آفتابنیوز : آفتاب: مردم گینه برای نخستین بار پس از گذشت 50 سال از استقلال این کشور یکشنبه ـامروزـ در انتخاباتی آزاد پای صندوقهای رای میروند.
به گزارش آسوشیتدپرس، پس از گذشت 50 سال از استقلال گینه، مردم این کشور در حالی پای صندوقهای رای میروند که امیدوارند این انتخابات سرانجام به چند دهه حمکرانی نظامیان بر این کشور پایان داده و حکومت دموکرات به قدرت برسد.
بنا بر این گزارش، در آستانه برگزاری انتخابات در گینه، حاکم قدرتمند نظامی این کشور با ابراز تعهد نسبت به برگزاری انتخاباتی عادلانه و شفاف به نامزدهای ریاستجمهوری هشدار داد که بهمنظور جلوگیری از بروز خشونت و یا خطر بازگشت این کشور به دوره بیثبات گذشته کمک کنند.
ژنرال «سکوبا کوناته» در آخرین ساعات روز شنبه در گردهمایی 24 کاندیدای انتخابات در مقر ریاستجمهوری گینه گفت: «اگر دولت اقتدار نداشته باشد مانند زندگی کردن در جنگل است و ما دیگر نمیتوانیم بیش از این در چنین شرایطی زندگی کنیم.»
کوناته با اعلام اینکه در انتخابات شرکت نمیکند گفت که گینه باید میان رویای دموکراسی و بینظمی و بیثباتی یکی را انتخاب کند.
رقابتهای انتخاباتی نسبتا آرام در گینه هفته گذشته زمانی که حامیان دو حزب سیاسی در شهری در 50 کیلومتری «کوناکری»، پایتخت گینه با یکدیگر درگیر شدند و یک کشته بر جای گذاشت، به خشونت کشیده شد.
رهبر کودتای نظامی گینه بعد از آنکه از تروری ناموفق بعد از قتل عام شرکتکنندگان در راهپیمایی هواداران دموکراسی جان سالم به در برد، به تبعید داوطلبانه رفت و بعد از آن دولت انتقالی گینه با کمک میانجیگران بینالمللی تشکیل شد.
سکوبا کوناته، رهبر دولت موقت گینه طی حکمی اعلام کرد که دولت شورای ملی انتقال قدرت با 155 عضو را تشکیل داده است.
بنا بر این گزارش، هرچند یکی از قدیمیترین چهرههای اپوزیسیون گینه بهطور رسمی فعالیت خود را بهعنوان نخستوزیر آغاز کرده است ولی نگرانیها درباره تلاش رهبر سابق خونتای این کشور برای تاثیرگذاری در تصمیمهای سیاسی هنوز به قوت خود باقی است.
«ژان ماری دور»، از سرسختترین منتقدان «موسی دادیس کامارا»، رهبر سابق نظامی گینه 13 ماه بعد از آغاز حاکمیت نظامی و انحلال قانون اساسی با شعار تلاش برای پیش بردن کشور به سمت دموکراسی، پا به عرصه رسمی سیاسی گذاشته است.
وی طی سخنانی گفت: «به پیشبرد کشور به سمت انتخاباتی آزاد، معتبر و شفاف که در حال حاضر نقطه گذری ضروری و مهم است، متعهد هستم.»
وی پیش از این زمانی که به برگزاری تظاهراتی در حمایت از پایان حکمرانی نظامیان کمک کرده بود، بهشدت توسط نیروهای وابسته کامارا مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود.
دور در حالی فعالیت خود را آغاز کرد که رهبر در تبعید گینه خواستار صلح و سازش در کشورش شد و از سیاستمداران خواست تا اختلافات قومی خود را کنار گذاشته و زمینه را برای برگزاری انتخابات آینده فراهم کنند.