آفتاب: وزیر امور خارجه کشورمان در نامههای جداگانهای به وزیران امور خارجه کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد ضمن انتقاد شدید از بانیان قطعنامه 1929، همراهی سایر کشورها در شورای امنیت با این قطعنامه را مایه تاسف خواند.
منوچهر متکی ـ وزیر امور خارجه کشورمان ـ در نامههای خود به وزیران امور خارجه برزیل و ترکیه به نمایندگی از طرف دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران از درایت و منطق دولت و مردم این دو کشور بهخاطر ایستادگی در مقابل فشارهای سیاسی چند کشور خاص و رای منفی به قطعنامه قدردانی کرده است.
وزیر امور خارجه کشورمان در این نامهها دیدگاههای اصولی جمهوری اسلامی ایران درباره قطعنامه 1929 را اعلام کرده است.
او اقدام عجولانه و اصرار آمریکا و چند همپیمانش برای صدور قطعنامهای غیرعادلانه و غیرقانونی توسط شورای امنیت سازمان ملل علیه ملت بزرگ ایران را مورد انتقاد قرار داده و تصریح کرده است: در حالی که با صدور بیانیه تهران فضای مثبت و سازندهای ایجاد شده و راه را برای همکاری و آغاز یک دوره جدید از اعتماد متقابل گشوده بود، اقدام غیرمنطقی شورای امنیت تنها نشان دهنده تمایل واقعی نداشتن طرفهای مقابل برای گفتوگو و تعامل است.
وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از این برنامهها افزوده است: شورای امنیت سازمان ملل که وظیفهاش رسیدگی به مسائل فوری همچون حمله وحشیانه نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی به کاروانهای بشر دوستانه است برخلاف انتظار جامعه بینالمللی موضوعی را در دستور کار خود قرار داده که هیچ فوریتی نداشته و هیچ تهدیدی برای صلح و امنیت بینالمللی نیست.
متکی با تاکید بر صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای کشورمان و اعلام این که سلاحهای هستهای هیچ جایگاهی در سیاستهای امنیتی و دفاعی ایران ندارد، اضافه کرده است: تصویب چنین قطعنامههایی از دیدگاه ملت بزرگ ایران نه تنها خللی در برنامه کاملا صلحآمیز ایران وارد نمیکند بلکه عزم کشورمان را در ادامه راه فعلی برای توسعه فنآوری هستهای صلحآمیز راسختر خواهد کرد.
هـشـدار بـه اتـحـاديـه اروپـا
همچنین وزير خارجه كشورمان در نامهای به اتحاديه اروپا درباره تشديد تحريمها عليه جمهوري اسلامی و پيامدهای جدی آن عليه کشورهای عضو اين اتحاديه هشدار داد.
منوچهر متکی در نامه خود هشدار داد: "بدون شک چنين رويکرد خصمانهای ممکن است پيامدهای ناگواری برای روابط جمهوری اسلامی و اتحاديه اروپا در پی داشته باشد."
بر اساس گزارش شبكه خبری العالم در اين نامه که به دست مقامهای اروپايی رسيد، آمده است: "چنين اقداماتی بهيقين زيان بيشتری برای اتحاديه اروپا در مقايسه با جمهوری اسلامي ايران خواهد داشت و آمارهای گذشته بيانگر همين موضوع است."
متکی در نامه خود ضمن ابراز تاسف و خجالتآور خواندن اقدام اروپا در حمايت از قطعنامه ناعادلانه شورای امنيت در زمينه تحريم ايران، تاکيد کرده است که اروپا با اين اقدام عملا خود را از همکاری بالقوه استراتژيک با شريکی قدرتمند و با نفوذ در منطقه حساس خاورميانه و خليج فارس، محروم میکند.
وزير خارجه ابراز اميدواری کرده است که اتحاديه اروپا تسليم فشارهای آمريکا برای قرار گرفتن در اين مسير غلط که موجب بیآبرويی در مقابل ملل آزاد جهان است، نشود.
نامه وزارت خارجه ايران پس از آن ارسال شد که سران کشورهای عضو اتحاديه اروپا در تاريخ 27 خرداد در بروکسل بر سر همراهی با تحريم يکجانبه ايران به توافق رسيدند.
اين توافق يک هفته پس از آن صورت گرفت که قطعنامه حاوی تحريمهای پيشنهادي آمريکا در شورای امنيت، به تصويب رسيد.
اين اقدامات در حالی صورت گرفت که ايران با همکاری ترکيه و برزيل با انتشار بيانيه تهران، موافقت خود را با اجرای تبادل سوخت هستهای اعلام کرده است.
بهدنبال تصويب قطعنامه شورای امنيت، جمهوری اسلامی ايران اعلام کرد تحت هيچگونه فشاری حاضر به چشمپوشی از حقوق قانونی خود در زمينه برخورداری از انرژی صلحآميز هستهای نخواهد شد.
محمود احمدینژاد نيز اعلام کرده است که در واکنش به رفتار دوگانه غرب، مذاکرات هستهای را تا پايان مرداد به تعويق خواهد انداخت.