کد خبر: ۱۰۲۴۲۶۴
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۴۰۴ - ۰۰:۳۸
جوزف عون مدعی شده "شیعیان پس از چهل سال مبارزه بدون هرگونه چشم‌اندازی مشخص خسته شده‌اند"

رئیس جمهور لبنان: حزب‌الله از لحاظ نظامی پایان یافته است

رئیس جمهور لبنان اظهار داشت: «علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، سخنان بسیار تندی از من شنید و بسیار عصبی به نظر می‌رسید. به او گفتم: مسئولیت شیعیان لبنان با من است و نه شما. این مواضع بالاتر از هر گونه ابراز نظری است و من او را مجبور کردم که تنش خود را فرو بنشاند تا جایی که پاهایش لرزید. او گرفته و ناراحت از کاخ خارج شد، سپس برگشت و درخواست وقت ملاقات کرد، اما من او را نپذیرفتم.»
رئیس جمهور لبنان: حزب‌الله از لحاظ نظامی پایان یافته است
آفتاب‌‌نیوز :

«جوزف عون»، رئیس جمهور لبنان روز سه‌شنبه با بیان اینکه شاخه نظامی حزب الله به پایان رسیده است، گفت: «طرف‌های ذی‌ربط از این واقعیت و این نتیجه آگاه هستند، اما مشتاق یک پایان آبرومندانه و خروج عزتمندانه هستند.»

به گزارش آرتی، عون تأکید کرد: «این همان چیزی است که ما برای دستیابی به آن تلاش می‌کنیم، به دور از آشفتگی سیاسی و عمومی که با نزدیک شدن به انتخابات پارلمانی پیش رو، کشور را فرا گرفته است.»

وی افزود: «شیعیان پس از چهل سال مبارزه بدون هرگونه چشم‌اندازی مشخص خسته شده‌اند. امام موسی صدر زمانی گفته بود که ما در صف اول مدافعان فلسطین خواهیم بود، زمانی که همه در آن مشارکت کنند، اما ما به تنهایی نخواهیم جنگید، بلکه مذاکره خواهیم کرد و چاره‌ای جز مذاکره نداریم. این غزه است که پس از یک جنگ شدید کاملاً ویران شده است و اکنون آنها با هم پشت میز مذاکره نشسته‌اند.»

رئیس جمهور لبنان اظهار داشت: «علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، سخنان بسیار تندی از من شنید و بسیار عصبی به نظر می‌رسید. به او گفتم: مسئولیت شیعیان لبنان با من است و نه شما. این مواضع بالاتر از هر گونه ابراز نظری است و من او را مجبور کردم که تنش خود را فرو بنشاند تا جایی که پاهایش لرزید. او گرفته و ناراحت از کاخ خارج شد، سپس برگشت و درخواست وقت ملاقات کرد، اما من او را نپذیرفتم.»

عون عنوان کرد: «من هیچ منفعت شخصی ندارم و سیاستمدار سنتی نیستم، بلکه یک دولتمرد هستم. دولتمردان هر کاری را که برای ساختن میهن خود لازم است، به دور از جنجال و پوپولیسم انجام می‌دهند. این دقیقاً همان چیزی است که من آرزویش را دارم: کشوری عادی که در آن با غرور، عزت و رفاه زندگی کنیم و سپس آن را به فرزندان و نوه‌هایمان که شایسته زندگی بهتری هستند، تحویل دهیم.»

وی در مورد نقش و توانایی‌های ارتش، انحصار سلاح و اجرای برنامه خود که به هنگام سوگند ریاست جمهوری مطرح کرد، توضیح داد: «ما با صبر و دوراندیشی، با خرد و آرامش کار می‌کنیم و از حساسیت‌ها آگاه هستیم و با آنها بسیار با دقت برخورد می‌کنیم. اما این مانع از رسیدن ما به نتیجه نخواهد شد: انحصار سلاح و انحصار تصمیم‌گیری، زیرا این الفبای تأسیس دولت‌ها است و هیچ دولتی بدون آن وجود ندارد. اینها اصول ثابتی هستند که قبل و بعد از قطعنامه ۱۷۰۱، قبل و بعد از طائف، قبل و بعد از قانون اساسی تغییر نمی‌کنند. یا ما یک دولت هستیم یا نیستیم.»

عون گفت: «چه کسی گفته ارتش ناتوان است؟ ارتش مشروعیت و حمایت مردم لبنان را دارد و اینها اصول اساسی هستند که از همه چیز فراتر هستند. من به شما قول می‌دهم که ارتش در جنوب و در تمام مناطق آزاد شده خواهد بود و دولت حضور خود را در هر وجب از خاک لبنان اعمال خواهد کرد. هر کسی که غیر از این فکر کند، اشتباه می‌کند.»

رئیس جمهور لبنان سخنان خود را با این جمله به پایان رساند: «من این قول را در آغاز دوره ریاست جمهوری‌ام، در سخنرانی افتتاحیه‌ام به شما دادم و به آن قول و وعده وفادار خواهم ماند. تا زمانی که ماموریتم را آنطور که باید به پایان نرسانم، پست خود را ترک نخواهم کرد. اوضاع کمی طول خواهد کشید، اما در نهایت به هدف خود خواهیم رسید.»

منبع: شفقنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین