آفتابنیوز : آفتاب: دیوید کامرون تاکید کرد روابط ترکیه با اسرائیل و جهان عرب، ارزش فراوانی دارد.
دیوید کامرون، نخستوزیر بریتانیا که برای دیدار با رجب طیب اردوغان، نخستوزیر ترکیه به آن کشور سفر کرده، غزه را یک "زندان بزرگ" خواند.
کامرون از دولت اسرائیل خواست تا امکان ورود و خروج آزادانه کالاها به غزه را بدهد و مانع رفت و آمد آزادانه ساکنان این منطقه نشود.
او افزود: "اوضاع غزه باید تغییر کند و نباید اجازه داد تا غزه یک "زندان بزرگ" باقی بماند.
نخستوزیر بریتانیا که برای دیداری کوتاه مدت به ترکیه سفر کرده، حمله اسرائیل به کشتی امدادی عازم غزه را "کاملا غیر قابل قبول" خواند و از بنیامین نتانیاهو خواست تا تحقیقات در اینباره، شفاف و سریع باشد.
به گزارش بیبیسی، کامرون در عین حال از ترکیه خواست تا نگذارد این اتفاق رابطه این کشور با اسرائیل را تخریب کند. او گفت ترکیه دوست اسرائیل است و از دو کشور خواست تا این دوستی را رها نکنند.
وی تاکید کرد روابط ترکیه با اسرائیل و جهان عرب، ارزش فراوانی دارد و هیچ کشوری مثل ترکیه، این پتانسیل را برای ایجاد درک متقابل میان اسرائیل و جهان عرب ندارد.
حمایت از عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا
نخستوزیر بریتانیا در سخنرانی خود در آنکارا، پایتخت ترکیه، حمایت شدید خود را از عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا اعلام کرده است. آقای کامرون تاکید کرد که عضویت ترکیه منجر به تقویت اتحادیه اروپا می شود.
این اولین سفر آقای کامرون به ترکیه پس از نخستوزیری او است.
نخستوزیر بریتانیا سرخوردگی خود را از افرادی که به آینده ترکیه در این اتحادیه به دیده شک و تردید مینگرند، اعلام کرد و گفت ترکیه میتواند یک قدرت بزرگ اروپایی شود.
آلمان و فرانسه با عضویت کامل ترکیه در این اتحادیه مخالف هستند و این مخالفت خود را بارها اعلام کردهاند.
ترکیه از زمان روی کار آمدن دولت رجب طیب اردوغان دست به اصلاحاتی در سیستم سیاسی و قضایی خود زده است اما این اصلاحات طی چند سال اخیر تا حد زیادی کندتر شده است.
ترکیه پس از یک آغاز پر شتاب، در زمینه اصلاحات دموکراتیک، تقریبا پیشرفتی نداشته و همین باعث شده تا کشورهای اروپایی از این امر ابراز ناخشنودی کنند.
اتحادیه اروپا خواهان آن است که ترکیه قانون اساسی خود را اصلاح کند، آزادی بیان را تضمین کند و حقوق بیشتری به اقلیتهای خود بدهد. این اتحادیه همچنین خواهان آن است تا نفود سیاسی نیروهای مسلح در این کشور کاهش یابد.
آلمان و فرانسه خواهان آن هستند که ترکیه به جای عضو کامل، "شریک ویژه" این اتحادیه شود.
هر کشوری که خواهان عضویت در اتحادیه اروپاست باید در ۳۵ سرفصل مذاکره کند. ترکیه تا کنون تنها در دوازده سر فصل مذاکرات را به سر انجام رسانده و در هشت مورد، مذاکرات از سال ۲۰۰۶ به حالت تعلیق در آمدهاند.
آقای کامرون در دیدار با رجب طیب اردوغان، چندین توافق نامه همکاری امضا کرده که طبق آن، روابط تجاری، دفاعی و فرهنگی دو کشور گسترش مییابند.
نخستوزیر بریتانیا قرار است پس از ترکیه به هند سفر کند.