آفتابنیوز : آفتاب: رئیس مركز حوادث و فوریتهای پزشكی وزارت بهداشت با اشاره به افزایش دمای هوا در اغلب نقاط كشور گفت: در مواردی كه هموطنان علائمی چون دلدرد شدید، تهوع و استفراغ شدید و اسهال خونی مشاهده كردند باید سریعا به بیمارستان یا پزشك مراجعه كنند.
دكتر غلامرضا معصومی به هموطنان توصیه كرد كه برای مقابله با عوارض گرمازدگی با استراحت در مكانهای خنكتر از مایعات املاحدار مانند دوغ و محلول ORS استفاده كنند.
به گزارش همشهری آنلاین معصومی با اشاره به مطالعه مقایسهای كه بین 5روز گذشته سالجاری با مدت مشابه آن در سال گذشته در مورد آمار مراجعان به اورژانسهای پیش بیمارستانی و بیمارستانی انجام شده است،
گفت: نتایج این مطالعه نشان میدهد در سال گذشته 42مورد مراجعه به اورژانس پیش بیمارستانی داشتهایم و امسال این عدد به 244مورد در مدت همان 5روز رسیده كه این افزایش عمدتاً مربوط به اورژانس دانشگاههای علوم پزشكی مناطق خنك و سرد كشور بهویژه ایلام، كرمانشاه، كردستان و همدان است.
وی دلیل افزایش آمار در این استانها را علاوه بر افزایش گرما و تغییر مدل آن، وجود تعطیلات و مسافرت هموطنان به این استانها، افزایش تعداد مراكز اورژانس بیمارستانی و همچنین بهبود سیستم آمارگیری اورژانس اعلام كرد.
5 درصد مردم در تابستان گرمازده میشوند
رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران گفت: 5درصد از افرادی كه در تابستان در بیرون از منزل، كار و تردد میكنند، دچار گرمازدگی میشوند.ایرج خسرونیا در گفتوگو با فارس افزود: بدن انسان بهطور عادی دارای یك مكانیسم تنظیمی گرمایی است و بر هم خوردن تعادل در این مكانیسم بهنحوی كه درجه حرارت بدن بهطور غیرعادی بالا رود موجب گرمازدگی میشود.
وی اظهار داشت: دمای هوا زمانی كه به بالای 35 درجه میرسد بهتدریج مركز كنترل حرارت بدن فعال میشود و به رگهای بدن فشار وارد میكند و موجب میشود كه خون بیشتری وارد رگها شود.
رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران افزود: بالا رفتن دمای هوا موجب افزایش تبخیر آب بدن شده و حجم آب بدن كم میشود و ضربان قلب بالا میرود كه همراه با این تبخیرات، الكترولیتهای سدیم و پتاسیم كه جزء مواد ضروری بدن هستند نیز از بدن انسان خارج میشوند.
خسرونیا اضافه كرد: تبخیر بیشاز حد آب از بدن بهعلت گرمای زیاد موجب كاهش فشار خون میشود و در نتیجه، خون به موقع به كلیهها و مغز نمیرسد. ادرار نیز بر اثر گرمازدگی كاهش پیدا میكند.
وی گفت: درصورت پایین آمدن فشار خون و نرسیدن خون به مغز، فرد دچار سرگیجه شده و در این صورت فرد گرمازده به بیهوشی نیمهكامل دچار میشود.خسرونیا افزود: در مناطقی كه درجه دمای هوا بالاتر از 35 درجه است بهخصوص مناطق جنوبی كشور بهدلیل وجود رطوبت بالا افراد بیشتر دچار گرمازدگی میشوند و بهطور كلی 5 درصد از افرادی كه در بیرون از منزل كار یا تردد میكنند در تابستان دچار گرمازدگی میشوند.
رئیس انجمن متخصصان داخلی افزود: درصورت عدمتشخیص یا انجام ندادن مراقبتهای لازم احتمال بروز عوارض و حتی مرگ و میر در این افراد بالاست. باید فرد دچار گرمازدگی را به مكانی خنك مثل زیرسایه یا اتاق برده، لباسهای وی را از بدنش خارج كرد.
وی گفت: بعد از آن باید به وسیله پارچه مرطوب و بادزدن یا هر وسیله دیگر مصدوم را خنك كرد و با روشهای متداول مانند استفاده از یك ملحفه نازك مرطوب وی را خنك كرد.
وی افزود: توصیه میشود كسانی كه مبتلا به بیماریهای ریوی، قلبی و دیابت هستند از ساعت 11 تا 4 بعد از ظهر تابستان از منزل خارج نشوند، لباسهای روشن بپوشند، از مایعات استفاده كنند و از مصرف غذاهای چرب و سرخشده اجتناب كنند.