کد خبر: ۱۰۴۰۷۶
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۸:۴۷
در واکنشن به تصویب تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا

مهمان‌پرست: آماد‌ه‌ایم در اسرع وقت مذاکرات را آغاز کنیم

استفاده کردن از فرصت‌ها برای برقراری جو همکاری با اتخاذ سیاست درست امکان‌پذیر است
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب - سرویس سیاسی: در پی تصویب تحریم‌های جدید 27 کشور عضو اتحادیه اروپا علیه کشورمان، رامین مهمان‌پرست وزیر امور خارجه در واکنش به این اقدام اتحادیه اروپا، گفت: بارها تاکید کرده‌ایم استفاده کردن از فرصت‌ها برای تغییر فضا و برقراری جو همکاری با اتخاذ سیاست درست امکان‌پذیر است. 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اتحادیه اروپا تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران را که پنج‌شنبه هفته قبل پیش‌نویس آن تهیه و به تایید اعضای اتحادیه رسیده بود، تصویب کرد.

این در حالی است که ایران، برزیل و ترکیه 2 ماه پیش بیانیه تبادل سوخت موسوم به بیانیه تهران را امضا کردند اما امریکا و متحدانش با نادیده گرفتن این بیانیه خواستار تحریم بیشتر ایران شدند. 

ایران، ترکیه و برزیل در تاریخ 17 مه توافق کردند که 1200 کیلوگرم از اورانیوم با غنای پایین ایران به ترکیه منتقل شود و اندکی بعد اورانیوم با غنای بالا از طریق روسیه و فرانسه دریافت شود.

اما این توافق با بی‌اعتنایی دولت‌های غربی که از دور چهارم تحریم علیه ایران در نهم ژوئن حمایت کردند، رو به‌رو شد. 

گروه وین سوالات مختلفی را درباره‌ی این توافق مطرح کرد اما اعلام کرد که در هر حال برای رفع این ابهامات حاضر به گفت‌وگو با ایران است.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به تحریم اتحادیه اروپا گفت: بارها تاکید کرده‌ایم استفاده کردن از فرصت‌ها برای تغییر فضا و برقراری جو همکاری با اتخاذ سیاست درست امکان‌پذیر است و حرکت به سمت اقدامات تقابلی و حمایت از اقدامات یک‌جانبه و تخریب کردن فضا از نظر ما استفاده از فرصت مناسب تلقی نمی‌شود‌.

مهمان‌پرست با بیان اینکه نشست استانبول حرکتی رو‌ به‌جلو و اقدامی مثبت در مسیر اجرایی کردن بیانیه تهران بود‌، خاطر‌نشان کرد: در مورد موضوع تبادل سوخت و مذاکرات با گروه وین آمادگی داریم بدون معطلی و در اسرع وقت مذاکرات را آغاز کنیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور گفت: نامه ایران به گروه وین درباره مبادله سوخت از طریق سفارت ایران در وین و آقای سلطانیه در اختیار آنها قرار می‌گیرد که این اقدام نشان دهنده این است که حرکت برای اجرایی کردن بیانیه تهران آغاز شده است. 

مهمان‌پرست افزود ما آمادگی کامل برای پرداختن به مباحث مربوط به جزئیات تبادل را داریم و به محض اعلام آمادگی گروه وین این مذاکرات در اسرع انجام خواهد شد.

گفته می‌شود که تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا شامل ممنوعیت سرمایه‌گذاری در بخش نفت و گاز و همچنین اعمال محدودیت‌های بیشتر در بخش‌های کشتیرانی و بانک‌داری است.

علاوه‌بر آن، به موجب این تحریم‌های خصمانه، 41 نفر از مقامات ایرانی، 57 شرکت و زیرمجموعه‌های آن و همچنین 15 شرکت که از سوی سپاه پاسداران اداره می‌شود و همچنین شرکت‌های فعال در برخی خطوط کشترانی ایران در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار دارند.

ایران به نامه گروه وین پاسخ داد 

«علی اصغر سلطانیه» نماینده ایران در آژانس پاسخ جمهوری اسلامی ایران به نامه گروه وین (آمریکا، روسیه، فرانسه و آژانس) را به یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تحویل داد. 

جمهوری اسلامی ایران در تاریخ سوم خرداد رسماً آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را از بیانیه تهران مطلع کرد. 

نامه اعلام آمادگی ایران درباره تبادل سوخت که یکی از بندهای بیانیه نشست سه‌جانبه تهران می‌باشد، به امضای علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی توسط نفر دوم نمایندگی ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تحویل آژانس شد. 

در این نامه تامین سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران از جمله مواردی عنوان شده که در چارچوب وظایف آژانس قرار دارد و اعلام شد: متاسفانه علی‌رغم گذشت حدود یک سال از ارسال نامه رسمی جمهوری اسلامی ایران (12 خرداد 1388) به آژانس برای دریافت سوخت رآکتور تهران که دارای مصارف دارویی و ارائه خدمات پزشکی به حدود یک میلیون نفر است سوخت مزبور به ایران تحویل نشد. 

آژانس نیز این نامه را برای آمریکا، روسیه و فرانسه ارسال کرد و این سه کشور دقیقا 19 خردادماه در روزی که قطعنامه چهارم علیه ایران به تصویب رسید به بیانیه تهران پاسخ دادند. 

در پی ارسال نامه‌ ایران به گروه وین «یوکیا آمانو» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی 19 خردادماه و پیش از صدور قطعنامه چهارم علیه ایران به شورای حکام اطلاع داد که نامه‌هایی از دولت‌های فرانسه، فدراسیون روسیه و آمریکا در خصوص مفاد سوخت هسته‌ای برای رآکتور تحقیقاتی تهران و در پاسخ به بیانیه تهران دریافت کرده است. 

ایران بعد از دریافت نامه‌های گروه وین اعلام کرد، پس از بررسی پاسخ آنها را خواهد داد که این نامه امروز دوشنبه از سوی علی اصغر سلطانیه نماینده ایران در آژانس به یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تحویل شد. 

پاسخ به این سؤالات با همکاری شورای عالی امنیت ملی و سازمان انرژی اتمی کشورمان تهیه شده است. 

همچنین علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان، اعلام کرد که از پیشنهاد مبادله سوخت اتمی، که با پایمردی برزیل و ترکیه مطرح شده است، باید به عنوان فرصتی مطلوب برای حل اختلاف بر سر برنامه اتمی جمهوری اسلامی بهره گرفت. 

منوچهر متکی وزیر امور خارجه کشورمان نیز گفت که ایران آماده است تا هرچه سریع‌تر در مورد تبادل سوخت با گروه وین مذاکره کند.

وی بعد از پایان نشست سه‌جانبه استانبول، اعلام کرد که ایران آماده است گفت‌و گوها با قدرت‌های غربی درباره‌ی تبادل سوخت هسته‌ای که در ماه مه درباره‌ آن توافق شده بود را فورا آغاز کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین