رضی(ره) در نهجالبلاغه آمده است، این سخنرانی که صرفاً برای تعدادی از خواص و یاران حضرت علی علیه السّلام ایراد شده در واقع درد دلهای امام با یاران خاص، و تحلیل شرایط سیاسی جامعه اسلامی معاصر آن حضرت است.
ری شهری تصریح کرد: طبق فرموده امام در این خطبه، هواپرستی ریشه همه فتنههاست و هوسرانی و قدرتطلبی سیاسی به بدعتهای دینی میانجامد و در نتیجه، صفبندیهای سیاسی در جامعه اسلامی شکل میگیرد.
وی در ادامه تشریح بخشهایی از این خطبه امیرمؤمنان (ع)گفت: نکته قابل توجّه و تنبّهآفرین در سخنان امام این است که در اختلافات سیاسی، هر یک از گروههای قدرتطلب، از حق و عدل و دین به عنوان ابزار مقاصد خود استفاده میکنند، و در این میان شیطان از فرصت استفاده میکند و بر اولیای خود مسلّط میگردد.
رییس دانشکده علوم حدیث تاکید کرد: راه برونرفت از فتنهها را نیز روایات اسلامی بیان کردهاند و آن، چیزی جز بصیرت الهی و استقلال فکری نیست، چنان که در روایتی آمده «حق را از اهل باطل بپذیرید امّا باطل را از اهل حق پذیرا نباشید و در هر حال ناقد سخن هر گوینده باشید»، اگر حق است بپذیرید و اگر باطل است آن را پذیرا نباشید.