آفتابنیوز : آفتاب: علی لاریجانی(رئیس مجلس شورای اسلامی) با اشاره به برگزاری سومین جشنواره انتخاب کتابهای قصههای قرآنی سال، گفت: امیدوارم اینگونه مراسمها باعث شود تا در زوایای مختلف قصص قرآنی بیشتر تامل کنیم.
علی لاریجانی که در آئین اختتامیه سومین جشنواره کتاب قصههای قرآنی حاضر شده بود، با اشاره به اهمیت تامل بیشتر در قرآن، گفت: کتاب الهی بنابه گفته پیامبر گرامی اسلام ظاهری زیبا و باطنی عمیق دارد و این امر در همه وجوه قرآنی مطرح است.
وی با اشاره به زوایای مختلف ارزشی قصههای قرآنی، گفت: به قصههای قرآنی از 3 منظر ساختار هنری، محتوا و اهداف و فلسفه و تاریخ میتوان تقرب جست. زمانی که ما به یک قصه توجه میکنیم و آن را مورد مطالعه قرار میدهیم؛ اگر از لحاظ جامعیت به آن نگاه کنیم، برداشتهای مشترکی را به دست میآوریم که یکی از این برداشتها اثبات وحیانی بودن رسالت پیامبر اسلام است و تمامی نشانهها ثابت میکند که پیامبر داستانها را از یک منبع وحیانی نقل میکند.
لاریجانی ادامه داد: همه ادیان الهی در یک جهت حرکت میکنند و تاکید بر یگانگی دین دارند و حرکت همه پیامبران براساس آنچه که در قرآن آمده است، درجهت یگانگی خداوند است و همه آنها نیز به یک صورت دست به دعوت زدهاند.
رئیس مجلس با اشاره به اینکه دینهای مختلفی همچون مسیحیت، اسلام و یهود مشترکاتی دارند، گفت: همه شرایع الهی از شریعت حضرت ابراهیم نشات گرفتهاند و این رابطه اسلام، یهودیت و مسیحیت را نشان میدهد.
وی ادامه داد: نصرت الهی نیز از آن انبیاء است و سنت الهی بر این قرار گرفته که عذاب الهی نصیب تکذیبکنندگان است.
رئیس مجلس با اشاره به اهمیت توجه به قصص قرآنی، گفت: قصص قرآنی، داستانهایی واقعیگرا هستند و هرچند در آنها حوادث خارقالعادهای رخ میدهد، اما جنبههای واقعی دارند.
وی با اشاره به وجود فلسفه تاریخ در قصص قرآن، گفت: یکی از ویژگیهای قصههای قرآن این است که نشان میدهد دعوت پیامبران و پذیرفتن دعوت ازسوی پیامبران جنبه طبقاتی ندارد و این برخلاف نگاه مارکسیتی و طبقاتی است.
وی ادامه داد: نگاه قرآن به جهان و حرکت آن نگاه تکاملی و خوشبینانه است و مانند بعضی فیلسوفان گریان که نیستی را بر هستی ترجیح میدهند، نیست. در قرآن نبرد حق و باطل همیشه به پیروزی حق منجر میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: تقرب داستانهای قرآنی، سنتها و دستاوردهای خوبی برای سیاستمداران دارد و میتوان از آنها فهمید که در کجا باید مدارا کرد و در چه زمانهایی باید استقامت کرد.
مردم باید اختیاری از قرآن لذت ببرند نه اجباری
رئیس مجلس، تصویب شرط روخوانی قرآن برای استخدام را تکذیب کرد و آن را در حوزه وظایف شورایعالی انقلاب فرهنگی دانست. وی تاکید کرد که مردم باید لذت قرآن خوانی را به اختیار درک کنند نه با فشار و اجبار.
علی لاریجانی(رئیس مجلس شورای اسلامی) معتقد است مردم باید حظ قرآن را با اختیار ببرند نه با فشار.
لاریجانی که در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت قرآن و توجه به آن گفت: قرآن بخشی از حیات مسلمانان و بخش کانونی زندگی آنهاست و در این میان بسیاری از مسئولان دینی اوقات مختلفی را برای قرائت قرآن اختصاص میدهند و این امر به آراستگی روحی منجر میشود.
لاریجانی در پاسخ به سئوالی درباره مصوبات مجلس درخصوص شرط روخوانی قرآن برای استخدام گفت: تصور نمیکنم چنین مصوباتی در مجلس صورت گرفته باشد و فکر میکنم اینگونه مصوبات در حوزه وظایف شورایعالی انقلاب فرهنگی صورت گرفته است.
لاریجانی افزود: آنچه که مهم است این است که باید شرایطی بوجود آورد که مردم حظ قرآن را با اختیار بچشند و نه با فشار و لذا برگزاری اینگونه مسابقات و فعالیتهای سازمان اوقاف بسیار تاثیرگذارتر از روشهایی است که با الزام مواجه است.