آفتابنیوز : آفتاب: رئیسخانه احزاب قانون با بیان اینکه احزاب در قانون اساسی دیده شده است و امام راحل نیز این تفکر را قبول داشتند که باید احزاب تشکیل شود و فعالیتشان را نیز به رسمیت میشناختند، تاکید کرد: نباید امامی را معرفی کنیم که چارچوبهای دموکراتیک را قبول نداشت.
حسین کاشفی در خصوص اظهارات اخیر محموداحمدینژاد که گفته بود نظام ما یک نظام تک حزبی است ، در تشریح منشهای امام راحل در مورد احزاب، با بینظیر خواندن اقدامات و نظرات امام قبل و بعد از انقلاب، خاطرنشان کرد: به همت امام راحل پس از پیروزی انقلاب رفرنداوم برگزار شد، سپس بلافاصله شاهد تصویب قانون اساسی و تشکیل مجلس شورای اسلامی در کشور بودیم و این اقدامات به معنای این بود که امام خمینی(ره) قصد داشت یک نظام دموکراتیک تشکیل دهد.
وی در ادامه افزود: قانون احزاب در قانون اساسی دیده شده است وامام راحل نیز این تفکر را قبول داشتند که باید احزاب تشکیل شود وفعالیت شان را نیز به رسمیت میشناختند.
رئیس خانه احزاب با بیان اینکه نظام تک حزبی نیازی به حزب ندارد، تصریح کرد: گاهی حرفها و صبحتهایی در کشور مطرح میشودکه نه منطبق با قانون اساسی و نه منطبق با نظرات امام راحل است.
وی ضمن تاکید بر اینکه نباید امامی را معرفی کنیم که چارچوبهای دموکراتیک را قبول نداشت، درتشریح منش و رفتارهای امام خمینی (ره) با بیان خاطرهای از ایشان، ادامه داد : زمانی که امام (ره) در پاریس بودند بارها بنده به همراه دوستانم در اتحادیه انجمنهای اسلامی اروپا خدمت امام میرفتیم و ایشان اجازه حضور میدادند و به تمام سوالات ما پاسخ میدادند و سپس میگفتندکه بروید و اینها را در نشریاتتان منعکس کنید.
رئیسخانه احزاب ادامه داد: امام فضا رابرای فعالیتها و اظهار نظرها باز میگذاشتند و به افرادی که فکرشان با ایشان زاویه داشت، اجازه فعالیت میدادند.
کاشفی با انتقاد از اینکه برخی برای توجیه برخوردهای خشن ویک سویه خود را به امام وصل می کنند، گفت: امام به طرزی رفتار میکردند که همه افراد حرفها و نظراتشان را مطرح کنند.
وی با اشاره به خاطره دیگری از دیدارشان با امام راحل تصریح کرد: زمانی که خدمت امام خمینی(ره) در پاریس رسیدیم و اظهار داشتیم ما مفتخریم که فردی همانند شما را داریم که انقلاب را هدایت میکنید ایشان جواب دادند بنده کارهای نیستم این مردم هستند که انقلاب را هدایت میکنند.
رئیسخانه احزاب افزود: اگر مردم را در متن قبول نداشته باشیم و مردم را همه کاره نظام ندانیم ، این با نظرات امام منطبق نیست.
وی اضافه کرد: بحث تک حزبی به هیچ وجه نه با دیدگاههای امام راحل سازگار است و نه با قانون اساسی و گواه بر این گفته وجود احزاب بعد از انقلاب است.
رئیس خانه احزاب با اشاره به حضور مسوولین امروزه نظام در حزب جمهوری بعد از انقلاب تصریح کرد: رهبر انقلاب ، آیت الله هاشمی رفسنجانی و شخصیتهای دیگر در این حزب حضور داشتند ، لذا امام(ره) احزاب را قبول داشتند.
کاشفی در خصوص چگونگی فعالیت قویتر احزاب در کشور، بیان داشت: باید در کشور زمینهها و بسترهایی برای رشد تحزب در کشور فراهم شود نه اینکه فضا برای فعالیت احزاب بستهتر شود و افراد نظرات خودرابه قانون ارجحتر بدانند و یا جلوی فعالیت آنها را بگیرند چراکه با این رفتارها کار پیش نخواهد رفت.
وی در خصوص اصلاح قانون احزاب،گفت: قانون احزاب در حال بررسی است و بعد از بررسی به مجلس خواهد رفت و با تایید مجلس قانون میشود و همه به آن احترام خواهیم گذاشت. و اگر هدفمان برطرف کردن تنگناها میباشد که خوب است.
وی با اشاره به مشکلات و موانع خانه احزاب مثل یارانه احزاب، داشتن رسانه گفت: باید زمینهای فراهم شود تا کشور به سمت کار جمعی و علمی برود.
کاشفی با بیان اینکه امروزه در جهان تمام کارها براساس کارشناسیها و دانش جمعی انجام میشود، اذعان داشت: با کنار گذاشتن کار جمعی و گروهی کشور به عقب حرکت خواهد کرد.
رئیسخانه احزاب ضمن انتقاد از رشد اقتصادی کشور در چند سال اخیر علی رغم درآمد بالای کشور گفت: زمانی که احزاب در انتخاباتها حضور دارند احزاب به واسطه حضور مستمر به مشکلات پاسخگو خواهند بود نه اینکه یک فردی بیاید و برود و کسی هم پاسخگو نباشد.
کاشفی افزود: لذا باید زمینهای در کشور فراهم شود که فعالیت احزاب پیشرفت داشته باشد.
وی در مورد راهکارهای اصلاحطلبان برای آینده اظهار داشت: اصلاحطلبان بارها مطرح کردهاند که با محور قراردادن قانون، پرهیز از فعالیتهای فراقانونی، جلوگیری از برخوردهای خشن، دخالت نکردن در کاردیگران میتوان به وحدت رسید.
رئیس خانه احزاب با تاکید بر اینکه شناساندن قانون اساسی، حقوق مردم و کرامات انسانی باید مورد توجه قرار گیرد، بیان داشت: همه افرادی که دل در گرو رشد و ترقی کشور دارند براین مسأله معتقدند که دروغ و تهمت، افترا، تملقگویی باید جای خود را به صداقت و اعتماد بدهد تا جوانها و مردم امیدوار شوند و کشور به سمت توسعه و پیشرفت حرکت کند.