آفتابنیوز : آفتاب: محمود احمدینژاد، تاکید کرد: اهمال کاری یک قاضی و تحت تاثیر قرار گرفتن آن هیچگاه پذیرفتنی نیست.
محمود احمدینژاد در همایش سراسری قوه قضاییه گفت: بخشی از عدالت توضیح عادلانه امکانات و فرصتهاست و بخش مهمی از آن نیز تنظیم و نظارت و برخورد با دستاندازی هاست.
وی تصریح کرد: اولین گام برای ایجاد عدالت تنظیم قوانین جامع و مانع است که اگر این قوانین به خوبی تنظیم و تدوین شوند میتوانند عدالت را تحقق بخشند.
احمدینژاد، تاکید کرد: اگر قوانین فرصتها را دست توزیع نکنند و یا پیچیدگیهایی در اجرای آن وجودداشته باشد و یا منفذهائی برای گریز از دست قانون فراهم باشد امکان عدالت وجود ندارد و حقوق جامعه و افراد جابجا میشود لذا تنظیم قوانین جامع و مانع در این راستا بسیار اهمیت دارد.
محمود احمدینژاد، اظهار داشت: اگر در قوانین تناقض وجود داشته باشد و بدون جامعیت و قاطعیت و مانعیت باشد این فرصت را برای زیادهخواهان فراهم میکند.
وی تصریح کرد: در جایی دیگر کثرت قوانین نیز به خودی خود موضوعی ارزشمند نیست و باید قوانین در عین اینکه فرابخشی باشد همه موضوعات را در خود داشته باشد از پیچیدگی به دور باشد، البته هرچند که ارتباطات و حوادث و موضوعات دیگر ما را مجبور به ایجاد قوانین جدید میکند.
محمود احمدینژاد، در ادامه گفت: یک قانون دقیق به صدها قانون که دارای پیچیدگیها و گریزگاههایی هست که محلی برای دستاندازی شیاطین و زیادهخواهان باشد ارزش دارد.
وی در ادامه به تشریح اجرای قانون و نقش آن در عدالت پرداخت و گفت: اگر قانون را درست اجرا نکنیم و یا دور بزنیم و یا تفسیر نادرست قانونی داشته باشیم هیچگاه عدالت اجرا نخواهد شد و این نیازمند مجریان عادل و پایبند به قانون و آرمانهای جامعه هستند.
احمدینژاد اظهار داشت: اجرای دقیق قانون به عهده قوه قضاییه سپرده شده است و تضمین اجرای قانون و تضمین اجرای عدالت از وظایف اصلی این قوه است.
محموداحمدینژاد، گفت: اگر قانونی ناقصی هم برای اجرا وجود داشته باشد اگر به درستی اجرا شود به عدالت نزدیکتر است اما اگر همین قانون ناقص، با تخلفاتی و به موقع و به درستی اجرا نشود باز عدالتی در کار نیست.
وی با تاکید بر اینکه کشور ایران نیازمند یک قدرت و دست قوی حاکم برای اعمال عدالت و نظارت براجرای قانون است، گفت: قوه قضاییه میتواند برای تامین عدالت قوانین را به درستی اجرا کند و این نقش را به درستی برعهده بگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه همه قوا و کارگزاران باید پاک باشند، گفت: در ارتباطات عدهای زیادهخواه با قدرتی که دارند سوء استفاده میکنند که با اجرای دقیق قانون میتوان به آنها برخورد کرد و دست آنها را قطع کرد.
وی با بیان اینکه اجرای عدالت کار سختی است، گفت: البته فشارها از درون و بیرون بر قوه قضاییه وجوددارد، اما اجرای یک حکم خدا از صدها پروژه عمرانی که در کشور اجرا میشود بالاتر است چرا که اجرای قوانین احیای روح و اندیشه انسانی است.
محمود احمدینژاد، تصریح کرد: از درون فشار به قوه قضاییه بیشتر است و ارتباطات قوی برای نفوذ به این قوه بسیار زیاد است، اما قضات از ویژگیها و خصوصیات متفاوتی با دیگران برخوردارند، چنانچه بعد از مقام معظم رهبری این ویژگیهای ارزشمند به آنها نسبت داده شده است.
احمدینژاد ادامه داد: یک مجری، یک وزیر، یک مدیر اگرچه تحت تاثیر فشارها قرار بگیرد شاید عملکردش توجیهپذیر باشد اما کوتاهی و اهمال کاری یک قاضی و تحت تاثیر قرار گرفتن آن هیچگاه پذیرفتنی نیست.
