کد خبر: ۱۰۳۸۶۵
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۴:۱۸

جوانان کردستان پشت درهای بسته؛ فقر امکانات فرهنگی در مناطق روستایی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: در حالی به مناسبت‌های مختلف و در طول سال برنامه‌های گوناگون فرهنگی و هنری در مناطق شهری کردستان برگزار می‌شود که جوانان روستایی استان همچنان چشم انتظار افزایش امکانات فرهنگی و تفریحی هستند. 

در حالی‌که حدود نیمی از جمعیت استان کردستان در مناطق روستایی ساکن هستند، ولی متاسفانه وضعیت مکان‌های فرهنگی و تفریحی در روستاهای این استان به هیچ عنوان مناسب نیست و بخشی از جمعیت استان در فقر کامل این‌گونه خدمات به‌سر می‌برند.

جمعیت جوان استان کردستان در حال حاضر 508 هزار نفر است که بر اساس گزارش مرکز آمار ایران از این جمع حدود 40 درصد از آنها در مناطق روستایی ساکن بوده و بقیه در 25 نقطه شهری استان زندگی می کنند و باید گفت که در اکثر برنامه‌ها و مناسبت‌های مختلف تنها نیمی از جوانان استان مشارکت کره و از آنها استفاده می‌کنند و نیمی دیگر نیز نی‌نصیب و چشم انتظار برنامه‌های مسئولان برای سالهای آینده هستند.

استان کردستان دارای بیش از هزار و 600 روستاست که البته با اضافه کردن مناطقی که طی چند سال اخیر به شهر تبدیل شده‌اند، می‌توان گفت که رقمی کمتر از نیمی از جوانان استان از امکانات مختلف رفاهی و خدماتی استفاده می‌کنند و جوانان ساکن در روستاها و شهرهای کوچک از این امکانات بی‌نصیب هستند.

با توجه به نام‌گذاری میلاد حضرت علی اکبر (ع) به عنوان روز جوان، سازمان ملی جوانان در راس و سایر دستگاه‌های دولتی هر کدام به توان و ظرفیت خود برنامه های را برای گرامیداشت این روز و حتی هفته برگزار می‌کنند که پوشش تقریبا 100 درصدی این برنامه‌ها در مناطق شهری است و خبری از فعالیت‌های این چنین در روستاهای استان کردستان مشاهده نمی‌شود.

شمار کتابخانه‌ها، سالن‌های ورزشی و اماکن فرهنگی در هزار و 600 روستای استان کردستان به زحمت به تعداد انگشتان یک دست می‌رسد در حالی که نیمی از جوانان استان در این مناطق زندگی می‌کنند و البته باید گفت که متولی خاصی نیز برای ارائه خدمات به این قشر در نظر گرفته نشده است.

سازمان ملی جوانان با روی کار آمدن دولت نهم به عنوان یکی از معاونت‌های رئیس جمهوری فعالیت‌های خود را گسترش داد، ولی باید به این نکته هم توجه نمود که این سازمان در مراکز استانی و تنها با یک ستاد فعالیت می‌کند و امکانات و تجیهیزات لازم برای برگزاری برنامه‌های جامع و تحت پوشش قرار دادن تمامی نیازهای جامعه جوان را ندارد و باید ادارات و سازمان‌های دولتی هر کدام در حوزه کاری خود در این عرصه وارد شوند.

ورود سازمان‌های مختلف برای ارائه خدمات مختلف فرهنگی و هنری به جوانان نیازمند امکانات و زیرساختهای لازم است، که روستاهای استان نیز در این حوزه از فقر شدیدی رنج می برند و در مجموع می توان گفت به غیر از دو سالن سرپوشیده، چندین زمین خاکی فوتبال و حدود 10 کتابخانه روستایی هیچ خبری از سایر مراکز فرهنگی و هنری در مناطق روستایی استان نیست تا هیچ سازمان و دستگاهی هم زحمت برگزاری مراسم های مختلف را به خود ندهد.

فقر امکانات و عدم برگزاری برنامه های مختلف در مناطق روستایی استان کردستان تا جایی است که معاون سیاسی و امنیتی استاندار در جلسه ستاد برگزاری برنامه های ایام هفته جوان خبر از لزوم توجه بیشتر به این قشر از جامعه را مطرح می کند و خواستار مشارکت بخشداری ها و دهیاریهای در این حوزه می شود.

ایرج حسن زاده در این جلسه اظهار داشت: میزان برنامه‌های اجرا شده در مناطق روستایی استان کردستان با توجه به جمعیت آن، مناسب نیست و با توجه ایام هفته جوان لازم است که حداقل برنامه‌های گرامیداشت این ایام در روستاهای بزرگ و تا حد امکان در مراکز دهستانهای کردستان برگزار شود.

مدیر امور جوانان استان کردستان نیز در این جلسه عنوان کرد: ما تلاش کردیم که ضمن دعوت از فرمانداران و بخشداران استان برنامه های را در مناطق روستایی به ویژه روستاهای پرجمعیت برگزار کنیم که امیدواریم این اتفاق در مناسبت های دیگر به ویژه برای جوانان با جدیت بیشتری دنبال شود.

اسماعیل احمدی از مشارکت بخش مردمی به ویژه سازمان‌های مردم نها حوزه جوانان برای مشارکت بیشتر در راستای برگزاری برنامه های مختلف خبر داد و گفت: برنامه ریزی بسیار خوبی در این حوزه صورت گرفته و با توجه به فضای مناسب تاسیس سازمان‌های مردم نهاد امیدواریم که شاهد استقبال و رغبت بیشتر جوانان ساکن در روستاها برای این مهم باشیم.

در حالی‌که مسئولان استان از لزوم برنامه‌ریزی برای برگزاری برنامه‌های فرهنگی و هنری حداقل در ایام هفتنه جوان و با مشارکت بخشداری‌ها و دهیاری‌های خبر می‌دهند که هم اکنون تنها بخشی از روستاهای استان کردستان دارای دهیاری بوده و به نظر می رسد که لازم است در این حوزه برنامه ریزی بهتری صورت گیرد.

عدم برگزاری مراسم‌های مختلف و همچنین توجه نکردن با بخشی از جامعه، فقط مختص به ایام هفته جوان و برنامه‌های گرامیداشت آن نیست بلکه این وضعیت در تمامی طول سال و در مقاطع مختلف زمانی به چشم می‌خورد که می‌طلبد مسئولان کشوری در این راستا اقدامات و برنامه های کاربردی تر و مناسبتری را در دستور کار قرار دهند هر چند که این انتظار هم نیست که تمامی امکانات موجود در مناطق شهری در روستاها نیز راه اندازی و ایجاد شود ولی باید نوع سیاست گذاری حاکم در کشور و استان در این بخش تغییر کند تا نیمی از جمعیت کشور هم بتواند در چرخه برنامه‌های مختلف قرار گیرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین