آفتابنیوز : آفتاب: دبیر کل حزب سبز، اظهار کرد: اینکه احزاب در مقابل بیگانگان وحدت و اتحاد خود را حفظ میکنند و هماهنگی و یک صدایی دارند، کارکرد مثبت آنهاست. اما در بحث مسائل داخلی با توجه به جریانات مختلف، آنها در یک فضای متلاطم سیاسی شنا میکنند و به عقیده من در کما به سر میبرند.
حسین کنعانیمقدم در خصوص ضرورت تغییر قوانین درخصوص فعالیت احزاب گفت: ما در خصوص تولد احزاب و کارکرد آنها تجربه گرانقدری بعد از انقلاب داشتهایم.
دبیرکل حزب سبز گفت: قانون فعلی فعالیت احزاب، نیازمند بازنگری است، اما نه در جهت محدود کردن احزاب، بلکه در راستای تاثیرگذاری آنها در تصمیمگیریهای سیاسی کشور.
وی اظهار داشت: احزاب باید بتوانند بر مجلس و مصوبات مجلس اثرگذار باشند. بنابراین قانون باید درجهت افزایش کارکرد احزاب و تاثیرگذاری آنها در سیاستهای کلان بازنگری شود.
کنعانیمقدم درادامه در رابطه باجایگاه احزاب درفضای سیاسی کشور، اذعان کرد: در حال حاضراحزاب سیاسی در شرایطی هستند که نمیتوان گفت که میتوانند کارآمدی و کارکرد خود را به نمایش بگذارند.
وی گفت: احزاب ما بیشتر در فضای رقابتی انتخابات ظاهر میشوند و در مسائل مربوط به تصمیمگیریهای سیاسی کمتر تاثیر گذارند.
دبیرکل حزب سبز در ادامه افزود: البته اینکه احزاب در مقابل بیگانگان وحدت واتحاد خود را حفظ میکنند و هماهنگی و یکصدایی دارند، کارکرد مثبت آنها است. اما در بحث مسائل داخلی با توجه به جریانات مختلف، آنها در یک فضای متلاطم سیاسی شنا میکنند و به عقیده من در کما بهسر میبرند و متاسفانه هنوز از جریان بعد از انتخابات خارج نشدهاند.
وی ادامه داد: ساختار سیاسی ما به گونهای طراحی شده که احزابی که میتوانند تشکیل دولت دهند قدرت و توانمندی بیشتری برای تاثیرگذاری دارند. متاسفانه در نگاه ساختار سیاسی ما، احزاب همیشه یک مانع درراه پیشبرد اهداف نظام هستند.
کنعانیمقدم افزود: اما اگراحزاب کارا باشند و بتوانند مطالبات مردم را نسبت به دولت و مسئولان خاطرنشان کنند و به خوبی پل ارتباطی میان مردم و نهادهای مدنی باشند میتوانندهم موثق و هم تاثیرگذار باشند.
وی گفت: نگاه دولت نهم و دهم نسبت به احزاب نگاهی انقباضی بوده است. دولت هشتم در بحث توسعه سیاسی نگاه بازتری داشت، اما ازکارآمدی احزاب غافل بود.
کنعانیمقدم گفت: احزاب تحت تاثیر دولتهای مختلفی که روی کار میآیند حالت انقباضی و انبساطی دارند که این عامل همیشه به کارکرد اصلی آنها آسیب زده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اینکه طبق اظهارات بعضی فعالان سیاسی خانه احزاب کارکرد خود را ازدست داده به تبیین نظرات خود پرداخت و گفت: به عنوان عضو هیاترئیسه خانه احزاب معتقدم در خانه احزاب تعامل خوبی در زمینه ترکیب اعضای شورای مرکزی و هیاترئیسه بوده و اصولگرایان هم حضور خوبی داشتند.
دبیرکل حزب سبزادامه داد: اما در رابطه با اینکه خانه احزاب تبدیل به باشگاه سیاسی شود، این امر هنوز اتفاق نیفتاده است.
کنعانیمقدم تصریح کرد: من به عنوان نماینده اصولگرایان سعی کردهام این تعامل را ایجاد کنم، اما عملا روند به گونهای پیش میرود که متاسفانه خانه احزاب در حال از دست دادن کارکرد خود است.
وی ادامه داد: اگر روال به همین منوال باشد، احتمال استعفا دادن اصولگرایان زیاد است، چراکه خانه احزاب نباید دست یک حزب خاص باشد و باید همه احزاب در آن حضور داشته باشند.
عضو جبهه اصولگرایان منتقد در ادامه افزود: در جلسات هیاترئیسه بحثهایی برای فعال کردن خانه احزاب و حل مشکلات آنها علیالخصوص مشکلات مالی مطرح کردهایم و برای برونرفت ازاین وضعیت پیشنهاداتی را ارائه دایم که امیدواریم مشکلات حل شود.
وی گفت: ما در اینکه خانه احزاب نباید تشکیلات سیاسی باشد تاکید داریم. خانه احزاب در اصل باید تشکیلاتی صنفی باشد که برای دفاع از حقوق احزاب فعالیت کند.
کنعانیمقدم دررابطه با لزوم تعامل احزاب اصولگرا و اصلاحطلب گفت: منافع ملی کشور مشترک است و احزاب قطع نظر از اختلاف سلایقی که دارند موظف به حفظ این منافع ملی هستند.
وی ادامه داد: دربحث منافع ملی همه احزاب باید از یک اصل پیروی کنند که این خود نقطه قوت آنها است ؛ آنها با توجه به تکثر و چندصدایی درحفظ منافع ملی همه یک رویه دارند.
کنعانیمقدم در پایان یادآور شد: از آنجایی که هم مردم و هم مقام معظم رهبری مطالباتی ازاحزاب دارند برای بهتر شدن شرایط آنها و پاسخ به مطالبات مردم و رهبری پیشنهاد دادهام که احزاب دردیدار با مردم و رهبری هم از رهنمودها استفاده کنند و هم بتوانند دغدغههای خود را طرح کنند.