آفتابنیوز : آفتاب: ژاپن و کره جنوبی نیز به صف کشورهایی پیوستند که علاوه بر قطعنامه تحریم شورای امنیت، خود تحریمهای جداگانهای را علیه ایران اعمال میکنند.
به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه واشنگتن پست، کره جنوبی و ژاپن نیز قصد دارند تحریمهای مضاعفی را علیه ایران اعمال کنند اما هنوز معلوم نیست، خود تحریمهای مستقلی را وضع و اعمال خواهند کرد یا اینکه از تحریمهای مستقل و مضاعف استرالیا، آمریکا و اتحادیه اروپا پیروی خواهند کرد.
پس از اقدام شورای امنیت در تصویب قطعنامه 1929 و تایید تحریمهای جدید علیه ایران، کشورهای استرالیا و آمریکا و اتحادیه اروپا، تحریمهای مستقل و مضاعفی را علیه کشورمان اعلام کردند.
به نوشته این روزنامه، کشورهای دیگری نیز به این تحریمهای خار ج از چارچوب شورای امنیت نیز پیوستهاند که هنوز نام آنها اعلام نشده است.
واشنگتن پست اضافه میکند: تحریمهای مضاعف و مستقل کشورهای مختلف علیه ایران، در راستای سیاست دولت آمریکاست. براساس این شیوه، آمریکا و هم پیمانانش، تصویب قطعنامه تحریمهای سبک علیه تهران را در شورای امنیت میپذیرند ولی هر یک به تنهایی و جداگانه، تحریمهای شدیدتری را علیه ایران اعمال میکنند.
مقامات آمریکایی و غربی ادعا میکنند هدف این تحریمها، بازگرداندن ایران به میز مذاکرات است اما همچنان اهداف مهم دیگری را نیز دنبال میکند که از جمله میتوان به منع حمله نظامی اسرائیل علیه تاسیسات هستهای ایران اشاره کرد که منطقه را به آتش خواهد کشید.
اطمینان بخشی به کشورهای عربی هم پیمان آمریکا به این که پیشرفت برنامه هستهای ایران، تحت پیگیری است، از دیگر اهداف این تحریمهاست.
این تحریمها همچنین به دنبال ارسال پیامهایی به کشورهایی است که به دنبال دستیابی به سلاح هستهای هستند و تاکید بر این نکته که این روند دارای هزینههای ملموس و واقعی است.
"روبرت اینهورن" از مقامات برجسته وزارت خارجه آمریکا در امور اجرایی کردن تحریمها در این باره میگوید: تحریمها، هدف نهائی نیستند بلکه وسیلهای برای تحقق نتیجه هستند. این تحریمها باعث میشوند ایران به سختی، آرمانهای موشکی و هستهای خود را پیگیری کند.
وی اضافه میکند: امیدواریم بررسیهای ایران درباره هزینه - فایده این طرحها تغییر کند و تحریمها باعث شود آنها برای مذاکره با ما، با جدیت بیشتر، تشویق شوند.
این گزارش ادامه میدهد: اعضای اتحادیه اروپا با سرعت غیرعادی، تحریمهای مستقل و مضاعف خود علیه ایران را تنها با گذشت یک هفته از قطعنامه تحریم شورای امنیت تایید کردند.
این در حالی است که اتحادیه اروپا هفت تا هشت ماه زمان را برای بررسی تحریمهای شورای امنیت علیه ایران، صرف کرده بود.
برخی منابع دیپلماتیک معتقدند تلاشهای دولت اوباما برای ارتباط گیری با ایران که با پاسخی روبه رو نشد؛ اعلام ساخت تاسیسات هستهای جدید ایران و حوادث پس از انتخابات سال گذشته ایران باعث شد تا مواضع کشورهای اروپایی در مقابل تهران تغییر و منجر به تایید سریع تحریمهای مستقل و مضاعف کشورهای اروپایی علیه ایران شود.
ارزش تجارت مشترک میان ایران و اتحادیه اروپا متشکل از 27 عضو بیش از 30 میلیارد دلار میشود.