آفتابنیوز : آفتاب: عضو کمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در خصوص تحریمهای اتحادیه اروپا بر علیه ایران معتقد است؛ اتحادیه اروپا از عقلانیت خارج شده است.
جواد جهانگیرزاده، تحریمهای اخیر اتحادیه اروپا را که علاوه بر تحریمهای شورای امنیت مقرر داشته نشانه جدی بر اینکه این اتحادیه از عقلانیت خارج میشود؛ دانست و گفت: از زمانی که خانم اشتون بر سر کار آمده اتحادیه اروپا دچار رویکرد جدیدی که من اسم آن را منطق گریزی و واقعیت گریزی جامعه اروپا میدانم شده است.
وی افزود: تحریمهای یکجانبه اتحادیه اروپا از طرف دیگر نشاندهنده یک حقد و کینه آشکار نسبت به جمهوری اسلامی ایران است که البته این موضوع نمیتواند پایدار بماند، زیرا اتحادیه اروپا به ایران نیاز دارد و طبیعی است که همه بازارهای بینالمللی نیز در اختیار اتحادیه اروپا نیست.
نماینده مردم ارومیه ادامه داد: اگرچه اتحادیه اروپا حوزه مهمی در جهان است، اما باید باور کنیم که امروز حوزههای مختلفی چه به صورت رسمی و چه غیر رسمی وجود دارند که میتوانند این تلاش اتحادیه اروپا را خنثی کنند.
وی این موضوع برای اتحادیه اروپا یک ننگ سیاسی خواهد بود، گفت: این نهاد بینالمللی تا دیروز پشت سر آمریکایی حرکت میکرد، اما امروز از آنها جلو افتاده و به کاسه داغتر از آش تبدیل شده است.
این عضو کمسیون امنیتملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این موضع برای اتحادیه اروپا اصلا مناسب نیست،گفت: اتحادیه اروپا میتواند گامهای ویژهتر و مهمتری در خصوص خارج کردن جهان از یک جانبهگرایی فعلی و یا دوجانبهگرایی پیشین داشته باشد.
وی اضافه کرد: اتحادیه اروپا به جایی اینکه این روند (مقابله یک جانبهگرایی فعلی و یا دوجانبهگرایی پیشین)را تسریع ببخشد تحت تاثیر قدرتهای بینالمللی قرار گرفته و یک پای ماجرا را بازی میکند، در حالی که اصلا صلاحیت بازی در این ماجرا را ندارد و این موضوع به لحاظ بلند مدت به نفع اتحادیه اروپا نیست.
وی در خصوص تاثیر تحریمها با اشاره به همکاری چندین ساله این اتحادیه با آمریکا در موضوع تحریمها و با بیان اینکه این موضع یک موضع انفعالی برای اتحادیه اروپا به شمار میآید گفت: نمیگوییم تحریمها بیتاثیر بوده، ولی سطح تاثیری را که مد نظر آنها بود را نیز نداشته؛ آنها دو سال قطعنامه را به تاخیر انداختند تنها به این دلیل که نقش تحریمها و سطح اثر بخشی آن را ارزیابی کنند و امروز که این اتحادیه در اعمال تحریم از دیگران جلو افتاده است، ناشی از آن است که گمان میکنند هرچه تحریمها را بیشتر کنند تاثیر آن بیشتر خواهد بود، اما این یک رویکرد صحیح و منبعث از واقعیات بینالمللی نیست.
وی در خصوص تامین بنزین مورد نیاز کشور با بیان اینکه بازارهای دیگری در این رابطه وجود دارند،گفت: البته این موضوع علاوه بر اینکه ما را به سمت مصرف کمتر و مدیریت مصرف پیش میبرد، نسبت به افزایش سطح تولید داخلی نیز ترغیب میکند.ما معتقدیم تحریمها دیگر کارساز نیست و آنچه که اتحادیه اروپا از آن غافل است یعنی گفتوگو کارساز است.
جهانگیرزاده تصریح کرد: اتحادیه اروپا زمانی موثرترین مجموعه در بحث پیگیری مساله هستهای ایران بود، اما امروز متاسفانه از این موضوع غفلت میکند.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی بازار بینالمللی نفت و انرژی، امکان اینکه در تامین بنزین مورد نیازمان دچار مشکل شویم کم است.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در ارزیابی عملکرد برزیل در پرونده هستهای ایران با بیان اینکه هر کشور محدودیت خود را دارد، گفت: برزیل مایل است بهعنوان عضو ششم دائمی شورای امنیت برگزیده شود و این نیازمند آن است که در پروندههای بینالمللی نقش ایفا کند؛ به نظر من برزیل از کارت جمهوری اسلامی ایران خوب استفاده میکند.
وی با بیان اینکه ما مایلیم شورای امنیت از شرایط نامناسب فعلی بیرون آید، گفت: آمریکایی بسیار مایلند که اگر قرار است به کشوری غیر از 5 عضو سابق امتیاز داده شود آن امتیاز به ژاپن تعلق بگیرد درحالی که به نفع کشورهای جهان سوم است که برزیل از این حق برخوردار شود.