آفتابنیوز : آفتاب - سرویس بین الملل: در سه روز گذشته، اخباری مبنی بر تصمیم اسراییل برای کاهش محاصره غزه منتشر شد. در پی اظهارات مقام های اسراییلی در این خصوص، سازمان ملل هم از این موضوع استقبال کرد. با این حال موضوع حمله به کشتی امدادی و کشته و زخمی کردن امدادرسانان، هنوز برای جامعه جهانی حل نشده است.
اسراییلی ها برای کاهش فشارهای بین المللی، هیات تحقیقی را در این خصوص تشکیل داده اند اما مقامات ترکیه بیم آن دارند که این هیات تحقیق بی طرف نباشد؛ موضوعی که به نظر می رسد نگرانی مقامات کشورهای دیگر و حتی دبیر کل سازمان ملل را نیز به همراه دارد.
بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد نیز روز جمعه خواهان تشکیل هیات تحقیق در یک کشور ثالث شد و در عین حال خواست که ترکیه و اسراییل در این موضوع مشارکت نمایند.
بسیاری عمل عجیب و قبیح ارتش اسراییل را نوعی ایجاد رعب و وحشت در جامعه بین المللی می دانند. با این حال با توجه به بازتاب این عمل، اسراییلی ها قول هایی را در خصوص کاهش محاصره غزه و تشکیل هیات تحقیق و رسیدگی به حمله به کشتی امدادی داده اند؛ اما تحلیل رفتارهای آن ها در حقیقت نشان دهنده آن است که اسراییلیها نه خواستار کاهش محاصره غزه اند و نه خواستار روشن شدن موضوع کشتی امدادی. حال اسراییل تا چه حد بتواند دیپلماسی خود را در این خصوص پیش ببرد، کاملا به فشارهای بین المللی بستگی دارد.
بر اساس همین دیپلماسی است که نماینده اسراییل در سازمان ملل متحد، در نامه ای به دبیرکل این سازمان ادعا کرده است که اسراییل به ارتباط بین کشتیهای امدادی ای که از طریق لبنان، برای کمک به مردم، به غزه می روند و حزب الله لبنان، ظنین است. نماینده اسراییل، صراحتا در این نامه تهدید آمیز، گفته است که با تمام امکانات از شکسته شدن محاصره غزه جلوگیری خواهد کرد و اعزام کشتی های امدادی مذکور، می تواند به تنش در منطقه افزوده، صلح را با خطر جدی روبرو سازد.
در این نامه همچنین با لحنی جنگجویانه، از لبنان خواسته شده است که از اعزام این کشتیها جلوگیری شود.
لحن نامه اسراییل و صراحت آن ها در ادامه محاصره غزه، کاملا نشان می دهد که همزمان با کاهش نسبی فشار بین المللی، اسراییل به یکباره روی ستیزه جویانه خود را به رخ می کشد.
بسیاری از تحلیلگران امور خاورمیانه معتقدند که اتهامات وارده به لبنان، تنها برای توجیه دیپلماتیک عمل حمله به کشتی امدادی است و در عین حال اسراییل در هر فرصتی از روش نظامی برای جلوگیری از محاصره غزه استفاده خواهد کرد. لذا با چنین سیاستی، عملا امکان بازتولید جنگی دیگر در منطقه هستیم؛ جنگی که مانند جنگ 33 روزه لبنان و 22 روزه غزه با بهانه های اسراییل و تجاوز وی به همراه بی برنامگی و ناهماهنگی جامعه بین المللی آغاز خواهد شد. در واقع بحث پی گیری رفع محاصره غزه و تشکیل هیات مستقل تحقیق و به انجام رساندن تحقیق درباره کشتی امدادی، از سوی جامعه جهانی، معیاری برای اسراییل است که آیا میتواند جنگ جدیدی را در منطقه به راه بیاندازد یا خیر.