آفتابنیوز : آفتاب: در دومین جشنواره ارزیابی وبگاههای دولتی كه 29 تیرماه در سالن همایشهای بینالمللی صداوسیما با حضور جمعی از مسوولان برگزار شد. كمیته علمی و داوران، پس از مطالعه و تدوین شاخصهای ارزیابی دومین دوره جشنواره و براساس نتایج و تحلیلهای به دست آمده از خوداظهاری مشخصات فنی و ساختاری هر یك از وبگاههای شركتكننده در جشنواره، بررسی میدانی وبگاهها از سوی دو تیم ارزیابی مقدماتی و ارزیابی پیشرفته وبگاهها، ابزارهای اختصاصی برخط و برونخط طراحی شده برای جشنواره و ابزارهای عمومی برخط و برونخط ارزیابی وب و تایید نهایی كمیته ناظران و ریاست جشنواره، اسامی برندگان هر یك از بخشهای اصلی و ویژه این دوره از جشنواره را اعلام كرد.
به گزارش فناوران كمیته علمی، وبگاههای شهرداری تهران، شركت پست جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه علم و صنعت ایران را به ترتیب به عنوان رتبههای اول تا سوم بخش «خدمات تعاملی سازمانی» جشنواره اعلام كرد، همچنین از نظر این كمیته در این بخش وبگاه دانشگاه صنعتی امیركبیر قابل تقدیر شناخته شد.
كمیته علمی، وبگاههای بانك ملی ایران، شركت ارتباطات سیار و بانك صنعت و معدن را به ترتیب به عنوان رتبههای اول تا سوم بخش «خدمات تراكنش مالی» جشنواره اعلام كرد. همچنین از نظر این كمیته در این بخش وبگاه كمیته امداد امام خمینی (ره) قابل تقدیر شناخته شد. كمیته علمی، وبگاههای سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران (رادیو اینترنتی ایران صدا)، پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران و سازمان زمینشناسی و اكتشافات معدنی را به ترتیب به عنوان رتبههای اول تا سوم بخش «خدمات اطلاعرسانی» جشنواره اعلام كرد. همچنین از نظر كمیته علمی در این بخش وبگاه شهرداری همدان (شهر الكترونیك همدان) قابل تقدیر شناخته شد.
در بخش ویژه وبگاه جامع، كمیته علمی، با توجه به شاخصهای تعیین شده، هیچ وبگاهی را شایسته احراز جایزه ویژه این بخش ندانست و با توجه به نتیجه ارزیابی، صرفا سه وبگاه شهرداری تهران، دانشگاه صنعتی امیركبیر و شهرداری همدان (شهر الكترونیك همدان) را به عنوان وبگاههای قابل تقدیر در این بخش معرفی كرد.
در بخش ویژه امنیت وبگاهها نیز كمیته علمی، تنها وبگاه بانك ملی ایران را به عنوان رتبه اول «امنیت وبگاهها» دومین جشنواره ارزیابی وبگاههای دولتی اعلام كرد و وبگاه بانك صنعت و معدن در این بخش قابل تقدیر شناخته شد.
در بخش ویژه پاسداشت خط و زبان فارسی كمیته علمی، با توجه به شاخصهای تعیین شده، هیچ وبگاهی را شایسته احراز جایزه در این بخش ندانست و با توجه به نتایج ارزیابی، صرفا سه وبگاه صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران (رادیو اینترنتی ایران صدا)، وزارت امور اقتصاد و دارایی و وزارت تعاون را به عنوان وبگاههای قابل تقدیر در این بخش معرفی كرد.
مراحل اجرایی و علمی دومین جشنواره وبگاههای دولتی
دبیر علمی دومین جشنواره ارزیابی وبگاههای دولتی در این جشنواره به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: مقدمات شاخصها برای ارزیابی وبگاه، از تشکیل جلسات کمیتههای علمی، اجرایی و تیمهای مطالعاتی ایجاد شده است.
بهنیافر در جمع حاضران در سالن همایشهای بینالمللی صدا و سیما افزود: تشکیل کارگروه مطالعه و تدوین شاخصها گام بعدی در این راستا به شمار میرود که به مطالعه تجربیات گوناگون و تدوین دو دسته شاخص منجر شد و شامل شاخصهای پالایش کلان (30 شاخص) و شاخصهای پالایش خرد (در حدود 300 شاخص) است. دبیر علمی دومین جشنواره وبگاههای دولتی گفت: مجلس شورای اسلامی با تصویب قانون اطلاعرسانی الكترونیكی كشور، با هدف افزایش كارآمدی فعالیتهای دستگاههای دولتی و سیاست كاهش تقاضای سفر، دستگاههای دولتی را ملزم كرد تا در یك دوره سه ساله اقدام به ایجاد وبگاههای اطلاعرسانی و ارایه خدمات كنند.
