آفتابنیوز : آفتاب: یک تحلیلگر مسائل بینالمللی با اعلام اینکه درحال حاضر ایالات متحده آمریکا روسیه را از فهرست تهدید خارج کرده است، گفت: بنابراین سیاست تغییری که اوباما بهدنبال آن بود در حوزه مدیریت موضوع هستهای ایران تا حد زیادی به اجرا درآمد.
حسین علایی درباره اظهارات اخیر رئیس جمهور روسیه علیه فعالیتهای هستهای ایران اظهار داشت: پس از روی کار آمدن اوباما ایالات متحده آمریکا تصمیم گرفت با ایجاد تغییر در سیاست خارجی خود ازحالت یکجانبهگرایی به چند جانبهگرایی، کشورهای مهم و تاثیرگذار دنیا را در مسائل بینالمللی با خود همسو سازد.
وی افزود: براین اساس در مورد پرونده هستهای ایران نیز آمریکائیها بهدنبال این بودند که کشورهایی را که مانع از حرکت شان بهسوی فشارهای بیشتر علیه ایران جهت توقف غنیسازی میشوند را با اعمال روشهایی با خود همراه کنند.
این تحلیلگر مسائل بینالمللی روسیه را یکی از کشورهای مهمی بهشمار آورد که با سیاستهای در پیش گرفته شده آمریکا همراه شد وافزود: آمریکا با به تعلیق درآوردن استقرار سپر موشکی در چک ولهستان، کاهش دخالت در امور کشورهای اوکراین، گرجستان و قرقیزستان موفق به جلب نظر روسیه شد.
وی اضافه کرد: از سویی دیگر آمریکا تلاش کرد که نقشی را در مسائل بین المللی به روسیه بدهد بهطوریکه براساس سند “ان.پی.آر” ایالات متحده تصمیم گرفت که روسیه را که تا پیش از این بعنوان تهدید هستهای علیه آمریکا مطرح بود را از فهرست تهدید خارج کند و حتی در موضوعات کاهش زرادخانههای هستهای و تغییر ماهیت جنگ افزارهای هستهای روسیه را به همکار خود تبدیل کند.
فرمانده سابق ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: در این راستا روسیه هم از سال گذشته تصمیم گرفت که در مسائل هسته ای علیه ایران با آمریکا همکاری کند که نتایج این همکاری شامل “جلوگیری از واگذاری موشکهای “اس۳۰۰″ به ایران، به تعویق انداختن راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر، همراهی با آمریکا در صدور قطعنامه ۱۹۲۹ و استفاده از ظرفیتهای تبلیغاتی و روانی علیه ایران” بود.
وی ادامه داد: بنابراین سیاست تغییری که اوباما بهدنبال آن بود در حوزه مدیریت موضوع هستهای ایران تا حد زیادی به اجرا درآمد و روسیه و چین نیز بهطور قابل توجهی در این زمینه با هم هماهنگ شدند که متاسفانه ایران به آن توجهی نداشت.
این تحلیلگر مسائل بینالمللی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران روسیه را در پرونده هستهای خود بصورت کامل بازی نداد، بهگونهای که روسیه از ظرفیت امکان چانهزنی بیشتر با آمریکا بر سر پرونده هستهای ایران ناکام ماند، گفت: بنابراین روسیه در گذشته از موضوع هستهای ایران که برای چانهزنی با آمریکا استفاده کرده بود احساس کرد که در ادامه کار ظرفیت هستهای ایران برای چانهزنی بیشتر با آمریکا رو به اتمام است و در این شرایط بود که به منظور گرفتن امتیاز بیشتر از آمریکا سعی نمود تا همکاری بیشتری را با واشنگتن نشان دهد.