آفتابنیوز : آفتاب: کامران دانشجو در نشست اعضای هیأت امنای دانشگاه الزهرا(س) مهمترین وظیفه هیأتهای امنای دانشگاهها را سیاستگذاری و برنامهریزی کلان برای دانشگاهها دانست تا بهدین وسیله دانشگاهها در راستای اهداف نظام و در مسیر انقلاب و رهبری حرکت کنند.
وی با بیان اینکه هیأتهای امنا باید به مسیر حرکت دانشگاهها نظارت کنند گفت: هیأتهای امنای دانشگاهها باید روند امور در دانشگاهها را رصد کنند و بر حرکت دانشگاهها در مسیر آرمانخواهی، گسترش اخلاق اسلامی و آموزش علم توام با ایمان نظارت کنند.
وزیر علوم اظهار داشت: پرداختن به مسائل مالی، بودجه و امور پرسنلی نیز طبق قانون از وظایف هیأتهای امنا است اما روشن است که اگر از وقت و ظرفیت شخصیتهای فرهنگی، اجتماعی و مدیران اجرایی عضو هیأتهای امنا صرفاً در این حوزه محدود استفاده شود حتماً از این همه ظرفیت فکری استفاده بهینه صورت نمیگیرد.
وی تاکید کرد: اعضای هیأتهای امنای دانشگاهها باید در جریان جذب اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاهها باشند که آیا افرادی که جذب میشوند در مسیر خواستههای انقلاب و رهبری هستند.
دانشجو با بیان اینکه هیأتهای امنا لازم است بر متونی که در دانشگاهها تدریس میشود نیز نظارت داشته باشند، گفت: اساتید و متون درسی ارکان و ابزارهای تعلیم و تربیت در دانشگاهها هستند بنابراین باید دقت شود این ارکان و ابزارها در مسیری باشند که خروجی مورد نظر در جامعه اسلامی حاصل شود یعنی انسان دینمدار و متخصص تحویل جامعه داده شود.
وی اضافه کرد: در دانشگاهها باید برای نظام جمهوری اسلامی کادرسازی شود لذا از هرگونه نگاه جناحی و حزبی باید جداً پرهیز کرد و اگر در هر دانشگاهی چه دولتی و چه غیرانتفاعی نگاه جناحی یا حزبی حاکم شود، چنین مسألهای به ضرر و زیان کشور و آفت بزرگی برای آموزش عالی خواهد بود.
وزیر علوم دانشگاه را محل تعلیم و تربیت دانست و گفت: به فرمایش امام خمینی(ره) تربیت بر تعلیم مقدم است و دانشگاهها باید به این نکته اساسی توجه کنند که تفاوت اصلی دانشگاههای ما با دانشگاهای غرب در همین است و چنانچه دانشگاهها به تربیت انسان آرمانخواه مدنظر اسلام نپردازند، اگر بالاترین سطوح دانش نیز حاصل شود و کلیه مشکلات عمرانی و رفاهی را نیز حل کنند در انجام تکلیف و وظیفه موفق عمل نکردهاند.
وی گفت: دانشگاهها بخش مجزای از جامعه و نظام جمهوری اسلامی نیستند و باید در چارچوب اهداف و سیاستهای کلی کشور و خواست مردم حرکت کنند و نظام حق دارد ضمن احترام به استقلال دانشگاهها در دانشگاهها اعمال حاکمیت کند و هرگاه دانشگاهی از مسیر مورد نظر مردم مسلمان و انقلابی ایران منحرف شود با اعمال حاکمیت آن را در مسیر صحیح علم توأم با دین قرار دهد که این اعمال حاکمیت میتواند از طریق اعضای هیأتهای امنا نیز صورت گیرد.
دانشجو افزود: دانشگاهها جایگاه تربیت نسل جدید و محل تامین نیروهای انسانی مجموعه دستگاههای اجرایی کشور هستند لذا به علت همین تاثیرگذاری زیاد اعضای هیأت امنا و ستاد وزارت علوم باید بر دانشگاهها اعمال نظارت داشته باشد.
اين معلوم مي كند كه اين افراد هيچ شناختي نسبت به زيرمجموعهي خود ندارند و هيچ شناختي نسبت به كليت جامعهی دانشجويي و دانشگاهي ندارد...