کد خبر: ۱۰۱۷۰۸
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۲:۴۰

طرح حمایت از تاسیس و تقویت موسسات و مراكز آموزش عالی غیر‌دولتی تصویب شد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: در جلسه علنی امروز مجلس، طرح حمایت از تاسیس و تقویت موسسات و مراكز آموزش عالی غیر‌دولتی كه یک فوریت آن در جلسه علنی 17/9/87 به تصویب رسیده بود در دستور كار مجلس قرار گرفت. نمایندگان پس از استماع نظرات مخالفان و موافقان با 134 رای موافق، 72 رای مخالف و 4 رای ممتنع به كلیات آن رای مثبت دادند.

الیاس نادران نماینده تهران در مخالفت با این طرح گفت: تصویب این طرح به معنای ملغی شدن مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد دانشگاه آزاد است. به گونه‌ای كه بخش اعظم پیشنهاد حاضر ناظر بر دانشگاه آزاد اسلامی كه هم اكنون محل مناقشه است.

نادران: به مصلحت نیست كه مجلس وارد منازعات دانشگاه آزاد و شورای انقلاب فرهنگی شود

این عضو كمیسیون اقتصادی مجلس با تاكید بر اینكه شورای عالی انقلاب فرهنگی اساسنامه‌ای برای دانشگاه آزاد تهیه كرده است، گفت: با وجود پیشرفت‌های دانشگاه آزاد، فعالیت‌های این دانشگاه به بخش‌های مختلف و حوزه سیاسی سرایت كرده كه براساس تحقیق و تفحص مجلس هفتم بخشی از منابع این دانشگاه كه باید صرف پیشرفت آن می‌شد، در حوزه سیاسی به نفع كاندیدای خاص ثبت شده است.

این نماینده مجلس یادآور شد: براساس این طرح، تغییرات اساسنامه دانشگاه آزاد باید از سوی هیات موسس باشد كه این مساله به معنای كان لم یكن تلقی كردن مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

به گفته نادران دادن اختیارات تغییر اساسنامه به جمعی محدود می‌تواندزمینه را برای تداوم وضعیت مدیریت كنونی دانشگاه آزاد كه تاكنون وجود داشته است، فراهم كند. 

وی تصریح كرد: به مصلحت مجلس نیست كه بر تعارضات شورای عالی انقلاب فرهنگی و هیات موسس دانشگاه آزاد وارد شود و باید اجازه داد كه آنچه كه در شورا تصویب شده مسیر خود را طی كند و مجلس خود را از این صف بندی‌های سیاسی خارج كند.

یوسف‌نژاد: این طرح مواضع شورای عالی انقلاب فرهنگی را تحكیم می‌كند

علی اصغر یوسف نژاد نماینده ساری نیز در موافقت از این طرح اظهار داشت: آنچه كه در این طرح آمده در مورد دانشگاه‌ها و مراكز آموزش غیر دولتی است كه یكی از آنها دانشگاه آزاد است.

وی افزود: در این طرح آمده است كه تغییرات اساسنامه با نظر شورای گسترش و تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی است كه این موضوع در جهت تقویت این شوراست. 

این عضو كمیسیون صنایع و معادن مجلس پیشنهاد تشكیل كارگروه شهریه را كه در این طرح آمده امر مثبتی ارزیابی كرد و گفت: تشكیل این كارگروه باعث رعایت حداقل‌های كیفیت آموزشی و تغییر شهریه برمبنای آن است به گونه‌ای كه این طرح تایید شوراست كه می‌تواند مشكل گشای بسیاری از مراكز آموزشی باشد.

شهرزاد: این طرح به معنای دور زدن شورای عالی انقلاب فرهنگی است

محمد كریم شهرزاد نماینده اصفهان از دیگر مخالفین این طرح با بیان اینكه این طرح به معنای دور زدن شورای عالی انقلاب فرهنگی است گفت: این مساله شبیه به همان چیزی است كه اسم كسی از صندوق در نیاید و بگوید تقلب شده و این موضوع باید در جای دیگری مورد رسیدگی قرار گیرد.

این نماینده مجلس معتقد است كه این طرح دارای ظرافت‌هایی است كه باید با دقت با آن برخورد شود. این عضو فراكسیون اصولگرایان با اشاره به تاریخچه و ساختار شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان كرد: این شورا یادگاری از امام (ره) است كه تركیب عالی از مسوولین ارشد نظام است كه قریب به دو دهه امور آموزشی و پژوهشی و فرهنگی كشور تصمیمات زیادی اتخاذ كرده است .روال بر این بوده كه ما به‌عنوان ارگان ولایتی از آن تبعیت كنیم.

شهرزاد معتقد است تا به امروز تقسیم كار نانوشته‌ای میان مجلس و شورا برقرار بود مبنی بر اینكه اگر شورا مسائلی را مورد رسیدگی قرار می‌داد، مجلس در برابر آن سكوت می‌كرد.

این نماینده مجلس معتقد است كه تاكنون تمام مصوبات شورا قابل قبول بوده و امروز نیز با همان ضوابط مصوبه‌ای تصویب شده و اساسنامه دانشگاه آزاد و هیات امنای آن تغییر كرده كه احتمال تغییرات مدیریتی در آن وجود دارد. چرا مجلس اصولگرا باید مصوبه‌ای بر خلاف خواسته‌های این مجموعه داشته باشد؟

نقوی: با این طرح به اختیارات شورای عالی انقلاب فرهنگی سامان می‌دهیم

سید حسین نقوی نماینده ورامین در موافقت با این طرح گفت: این طرح اختیارات شورای عالی انقلاب فرهنگی را نفی نمی‌كند و حتی به آن سامان می‌بخشد.

وی معتقد است 330 مركز آموزش عالی غیر دولتی در حال فعالیتند و شهریه می‌گیرند و دارای هیات امنا هستند و این طرح تنها معطوف به دانشگاه آزاد نیست.

این عضو كمیسیون امنیت ملی یادآور شد: بسیاری از سرمایه‌گذاری‌ها در استان‌های دور افتاده صورت می‌گیرد كه با كمترین امكانات شهریه ثابت، دریافت می‌شود. اگر ما با دانشگاه آزاد و مسائل‌اش مشكل داریم با تصویب این طرح می‌توانیم مشكلات آن را حل كنیم.

زاكانی: تصویب این طرح بدعت گذاری و رد مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است

علیرضا زاكانی نماینده تهران از دیگر مخالفین این طرح، این موضوع را كه تصویب این طرح خلع‌های قانونی راپر می‌كند، رد كرد و گفت: ما خلا قانونی نداریم كه این طرح بخواهد آن خلا را پر كند.

این عضو كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس یادآور شد: برای تصویب اساسنامه دانشگاه‌ها و شهریه‌ها مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی را داریم. بی‌شك مراد و منظور طراحان این طرح معطوف به آموزش و پرورش نیست و تنها به شهریه و اساسنامه دانشگاه آزاد مربوط است.

این نماینده مجلس تصویب این طرح را بدعت گذاری و حركت در مسیری عنوان كرد كه برخلاف گذشته بوده است. چرا كه تا كنون، زمانی كه شورای عالی انقلاب فرهنگی در مسائلی ورود پیدا می‌كرد، مجلس سكوت می‌كرد. اما الان مجلس به دنبال ایجاد یک رویه جدید است.

وی افزود: چند ماه پیش شورای انقلاب فرهنگی اساسنامه دانشگاه آزاد را تغییر داد و ظرف روزهای آینده بناست رئیس دانشگاه را هیات امنا انتخاب كنند. مشكلات از همین جا آغاز شد كه ما شاهد طرح‌های یک فوریتی و دو فوریتی در اینباره در مجلس بودیم.

ذوالقدر: این طرح تنها منحصر به دانشگاه آزاد نیست و مخالفان مخالف این طرح نبوده‌اند

سید مصطفی ذوالقدر نماینده بندرعباس به‌عنوان آخرین موافق این طرح هدف از آن را اجرای اصل 44 كه مورد تایید مقام معظم رهبری بوده است دانست و گفت: امروز همین دانشگاه غیر انتفاعی موجب شده است كه به جای دكتر خارجی، پزشكان ایرانی داوطلب برای سفر به خارج از كشور داشته باشیم.

این عضو كمیسیون اقتصادی با این طرح این سوال كه آیا علم تنها باید در دانشگاه دولتی باشد؟، گفت: در مالزی صدها دانشگاه آزاد وجود دارد و نزدیک به 3هزار نفر از ایران در مالزی در حال تحصیل‌ هستند.

به گفته وی، این طرح تنها منحصر به دانشگاه آزاد نیست و مخالفان مخالف این طرح نبوده‌اند، بلكه مخالف دانشگاه آزاد هستند و با آن اختلاف دارند.

در پایان نمایندگان به كلیات این طرح رای مثبت دادند و مجلس وارد بررسی جزییات این طرح شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین