کد خبر: ۱۰۳۰۱۳
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۳۸۹ - ۱۴:۲۶

روایتی از تغییر غیرمنتظره استاندار لرستان؛ کسی در انتظار تغییر نبود!

عمر استانداران در لرستان حدود 2.3 سال بوده است
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: تغییر استاندار لرستان برای مسئولان این استانداری غیرمنتظره‌ترین اتفاقی بود که می‌توانست رخ دهد چرا که حتی زمزمه‌ای مبنی‌بر ضرورت تغییر سید حسین صابری شنیده نمی‌شد. 

شنیدن خبر برکناری استاندار لرستان خبری بود که در دقایق اولیه شب گذشته به گوش مردم و مسئولان استان و حتی خود استاندار لرستان رسید تا در کمال ناباوری همگی منتظر اعلام خبر از صدا‌و سیما شوند!

این در حالی بود که سید حسین صابری تمام روز تعطیل گذشته را مشغول بازدید از پروژه‌های سطح استان بود و در پایان روز نیز پس از تشکیل جلسه شورای مسکن برای تعیین زمین برای ایجاد پارک خانواده به خارج از شهر رفته بود که تلفن‌‌ها به صدا درآمد و خبر تغییر استاندار لرستان را مخابره کرد.

شاید نزدیک ساعت 8 صبح دیروز بود که تلفن خبرگزاری به صدا درآمد و دفتر استاندار لرستان خواستار اعزام خبرنگار برای بازدید از پروژه‌های سطح استان شد و صابری تمام دیروز را فارغ از اینکه در جلسه هیأت دولت چه می‌گذرد به شهرستان‌های بروجرد، ازنا و دورود سفر کرد و تصمیماتی برای تسریع در اجرای پروژه‌ها گرفت.

یعنی به واقع در ساعتی که هیأت وزیران در حال تبادل‌نظر برای تغییر استاندار لرستان بودند، سید حسین صابری با برگزاری جلسات متعدد در حال تصمیم‌گیری در سطح استان در مورد پروژه‌های مختلف در جایگاه استاندار لرستان بود.

پس از اینکه خبرنگاران از مخابره خبرهای بازدید استاندار فارغ شدند و حتی برخی از اخبار خود را نیز برای روز بعد گذاشتند با کمال ناباوری با خبر تغییر در استانداری لرستان مواجه شدند.

صابری در واکنش به خبر برکناری خود مبهوت از این موضوع اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت: من هم از برخی خبرگزاری‌ها این موضوع را شنیده‌ام!

وی با تاکید بر اینکه بر اینکه مطیع امر دولت است، تصریح کرد: برای اطلاع از صحت برکناری خود باید پیگیری کند.

دیشب سید حسین صابری شاید آخرین کسی بود که از خبر برکناری خود آگاه می‌شد.

در گفتگویی که خبرنگار مهر در ساعات پایانی شب گذشته با استاندار لرستان انجام داد همچنان سید حسین صابری مبهوت از برکناری خود سخن می‌گفت تا واقعا باورمان شود که هیچ‌کس اینجا در انتظار تغییر استاندار لرستان نبوده است.

سید حسین صابری با تاکید بر بی‌اطلاعی از تغییر خود، عنوان کرد: من تمام روز تعطیل یکشنبه را جلسه برگزار کردم و از پروژه‌ها بازدید کردم و در جایگاه استاندار لرستان تا ساعت هشت شب در حال تصمیم گرفتن بودم.

وی ادامه داد: من حتی بعد از جلسه ساعت 8 شورای مسکن برای تعیین زمین پارک خانواده به همراه برخی از مسئولان به خارج از شهر رفتم و حتی قرار بود جلسه نهایی برای تعیین تکلیف این پارک را ساعت 8و نیم صبح دوشنبه تشکیل دهم.
صابری با تاکید بر اینکه هر آنچه دولت تصمیم بگیرد تابع خواهد بود، بیان داشت: هر زمانی که بگویند دیگر تکلیفی متوجه من نیست تمام وسایلم را جمع می‌کنم و به استان کرمان باز می‌گردم.

استاندار لرستان تنها نگرانی‌اش پروژه‌هایی است که آغاز کرده و امروز زمان ندارد تا آنها را به بهره‌برداری برساند و از به نتیجه رساندن آنها خوشحال شود.

خبر تغییر استاندار لرستان به حدی همه را متعجب کرد که به راحتی از تلفن‌هایی که مردم با دفتر خبرگزاری مهر و حتی برخی خبرنگاران داشتند می‌توان ناباوری مردم را مشاهده کرد.

استان لرستان بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران شاهد 13 استاندار بر مسند استانداری این استان بوده است به طوری که سید حسین صابری سیزدهمین استاندار لرستان محسوب می‌شود.

حسین عالی، حسین محلوجی، حسن عابدینی، احمد انتظاری، محمد علی نقی جهرمی، اصغر افشاری، احمد انتظاری، محمد جواد محمدی‌زاده، سید حسن رسولی، نورالله عابدی، قربان علی سعادت، محمد رضا محسنی ثانی و سید حسین صابری اسامی 13 استانداری است که بر صندلی استانداری لرستان تکیه زده‌اند که با حسابی سرانگشتی می‌توان گفت به طور میانگین عمر استانداران در لرستان حدود 2.3 سال بوده است.

این در حالی است که دولت نهم در استان لرستان نیز در طول عمر 4 ساله خود دو استاندار را به خود دیده است که محمد رضا محسنی‌ثانی و سید حسین صابری دو استاندار دولت نهمی استان محسوب می‌شوند که به نظر می‌رسد عمر استانداری سید حسین صابری با بیش از 3سال از دیگر استاندار دولت نهم بیشتر بوده است.

زمزمه تغییر استاندار لرستان پیش از این پس از انتخابات ریاست جمهوری شدت گرفت که این امر با توجه به رضایت مردم استان از عملکرد صابری و پیگیری نمایندگان منتفی شد تا صابری همچنان در دولت دهم نیز استاندار باقی بماند.

در شرایطی که در اوج شایعات، صابری استاندار لرستان ماند امروز در حالی‌که روند مدیریت استان رو به ثبات می‌رود جبیب‌الله دهمره به عنوان استاندار لرستان منصوب شد تا دوباره ثبات به‌وجود آمده در مدیریت استان متزلزل شود. 

به‌نظر می‌رسد در شرایط کنونی تنها چیزی که به رونق استان کمک می‌کرد ثبات به‌وجود آمده در مدیریت استان و قرار گرفتن پروژه‌ها روی روند مطلوب بود.

به اعتقاد کارشناسان تغییر و تحولات مدیریتی در سطوح مختلف سازمان‌ها، از آنجا که یک دوره فترت کاری ایجاد می‌کند و با نوعی بی‌هنجاری یا بلاتکلیفی سازمانی همراه است، برخی تنش‌های درون سازمانی را دامن می‌زند.

کارکنان در شرایط بی‌هنجاری سازمانی از یک سو نظم و نظام روابط کاری قبل را متزلزل و پایان‌یافته می‌بینند و از سوی دیگر هنوز قاعده و نظم جدیدی نیز مستقر نشده که بتوانند بر مبنای آن زندگی کاری و شغلی خود را تنظیم کنند.

این در حالی است که تجربه مدیریت کشور نشان می‌دهد که در بسیاری موارد تا مدیران به تصمیمات خود ضمیمه نشوند نمی‌توان از اجرای آن اطمینان حاصل کرد.

یک گزارش رسمی نشان می‌دهد، فرآیندی که صرف می‌شود تا یک تصمیم تبدیل به قانون شود، در شرایط عادی یک سال و نیم طول می‌کشد. اگر به این میزان پروسه اجرا و ارزیابی هم اضافه شود ملاحظه کنید که با چه انبوهی از پروژه‌های ناتمام و ابتر مواجه خواهیم شد.

با این تصور اینکه یک تشکیلات چه مدتی را باید در بلاتکلیفی انقلاب، تحول، بازسازی و نوسازی باشد تا روزی نوبت به اجرا برسد، کار مشکلی نیست.

بر اساس گزارشی که سازمان مدیریت سال‌ها پیش در رابطه با دوره ماندگاری مدیران دولتی کشور منتشر کرد استانداران به عنوان ابزار اجرایی دولت دارای متوسط عمر 30 ماه بودند. حال اگر به این آمار، جابجایی مدیران میانی را هم اضافه کنیم، خواهیم دید که نظام برنامه‌ریزی و اجرا به شدت آسیب‌پذیر خواهد شد بنابراین گرچه تغییر مدیران جهت اجرای صحیح و به موقع برنامه و حفظ شعار شایسته‌سالاری بسیار کلیدی است و لیکن انتخاب و شناسایی و توجهات نهادی در تدوین برنامه‌ریزی بخشی و نظام با ثبات اداری، شرطی مقدم است.

به هر حال استان لرستان به عنوان نمونه در دولت نهم با تغییر دو استاندار در دو مرحله زمانی با تغییرات گسترده در نظام مدیریت میانی مواجه بوده که این امر خود موجب عدم ثبات در تصمیمات و برنامه ریزی در ادارات و دستگاه‌های اجرایی استان شده است.

حال با برکناری دومین استاندار دولت نهمی لرستان که امید می رفت با توجه به عملکرد قابل قبول در دولت دهم ابقا شود باز هم موجی از نگرانی در میان کارشناسان و مردم این استان ایجاد شده است.

آنچه امروز در ذهن مردم لرستان بازهم موجب ایجاد تشویش شده این است که آیا لرستان با تغییر در مدیریت ارشد استان بازهم با موجی از بی‌ثباتی و پروژه‌های نیمه تمام مواجهه خواهد شد؟

به هر حال هیأت وزیران شب گذشته با تقدیر از زحمات سید حسین صابری استاندار لرستان، حبیب‌الله دهمره را به‌عنوان استاندار جدید استان لرستان منصوب کرد.

این در حالی است که پیش از این پس از انتصاب اسماعیل نجار استاندار سابق کردستان به سمت استانداری کرمان، حبیب‌الله دهمره استاندار سابق این استان با حکم رحیمی معاون اول رئیس جمهوری به معاونت هماهنگی و نظارت بر امور فرهنگی، سیاسی و اجتماعی، منصوب شده بود.

گفته می‌شود سید حسین صابری استاندار لرستان نیز قرار است به عنوان استاندار اردبیل به زودی معرفی شود.

"حبیب‌الله دهمره" استاندار جدید استان لرستان دارای دکتری ریاضیات کاربردی است و از سال 87 تاکنون استاندار کرمان و پیش از آن، از شهریور 84 تا تیر 87 نیز استاندار سیستان و بلوچستان بوده است. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Germany
|
۱۹:۴۷ - ۱۳۸۹/۰۴/۲۸
0
0
تغیر صابری دیر صورت گرفت چرا که دوسال فرصت از دست رفت پس از گذشت دو سال که از مصوبات دور دوم سفر ریس جمهوری تنها حدود 35درصد از مصوبات اجرا شده‌اند و این امر نشان‌گر ناموفق بودن ونا لایق بودن وی می‌باشد.
ناشناس
|
Germany
|
۱۹:۵۲ - ۱۳۸۹/۰۴/۲۸
0
0
تغیر استاندار لرستان برای کارشناسان واکثریت مردم لرستان غیر منتظره نبود . چرا که با گذشت دو سال از مصوبات سفر دوم احمدی نزاد حدود 35درصد مصوبات اجرا شده و این امر نشان از ناکارامدی و بی‌لیاقتی ایشان داشته و دولت دهم وی را ناموفق تشخیص داده‌اند.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین