آفتابنیوز : آفتاب: وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اعلام اینکه جمهوری اسلامی ایران اصول کلی تشکیل صندوق سرمایهگذاری مشترک را ارائه کرده است این امر را بیانگر تمایل و اراده سیاسی کشورمان برای گسترش همکاری میان کشورهای عضو دی هشت توصیف کرد.
منوچهر متکی طی سخنانی در سیزدهمین اجلاس شورای وزیران دی - هشت در ابوجا، برگزاری اجلاس سران دی - هشت را فرصت ارزشمندی برای یافتن راههای تقویت دی - هشت به عنوان یکی از سازمانهای فعال دانست.
وی در این ارتباط به اهمیت دی هشت به لحاظ موقعیت جغرافیایی هشت کشور مهم در حال توسعه در جهان اسلام اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه " دی - هشت علیرغم نو پا بودن و برخی محدودیتها در توسعه همکاریها و برگزاری نشستهای مختلف از جمله در زمینه صنعت، کشاورزی، ماهیگیری، تجارت، گردشگری و انرژی موفق بوده است، برگزاری اولین اجلاس وزیران صنایع دی - هشت با مشارکت فعال بخشهای دولتی و خصوصی در تهران در اسفند ماه سال گذشته را یادآور شد و افزود: در این ارتباط 11 کارگروه ویژه در زمینه همکاریها از جمله اتومبیلسازی، انرژی، مواد غذایی، انتقال فناوری پتروشیمی، فولاد، فناوری اطلاعات و صنایع نساجی تشکیل شده است.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه سخنرانی خود با اشاره به جمعیت عظیم، منابع طبیعی و تنوع اقتصادی کشورهای عضو دی هشت، افزود: دی هشت از ظرفیتهای عظیمی برای گسترش بیشتر روابط اقتصادی و همچنین ایجاد دیگر همکاریهای چندجانبه برخوردار است.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است تقویت همکاریهای جنوب - جنوب، ترتیبات منطقهای و تقویت و تعمیق مناسبات چندجانبه در چارچوب دی هشت از عوامل مهم برای ارائه الگوهای جدید همکاری در شرایط اقتصادی متزلزل امروز جهان است.
متکی افزود: ایران اولویت بالایی برای توسعه همکاری با کشورهای اسلامی و در حال توسعه در چارچوب دی هشت قائل است و از این رو از هیچ تلاشی برای تقویت و تعمیق روابط دوجانبه و چندجانبه با کشورهای عضو دی هشت فروگذار نخواهد کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به عواقب و تاثیرات بحران اقتصادی و مالی جهان و اینکه کشورهای در حال توسعه نقشی در ایجاد این بحران نداشتهاند، تاکید کرد: برای مقابله با این بحران کشورهای در حال توسعه باید مبادرت به یافتن راهحلهای عملی کنند و در این راستا مشارکت فعال و مستقیم این کشورها ضروری است.
وی بحران اقتصادی جهان را از یکسو تهدیدی برای اقتصاد جهانی به ویژه کشورهای در حال توسعه و از سوی دیگر در صورت تلاش مجدانه کشورهای در حال توسعه و ارائه الگوی جدید در این شرایط بیثبات، فرصتی مغتنم توصیف کرد.
متکی افزود: جمهوری اسلامی ایران معتقد است که تقویت همکاریهای جنوب - جنوب، ترتیبات منطقهای و تقویت و تعمیق روابط چندجانبه در چارچوب دی هشت از عوامل مهم چنین رویکردی هستند.
وی همچنین با اشاره به نقش زنان در جامعه و خانواده به ویژه از دیدگاه آموزههای اسلامی، پیشنهاد تشکیل یک کارگروه ویژه با موضوع حمایت از حقوق زنان و عدالت جنسیتی را ارائه کرد.