آفتابنیوز : شيراك در مصاحبهاي تلفني با جرج دبليو بوش از روند انتخابات در عراق اعلام رضايت كرده و آمادگي كشورش را براي تربيت نيروهاي امنيتي عراقي و خدمات شهري به عراقيان اعلام كرد.
اتحاديه اروپا نيز در اولين واكنش نسبت به حضور مردم در انتخابات اعلام كرد كه آمادگي كامل براي ارسال بودجه بيشتر به عراق براي كمك به برقراري دموكراسي در اين كشور را دارد.
به گفته يك منبع موثق، ژاك شيراك در گفتگوي تلفني با جرج بوش در اين خصوص گفت: اين انتخابات نقش اساسي در بازسازي ساختار سياسي عراق بازي كرد. شيوههاي تروريستي گروههاي آشوبگر كه براي تحريم انتخابات نيز بينتيجه مانده است.
در واشنگتن نيز، سخنگوي كاخ سفيد در اين خصوص گفت: مأموريت ايالات متحده در عراق هموار كردن راهي براي برقراري دموكراسي در اين كشور بود و البته ايجاد شرايطي كه عراقيها بتوانند از حقوق خود دفاع كنند. اكنون با به پايان رسيدن انتخابات، نيروهاي آمريكايي ميتوانند با غرور به آمريكا باز گردند.
وزير امورخارجه آلمان نيز در اين خصوص گفت: بايد بر روي منافع مشترك بيشتر با يكديگر همكاري كنيم. هرچند شايد در ابتداي راه با آغاز اين جنگ و مشروعيت آن با هم اختلاف نظر داشتيم.
خاوير سولانا نيز در مصاحبهاي با آسوشيتدپرس در اين خصوص گفت: حركت عراق به سمت دموكراسي كمك شاياني به بهبود وضعيت عراق در سطح بينالمللي ميكند.
با اين وجود وزراي اتحاديه اروپا با اشاره به عدم حضور اهل تسنن عراق در انتخابات اين مسأله را بزرگترين مشكل اين انتخابات عنوان كردند.
وزير امورخارجه لهستان در اين خصوص گفت: تنها راه براي حل اين بحران در جلوگيري از درگيريهاي قومي سپردن مسؤوليت به سنيان در حكومت جديد است.
وي در ادامه افزود: اگر من جاي مقامات عراقي بودم در دولت آينده، كرسيهاي بيشتري را به اهل تسنن ميدادم چرا كه در غير اين صورت خطر جنگ و خونريزي داخلي عراق را تهديد خواهد كرد.
ولاديمير پوتين از روسيه نيز كه پيش از اين اعلام كرده بود برگزاري انتخابات در موعد مقرر و با وجود نيروهاي آمريكايي ناعادلانه خواهد بود با تمجيد از حضور گسترده مردم در انتخابات در اين خصوص گفت: بي شك اين انتخابات راهي به سوي دموكراسي در عراق است. اين انتخابات، حادثهاي تاريخي براي ملت عراق است. روسيه تمام تلاش خود را براي كمك به ملت عراق خواهد كرد.
به گفته سخنگوي توني بلر، وي نيز از حضور گسترده مردم در انتخابات عراق بسيار خوشحال شده است. جوامع بينالمللي از زمان آغاز جنگ عراق، انگليس را به خاطر همكاري با ايالات متحده در اين جنگ متهم ميكردند.
وزير امورخارجه انگليس، جك استراو نيز در خصوص انتخابات عراق گفت: شركت گسترده مردم در انتخابات، مشت واقعي به آشوبگراني بود كه قصد داشتند با تهديد مردم را از حضور در انتخابات منع كنند. حضور مردم در انتخابات به اين معنا بود كه دموكراسي و آزادي ارزشهاي جهاني هستند كه تمامي مردم جهان خواهان دستيابي به اين ارزشها ميباشند.
شاه اردن نيز درخصوص انتخابات گفت: انتخابات عراق نويد بخش پيامهاي خوب براي خاورميانه است.
نخست وزير مالزي ملك عبدالله نيز در اين خصوص گفت: اميدوارم نتيجه انتخابات تا آن حد كه دولت بتواند با اتكاي به آن به تدوين قانون اساسي بپردازد سنديت داشته باشد.