وی در تضمین نظارت قوه قضاییه بر سایر قوا و دستگاههای اجرایی اشاره کردو گفت: شان قوه قضاییه آنچنان بالاست که نظارت بر عملکرد قوا بر عهده این قوه است و از طریق دیوان محاسبات، سازمان بازرسی، دیوان عدالت اداری ، قضات در سراسر کشور بر دستگاههای اجرایی نظارت دارند و خود قوه قضاییه اینقدر اهمیت دارد که نظارت بر عملکرد این دستگاه را در درون خودش انجام میشود.
احمدینژاد تاکید کرد: تردیدی نیست نقطه آرامش یک کشور متکی به دستگاه قضایی آن است.
وی گفت: خیل عظیمی از قضات در کشور فعالیت میکنندکه همه انقلابی، شجاع، زحمتکش و متدین هستند و عاشق و آرمانگرا بوده و امیدوارم این زحمتها به درجات بالاتری برسد که منجر به گسترش عدالت شود.
وی خطاب به مدعوین گفت: البته در ابتدای راه هستیم و باید به جایی برسیم که اولا در هر نقطه ایران یک شهروند برای احقاق حق خود این اطمینان را در دلش بهوجود بیاید که حقش جاری میشود و امنیت و آرامش در کشور اتفاق بیفتد.
وی در ادامه توضیح داد: در هرنقطه ایران برای احقاق حق باید بستری فراهم شود که مردم این اطمینان را در دلشان به وجود بیاید که هنگام مراجعه به دستگاه قضایی عدالت و حق جاری شود.
احمدینژاد در ادامه به موضوع دوم و رسیدن به آن اشاره کرد و گفت: باید در تمام ایران این باور به وجود بیاید که اگر عدهای دستاندازی و تخلف و اختلاس در امر عدالت و قانون کردند دست قاطع نظارتی وجود دارد که حتما دست آنها را قطع خواهد کرد و کسی در ذهنش به سمت شیطنت و دست اندازی به پیش نرود و این در واقع همان جایگاهی است که ما باید به آن برسیم چرا که امنیت حقیقی شکوفایی حقیقی را محیا میکند.
وی در بخش دیگر سخنان خود به تشریح اندیشههای جمهوری اسلامی ایران پرداخت و گفت: اندیشههای مادی به پایان راه رسیدهاند و جهان به بن بست نظری رسیده است، اما تنها ملتی و تنها کشوری که در دنیا میتواند دیده عرضه کند ملت و کشور ایران است که برآمده از فرهنگ اسلام ناب محمد (ص) است.
وی با بیان اینکه عدالت واقعی به دست دیوان عدالت گستر اتفاق خواهد افتاد، گفت: البته در این زمینه ما باید از فرصتها و ظرفیتهای خود نهایت استفاده را برای عدالت به کار ببریم.
احمدینژاد در ادامه در خصوص حقوق قضات گفت: در دولت علاوه بر اضافه حقوق کارکنان مبلغی را برای قضات در نظر گرفته است، چرا که معتقدیم در این حوزه هیچگاه هزینه و اسرافی به وجود نمیآید و باید قضات تامین شوند.
وی با تاکید بر اینکه دولت پشتیبان قضات خواهد بود،گفت: در دولت نهم و دهم بودجه دستگاه قضایی سه برابر افزایش یافت به گونهای که از 400 هزار میلیارد تومان در سال 84 اعتبار قوه قضاییه به یک هزار 200 تا یک هزار و 300 میلیارد تومان در سالجاری رسید.
احمدینژاد عنصر محوری در شکوفایی انسانی و تحقق اهداف خلقت انسانی را عدالت ذکر کرد و گفت: عدالت نقطه آغاز حرکت است و اگر حق بر جای بنشیند اجزای جامعه و تک تک انسانها کارکرد خود را به راحتی انجام خواهد داد.
وی با بیان اینکه موضوع اصلی قضا عدالت است،گفت: موضوع حکومت نیز عدالت است و اگر آن را برداریم چیزی از آن باقی نمیماند. حکومت با عدالت باقی میماند، ولی هرگز با کفر باقی نمیماند.
حضرت علی (ع) به شهادت رسید به خاطر اینکه بر عدالت پافشاری کرد لذا باید عدالت را سرلوحه کارمان قرار دهیم.