وی افزود: مرحله اول قانون اطلاعرسانی الكترونیكی، مرحله دوم ارایه فرمهای خدماترسانی به صورت الكترونیكی و گام سوم ارایه تمامی خدمات غیرحضوری قابل دریافت از مجموعه حاكمیت است.
به نیا فر با اعلام اینکه تاریخ تصویب و ابلاغ قانون اطلاعرسانی الكترونیكی، نیمه دوم سال ۸۶ بود، گفت: زمان تعیین شده برای اجرای گام اول نیمه دوم سال ۸۷، مرحله دوم این قانون نیمه دوم سال ۸۸ و مرحله سوم این قانون نیمه دوم سال جاری (۸۹) در نظر گرفته شده است. گفتنی است در این جشنواره یک روزه بیش از 500 وبگاه براساس 300 شاخص با اشراف علمی دانشگاه صنعتی شریف مورد بررسی قرار گرفتند که به وبگاههای برتر جوایزی تعلق میگیرد.
ترکیب برندگان و جوایز دومین جشنواره ارزیابی وبگاههای دولتی شامل دو بخش جوایز اصلی و جوایز ویژه است که بخش نخست شامل جوایز خدمات اطلاعرسانی، خدمات تراکنش مالی و خدمات تعاملی است و بخش دوم شامل جایزه وبگاه جامع، جایزه امنیت وبگاه و در نهایت جایزه پاسداشت خط و زبان فارسی در محیط وب میشود.
اپراتور چهارم در حوزه فناوری اطلاعات وارد میشود
قائممقام وزیر ارتباطات با اشاره به تصمیم گرفته شده درخصوص ورود اپراتور چهارم گفت: این اپراتور برخلاف اپراتورهای قبلی که مخابراتی بودند در حوزه فناوری اطلاعات وارد عرصه خواهد شد.
دکتر مهدی اخوان افزود: با اجرای این پروژه در پی آن هستیم که فیبر نوری را در منازل تحویل دهیم و در گام اول، این امکان برای نیمی از خانوارها هدفگذاری شده است. وی با بیان اینکه کارهای مقدماتی در این زمینه صورت گرفته و کارهای نهایی برای اهدای پروانه در حال انجام است، گفت: به دلیل وسعت پروژه امیدواریم با حمایت دولت و شخص رییس جمهور این پروژه انجام شود.
وی افزود: پیشبینی میکنیم با اجرای این پروژه جهش بزرگی در عرصه فناوری ارتباطات در کشور رخ دهد و طی چند سال به جای اینکه واردکننده در این عرصه باشیم به صادرکننده تبدیل شویم.
قائم مقام وزیر ارتباطات در امور فناوری و بینالملل گفت: در حوزه فناوری اطلاعات داخل کشور ارزیابی، دیدگاهها و سیاستهای متفاوتی وجود دارد و هر سازمان، گروه و تشکلی راهکاری ارایه میکند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: یکی از حوزههایی که کمتر مورد توجه قرار گرفته، حوزه فناوری ارتباطات است که در پی این کمتوجهی ما شاهد واردات بیرویه در این حوزه هستیم و مردم و سازمانها دغدغههایی در زمینه قیمت بالا در این حوزه دارند.
اخوان بهابادی افزود: اگرچه در این حوزه صادرات هم داریم اما این مقوله چندان چشمگیر نبوده و واردات بی رویه تبعات زیادی در زمینههای فرهنگی و اقتصادی برای کشور دارد. وی با اشاره به جنبههای اقتصادی حوزه فناوری اطلاعات افزود: یکی از دلایلی که واردات در زمینههای مختلف به عنوان امری ناپسند قلمداد میشود، این است که اقتصاد را به ورطه ورشکستگی میکشاند.
وی گفت: حوزه ارتباطات در داخل کشور مواخذه میشود که چرا قیمت اینترنت بالاست در حالی که چنین امکانی در کشور با هزینه دولت انجام میشود در مقابل سودی هم برده نمیشود این خیلی طبیعی است که قیمت تمام شده برای ما بالا در نظر گرفته میشود. وی افزود: ما هم خواهان افزایش عرض باند در کشور برای کاربران البته در حد متعارف هستیم. تصمیم داریم که در حوزه فناوری اطلاعات از واردکننده صرف به یک صادرکننده تبدیل شویم و امیدواریم با کمک دولت بتوانیم به این امکان دست یابیم و دستور مقام معظم رهبری در این زمینه جدیگرفته شود.