کد خبر: ۱۰۱۶۰۲
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۳۸۹ - ۰۹:۵۹

باراک اوباما: ذخایر اورانیوم تسلیحاتی روسیه تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا به‌شمار می‌رود

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: رئیس‌جمهوری آمریکا اعلام کرد که ذخایر اورانیوم تسلیحاتی روسیه تهدیدی جدید برای امنیت ملی آمریکا به‌شمار می‌رود. 

به گزارش خبرگزاری ریانووستی، «باراک اوباما»، رئیس‌جمهوری آمریکا مدت اعتبار حکمی را که پیش از این «جورج بوش»، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا 21 ژوئن سال 2000 میلادی صادر کرده بود را به مدت یک سال دیگر تمدید کرد. این حکم تامین‌کننده ورود بلامانع سوخت هسته‌ای روسیه است؛ سوختی که از مواد هسته‌ای تسلیحاتی تولید شده تا برای استفاده در نیروگاه‌های اتمی به‌کار گرفته شود. 

در سندی که باراک اوباما مدت زمان آن را برای یک سال دیگر تمدید کرد، آمده است: «برای آمریکا ضرورت تامین این‌که مواد هسته‌ای گرفته شده از کلاهک‌های هسته‌ای روسیه در راستای نیازهای صلح‌آمیز استفاده شوند، همچنان وظیفه‌ای مهم در عرصه امنیت هسته‌ای است.» 

رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد: «ذخایر عظیم مواد هسته‌ای تسلیحاتی که در خاک روسیه انباشته شده‌اند همچنان تهدیدی فوق‌العاده برای امنیت ملی و سیاست خارجی آمریکا به شمار می‌روند.» 

ایالات متحده آمریکا چندی پیش وجود معاملات محرمانه با روسیه درباره پیمان جدید کاهش تسلیحات استراتژیک تهاجمی (استارت) را رد کرد. 

«رز گوته‌مولر»، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور بررسی و رعایت توافق‌نامه‌ها سه‌شنبه به اعضای کمیته امور بین‌الملل سنای آمریکا اطمینان خاطر داد که آمریکا و روسیه هیچ معامله محرمانه‌ای در رابطه با پیمان جدید کاهش تسلیحات استراتژیک تهاجمی نداشته‌اند. 

معاون «هیلاری کلینتون»، وزیر خارجه آمریکا گفت: «اجازه دهید به همه آنانی که تردید دارند علنی بگویم که هیچ معامله محرمانه‌ای میان آمریکا و روسیه مرتبط با پیمان، دفاع ضدموشکی و هر چیز دیگری وجود نداشته است.» 

گوته‌مولر تاکید کرد که آمریکا با اعلامیه خروج یک‌جانبه روسیه که تصویب شد، موافق نیست و پس از حصول توافق درباره این پیمان، هر دو طرف اعلامیه‌های ویژه‌ای داشتند که بر اساس آنها می‌توانند از پیمان خارج شوند. 

بنابر این گزارش، روسیه علتی که به‌دلیل آن می‌تواند از قرارداد خارج شود را امکان بروز تهدید ناشی از سیستم‌های ضدموشکی آمریکا در اروپا را نامیده است. 

در پیمان جدید استارت که هشتم آوریل در پراگ به امضای سران روسیه و آمریکا رسید، حداکثر کلاهک‌های هسته‌ای روسیه و آمریکا یک‌هزار و 550 عدد در نظر گرفته شده که 30 درصد کمتر از قرارداد پیشین است. 

تعداد موشک‌های قاره‌پیما، موشک‌های تعبیه شده در زیردریایی‌های اتمی و بمب‌افکن‌های هسته‌ای نیز بر اساس این پیمان نباید بیش از 800 فروند باشند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین