کد خبر: ۱۰۲۹۶۹
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۸۹ - ۱۸:۱۹
مقام معظم رهبری، در ديدار اعضای نهاد نمايندگی ولی فقيه در دانشگاه‌ها؛

امروز دانشگاه‌ها محیطی مساعد، مناسب و برجسته دارند

نمی‌توان توقعی را که از یک محیط طلبگی وجود دارد، به محیط دانشجویی تعمیم داد
آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: مقام معظم رهبری، در ديدار اعضای نهاد نمايندگی ولی فقيه در دانشگاه‌ها، تأكيد كردند: اگر با ادبيات دانشجويی آشنا نباشيد، راه ارتباط فكری بسته خواهد شد. 

مقام معظم رهبری حضور روحانیون فاضل در دانشگاه‌ها و ارتباط نزدیک و تنگاتنگ آنان با دانشجویان و اساتید را یکی از نعمت‌های بزرگ بعد از انقلاب اسلامی برشمردند و افزودند: اهمیت این موضوع را می‌توان در تبلیغات سوء و اظهار نگرانی شدید بدخواهان از طرح اسلامی شدن دانشگاه‌ها متوجه شد، زیرا یکی از مظاهر اسلامی شدن، حضور روحانیون در دانشگاه‌ها است. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، در دیدار مسئولان و معاونین دفاتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها، فضای کنونی محیط‌های دانشگاهی را از جهات مختلف کاملاً مساعد، مناسب و برجسته دانستند و تأکید کردند: پیشرفت‌ها و حرکت‌های علمی دانشگاه‌ها، اردوهای جهادی بی‌نظیر دانشجویان، بینش و بصیرت سیاسی دانشگاه‌یان و حضور در صحنه و مواقع حساس، فضای دینی حاکم بر دانشجویان، و تعداد زیاد اساتید مؤمن و علاقه‌مند به سرنوشت کشور، واقعیات درخشان محیط‌های دانشگاهی کشور هستند. 

مقام معظم رهبری، حضور روحانیون فاضل در دانشگاه‌ها و ارتباط نزدیک و تنگاتنگ آنان با دانشجویان و اساتید را یکی از نعمت‌های بزرگ بعد از انقلاب اسلامی برشمردند و افزودند: این فرصت بسیار مهم و گرانب‌ها را باید مغتنم شمرد و اهمیت این موضوع را می‌توان در تبلیغات سوء و اظهار نگرانی شدید بدخواهان از طرح اسلامی شدن دانشگاه‌ها متوجه شد؛ زیرا یکی از مظاهر اسلامی شدن، حضور روحانیون در دانشگاه‌ها است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سپس به موضوع وضعیت دانشگاه‌ها اشاره و خاطرنشان کردند: برخی افراد متأسفانه فقط بر روی برخی نکات منفی متمرکز می‌شوند و آنها را بزرگ‌نمایی می‌کنند و هنگامی هم که از وضعیت دانشجویان و جوانان اظهار رضایت می‌شود، آن را نشانه بی‌اطلاعی از وضع دانشگاه‌ها تفسیر می‌کنند.

ایشان افزودند: تمجید از وضع دانشگاه‌ها به معنای بی‌خبری از برخی نکات منفی نیست اما در این موضوع باید همه مسائل را در کنار یکدیگر دید تا بتوان به یک نتیجه‌گیری واقعی رسید.

مقام معظم رهبری، با اشاره به گزارش حجت الاسلام والمسلمین محمدیان رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها و همچنین با یادآوری طبیعت جوان و دانشجو و حضور این قشر در یک محیط جمعی به نام دانشگاه و در کنار آن، تبلیغات اغوا‌ء‌گرانه‌ای که به‌صورت گسترده وجود دارد، خاطرنشان کردند: با در نظر گرفتن این مسائل، و همچنین واقعیات علمی و دینی، محیط دانشگاه‌ها، امروز حقیقتاً محیطی مساعد، مناسب و برجسته است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: در بررسی وضعیت دانشگاه‌ها، نمی‌توان توقعی را که از یک محیط طلبگی وجود دارد، به محیط دانشجویی نیز تعمیم داد.

ایشان با تأکید بر لزوم توجه همزمان به مسائل اعتقادی و مسائل معنوی دانشجویان، خاطرنشان کردند: باید بنیه فکری دانشجویان را به گونه‌ای تقویت کرد که نه تنها متأثر از عوامل سلبی نشود بلکه توانایی اثرگذاری در محیط خود را هم داشته و از لحاظ فکری نیرویی پیشرو باشند.

مقام معظم رهبری، توجه به مسائل معنوی و روحی دانشجویان را پشتوانه بنیه اعتقادی آنان دانستند و افزودند: باید با نصیحت، موعظه حسنه و رفتار خوب، دل جوان را با خشوع و ذکر و توجه به خدا آشنا کرد. 

ایشان، لازمه تأثیرگذاری بر دل جوان را نصیحت مشفقانه در کنار عمل مناسب، و خلوص در عمل بر شمردند و با تأکید بر لزوم ارائه دروس معارف با زبان روز و متناسب با فکر و ادبیات دانشجو، افزودند: حوزه‌های علمیه وظیفه سنگینی در پشتیبانی انسانی و علمی دفاتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها دارند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای وظیفه دستگاه‌های دولتی را هم در این خصوص سنگین خواندند و تأکید کردند: برخلاف برخی مقاطع گذشته، خوشبختانه در دولت فعلی زمینه برای فعالیت روحانیون در دانشگاه‌ها بسیار فراهم است که باید شکر این نعمت را نیز با استفاده مناسب از این فرصت به‌جا آورد.

در این دیدار حجت الاسلام والمسلمین محمدیان رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها، با اشاره به تعلق خاطر بالای نسل کنونی دانشجویان به باورهای دینی و ارزش‌های انقلابی گفت: برپایی بزرگترین خیمه‌های اعتکاف در دانشگاه‌ها، اقامه با شکوه‌ترین نمازهای جماعت، اردوهای جهادی دانشجویان و استقبال بسیار گسترده از عمره‌های دانشجویی نمونه‌هایی از این واقعیت انکارناپذیر است.

وی با اشاره به برنامه‌های دفاتر نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها به‌ویژه تأکید بر آشنایی بیشتر دانشگاهیان با جنگ نرم، افزود: از دیگر برنامه‌های در نظر گرفته شده در دانشگاه‌ها، برنامه‌ریزی برای برپایی 100 کرسی آزاداندیشی، برگزاری کارگاه‌ها و نشست‌های علمی برای اساتید معارف، تهیه متون جدید دروس معارف و ایجاد دفاتر هم‌اندیشی اساتید در بیش از 100 دانشگاه است.

حجت الاسلام و‌المسلمین محمدیان همچنین به برنامه ضیافت اندیشه ویژه ماه مبارک رمضان در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: تاکنون 100هزار دانشجو برای ضیافت اندیشه که در قالب اردوهای دانشجویی در سی استان برگزار خواهد شد، ثبت نام کرده‌اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۹ - ۱۳۸۹/۰۴/۲۰
0
0
زنده باد هر که حقیقت گوید! هر کس!
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین